Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
GOTHIC A 3D ANALYZER
Mattius:
Nie wierzę w ten filmik. Tak jak jak mówi IsentoR nie mamy żadnych dowodów na to, że ma rzeczywiście taki sprzęt. Równie dobrze mógł pogrzebać w .ini
kaka6mom:
No byłem u kumpla i nie udało się...
Zaznaczyliśmy w 3D Analyzer forsowaliśmy niską jakość pixel shaderów, przeskakiwaliśmy pixel shader, emulowaliśmy cały limit sprzętu ( oprócz pixel shader caps ) i ...
Małe zdziwko nas złapało Otóż gra ładuje się mormalnie do menu, daliśmy nową grę i szok Pasek ładowania zakończył się w około 5 minut. Doszedł do końca i gra wyłączyła się ... Szkoda, ale myślę, że jak by się załączyło więcej opcji w 3D Analyzer to by ruszyła, ale niestety nie mam pojęcia jakie ?
Nie pisz wielkimi literami ponieważ wielkie litery krzyczą - DODO
kaka6mom:
minelo sto lat a nikt nie odpowiedzial na moje pytanie wiec moze powtorze je jeszcze raz
jakie opcje w 3d analyzer ???? ( znalzlem niemiecka stronke gdzie ludzie dzieki temu programowi graja w gothica 3 ...... to nic ze wygladda jak gothic1
Isentor:
Oczywiście plik help dołączony do programu trudno przeczytać ale nie wymagam zbyt wiele od osoby, która cały czas zwraca na siebie uwagę zamiast czekać na odpowiedź.
Włącz program kliknij na select wybierz plik gothic3.exe a następnie odznacz:
- force zbuffer
- disable two-sided stencil
- emulate HW TnL Caps
- quality mode
- disable lighting
- force 24 bit zbuffer (without stencil) OR v force 16 bit buffer (without stencil) * (but on these settings you must set up color depth of your screen to 16 bit if you want to works it properly) [musisz ustawić 24 bądź 16 bitów w ustawieniach ekranu]
Po wybraniu tych opcji klikasz na run.
Możesz wyłączyć jeszcze inne rzeczy które przyśpieszą prace komputera ale pogorszą grafikę w grze.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej