Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gothic World Online

(1/3) > >>

Alan5253:
Gothic World Online bo tak wstępnie miała by się zwać ta "gra" a dokładniej przeróbka innej gry 3D. Dzisiaj wpadł mi ten pomysł do głowy (tzn. wpadał już kilka razy ale po pewnym czasie wypadał z braku wolnego czasu    ). Zostałem bardziej zainspirowany przeczytaniem tematu pt: "Gothic Online - zapowiedź". Załamałem się gdy zacząłem czytać ten temat ale nie tym że przerabiają tibię ale tym że to ma być gra 2D (jaka różnica? a no taka że tibie w jakiś tam sposób dało by się przerobić na 3D). Niestety ale nie zacznę tej gry tworzyć bez waszego wkładu jakim jest wypowiedź się tutaj i zagłosowanie w sondzie.

Na razie potrzebujemy osób umiejących projektować modele 3D (ilość: nieograniczona) im więcej tym lepiej bo grę szybciej skończymy.
Gra którą wybrałem do przeróbki to Kal Online. Czemu? Bo miałem największą styczność w bawieniu się plikami tej gry i myślę że jest możliwe jej przerobienie.
---------------------------------------------------------------------------------------------
W 1 pytaniu (Historia) chodzi mi o to czy ma to być sam Gothic I w którym jesteśmy skazańcem, czy Gothic II w którym zaczynamy w wieży Xardasa i po krótkiej rozmowie z nim idziemy na łowy (a w GII chodziło mi o połączenie z Noc Kruka), czy może zaczynamy jako skazaniec i po wielu godzinach zmagań nad biciem lvli i wykonywaniem questów pokonujemy ÂŚniącego i osłabieni zostajemy przeniesieni do wieży Xardasa niedaleko Khorinis. To już od was zależy.
----------------------------------------------------------------------------------------------
W 2 pytaniu (Kim gramy?) chodzi mi o to czy zaczynamy bezimiennym, czy tworzymy nową postać nie związaną z Gothiciem.

Dzięki za wypowiedzi i głosy w sondzie.
Pozdrawiam Alan.

Serail:
Według mnie akcja może dziać się w świecie Gothica 2:Noc Kruka, lecz złym pomysłem jest to, że każdy gracz będzie musiał wykonywać fabułę znaną z Gothica (każdy gracz zabija smoki?), wolałbym aby do naszej dyspozycji dano nową postać, bo setki bezich na jednej mapie, trochę to dziwne. Można by wykonywać questy, lecz takie których nie było w Gothicu, należałoby dopracować wiele wątków, które nie zostały tutaj poruszone, więc  możemy jeszcze na ten temat pogadać.

Dowódca Paladynów:
Według mnie akcja powinna się zaczynać od Gothica I.Postać trzeba tworzyć samemu.

Alan5253:
Przepraszam ale usunąłem opcję GI przenoszącego się na GII gdyż to jednak było by mało realne (chodzi mi głównie o czas).  W najbliższym czasie (gdy zakończę głosowanie nad Historią)  zacznę prace więc głosujcie !!!  

Serail:
Wiesz, jeśli chcesz na poważnie zabrać się za ten projekt, to wejdź na forum themodders, bo tutaj możesz najwyżej zareklamować swoją grę, nie zapominaj że większość z użytkowników tego forum, to zwykli gracze, dlatego polecam nawiązanie współpracy z grupą modderską

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej