Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Zabici za "Czarnoksięstwo" - ÂŚredniowiecze XXI wieku.

<< < (3/4) > >>

Canis:
Wiesz Rysownik, nie sądzę by twoje słowa mogły kogoś urazić, po prostu dziwi mnie że chcesz zapobiegać fali ataków, każdy ma prawo wyrażać swoje opinie, jak widać popularności ta wieść nie zdobyła, a dla mnie bardzo interesująca.

Rysownik:
Jeśli o te ataki chodzi to nie miałem na myśli wyrażania swoich opinii lecz o takie posty jak
"Ha! Widzicie jak kościół walczy z wolnością słowa! Wpajają wam bzdety" i tym podobne "apele o wolność". Krew mnie zalewa, gdy widzę jak niektórzy się podniecają tym, że ktoś kogoś zabił i mówił, że jest chrześcijaninem. Watykan wcale nie poleca takich praktyk, więc jak ktoś będzie mówił, że o "dowodzi o ukrytym zamiarze chrześcijan" to według mnie jest smarkatym małolatem albo tak się zachowuje.
Wiesz Canis, inteligentnie się z tobą rozmawia (to nie ironia).

Canis:
Ogólnie raczej nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie mordował, są to spaczone czyny fanatyków. można tutaj spojrzeć na krwawe wyprawy krzyżowe które miały poparcie ze strony Watykanu, ale w końcu nawet papież to człowiek więc i omylny i czasami niemądry.

Rysownik:

--- Cytat: Canis w 18 Czerwiec 2008, 23:29:51 ---wyprawy krzyżowe które miały poparcie ze strony Watykanu.
--- Koniec cytatu ---

Właśnie miały, ale nie mają.

Canis:
No i nikt nie mówi, że mają, zresztą nikt by nie pozwolił na odbycie sie takich obecnie.

Wracając do tematu, to o czym wspomniałem, te zabicie 8 osób, takie wypadki i przypadki zdarzają się częściej, jest to dość... duży problem na tamtych terenach.

No widzę, ze żaden katolik nie próbuje tutaj pokazać kościoła na terenach afryki. Taka mała podpowiedź towarzystwo katolickie, może wspomnicie o swoich księżach - misjonarzach, wypadkach wytępienia całej wioski z powodu ich wiary chrześcijańskiej...

Chcę przez to pokazać, że może być w tym taka wina katolików jak i każdej innej grupy religijnej. Więc może pomińmy już aspekt religii tym razem...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej