Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gothic World Online

<< < (2/3) > >>

Alan5253:
Spoko wejdę bo będę potrzebował pomocy lub instrukcji jak zmienić format plików budynków, zbroi, mieczy, łuków i wszystkiego innego :P ale tutaj chcę poznać waszą opinię na temat tego w której części ma się ta akcja toczyć bo dla mnie najważniejsze jest zdanie graczy. A prawdziwą pomoc to dostanę na innym forum od znajomych (mam nadzieję że może razem zrobimy team) z którymi bawię się w edycję tych plików ja for fun a oni serwy stawiają (tzn wydawało mi się że for fun bo teraz mogę coś dla wiernych graczy Gothica zrobić Pzdr dla was ;) )

EDIT:

Usunąłem sondę bo chcę jak najszybciej zacząć prace.
Będziemy zaczynać postacią z wyglądem wymyślonym przez siebie (postaram się dać dużo możliwości do wyboru). Zaczynamy w wieży Xardasa niedaleko Khorinis. Cały teren postaram się niemal idealnie odwzorować i pododaje nowe rzeczy. Będzie to na podstawie Gothic II + dodatek Noc Kruka. Wymyślę jakąś wojnę gildii (bo to na pewno będzie) więcej newsów już wkrótce jak i niedługo podam tu link do strony teamu. Będę was wtedy informował głównie tam ale i tu nie przestanę się wypowiadać i umieszczać screen shotów ;) Niedługo będą pierwsze efekty mojej pracy.

Serail:
Mam rozumieć, że nie wiesz jak to się robi? No słuchaj popieram twoją inicjatywę, lecz myślę, że zabieranie się do pracy nad takim poważnym projektem, kiedy nie ma się o tym pojęcia, to lekka przesada. Bez urazy Alan.

Alan5253:
Nie zrozumiałeś mnie ja próbuje inną grę przerobić w niemal 100% żeby był gothic przez neta a nie gothica żeby był przez neta (chodź może kiedyś ;P ). Nigdy się nie bawiłem w moddera ale chętnie zacznę grzebać w plikach :P

Vendetta:
Alan,, jak ty chcesz się tego nauczyć, to daj sobie spokój z tym modem. Najpierw naucz się tego, później rób małe przeróbki. To tak, jakbym nie umiał chodzić a zwoływałbym luudzi na biegi... Jeszcze jasiu w d***e a mu kaszkę studzą ;P
Więc jeśli jesteś początkujący, powoli ćwicz, rób nowe obiekty a nie samo oteksturowanie. Ntw. w plikach to i ja mogę grzebać.
Więc idź na TheModders.org, poczytaj tutki, porób małe mody do Kala, jak będziesz samodzioelnie mógł zrobić jakiś mały mod z 1 questem, 2 nowe bronie i zbroje i 5 objektów, możesz spokojnie zakładać grupę modderską. A co do akcji, niech się toczy w Gothic 1. Chociaż IMO to nie wypali... Czekam na Gothic Online. :D
Pozdrawiam

Alan5253:
W kalu to akurat umiem robić rzeczy. Siedziałem w tym swojego czasu i nawet teraz służę innym pomocom. A zresztą sami się przekonacie tylko muszę zacząć :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej