Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Zabici za "Czarnoksięstwo" - ÂŚredniowiecze XXI wieku.

<< < (2/4) > >>

Isentor:
Właśnie nic tam nie pisze, że to chrześcijanie. Ludność afryki to dość zacofana ludność, która wierzy w czary-mary. Więc nic dziwnego, że kilku kretynów złapało za maczety i zapalniczkę.

Airyx:
Dokładnie. Uważam, że to co się stało w Kenii wynika po prostu z głupoty i niewiedzy tamtejszych ludzi. No ale cóż, niestety tak już jest w Afryce, że z braku placówek oświaty i cywilizacji XXI wieku mozna kogoś posądzić o magię i bezkarnie zabić, gdyż ,,uwolnienie społeczeństwa od złych czarnoksiężników sprowadzających plagi i choroby" jest jak najbardziej szlachetnym celem i nie podlega dyskusji, ech... >:(

Rysownik:
KAÂŻDÂĄ religią da się zasłonić różne okrucieństwa, więc mi nie mówcie, że chrześcijaństwo jest złe. Niedawno czytałem książkę histologa trzynastokrotnie mianowanego honoris causa o wojnie 30-letniej między katolikami, a protestantami. Ci którzy walczyli już dawno zapomnieli o swoich przekonaniach religijnych. Walczyli dla tego, który więcej płacił i zachowywali się jak bestie. Protestanci mordowali protestantów, a katolicy katolików. Nie mam zamiaru czytać postów w stylu "To wina Kościoła, bo on jest pazerny!", bo nie mają pokrycia w życiu.

Canis:

--- Cytat: Rysownik w 12 Czerwiec 2008, 21:42:31 ---KAÂŻDÂĄ religią da się zasłonić różne okrucieństwa, więc mi nie mówcie, że chrześcijaństwo jest złe. Niedawno czytałem książkę histologa trzynastokrotnie mianowanego honoris causa o wojnie 30-letniej między katolikami, a protestantami. Ci którzy walczyli już dawno zapomnieli o swoich przekonaniach religijnych. Walczyli dla tego, który więcej płacił i zachowywali się jak bestie. Protestanci mordowali protestantów, a katolicy katolików. Nie mam zamiaru czytać postów w stylu "To wina Kościoła, bo on jest pazerny!", bo nie mają pokrycia w życiu.

--- Koniec cytatu ---

A nikt tutaj nie powiedział że Chrześcijaństwo jest złe i w ogóle. Ja powiedziałem, że możliwe że byli to chrześcijanie. Nikt nie powiedział ze tu wina kościoła tylko ciemnoty ludzkiej. Waćpan czytaj ze zrozumieniem i nie interpretuj nadmiernie bo nikt tu nie powiedział: "To wina Kościoła, bo on jest pazerny!"

Rysownik:

--- Cytat: Canis w 12 Czerwiec 2008, 22:23:21 ---
--- Cytat: Rysownik w 12 Czerwiec 2008, 21:42:31 ---KAÂŻDÂĄ religią da się zasłonić różne okrucieństwa, więc mi nie mówcie, że chrześcijaństwo jest złe. Niedawno czytałem książkę histologa trzynastokrotnie mianowanego honoris causa o wojnie 30-letniej między katolikami, a protestantami. Ci którzy walczyli już dawno zapomnieli o swoich przekonaniach religijnych. Walczyli dla tego, który więcej płacił i zachowywali się jak bestie. Protestanci mordowali protestantów, a katolicy katolików. Nie mam zamiaru czytać postów w stylu "To wina Kościoła, bo on jest pazerny!", bo nie mają pokrycia w życiu.

--- Koniec cytatu ---

A nikt tutaj nie powiedział że Chrześcijaństwo jest złe i w ogóle. Ja powiedziałem, że możliwe że byli to chrześcijanie. Nikt nie powiedział ze tu wina kościoła tylko ciemnoty ludzkiej. Waćpan czytaj ze zrozumieniem i nie interpretuj nadmiernie bo nikt tu nie powiedział: "To wina Kościoła, bo on jest pazerny!"

--- Koniec cytatu ---

Powiedziałem: "Nie mówcie". Mój post miał na celu powstrzymania ewentualnej fali ataków na Kościół Rzymskokatolicki. Nie powiedziałem, że ktoś tu tak powiedział. Jeśli ktoś poczuł urażony moim wcześniejszym postem - przepraszam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej