Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Podział fabuły na rozdziały - co o nich sądzicie ?
Robben:
Jak myślicie, czy wrócenie do podziału na rozdziały w Gothic 4: Arcania jest dobrym pomysłem ? jeśli tak to uzasadnijcie dlaczego ? Jak dla mnie to jest mi to obojętne, bo w Gothic 3 równie dobrze mi się grało bez rozdziałów, co i z rozdziałami w Gothic 1 i 2.
Mag Wody Kamil:
Ja myślę że to nie jest istotne.Z rozdziałami czy bez gra się fajnie.
Gorion:
W mojej opinii rozdziały są nieodzownym elementem serii Gothic(szkoda, że w GIII ich zabrakło) i myślę, że w najnowszej odsłonie Gothica ich nie zabraknie.
A dlaczego?
Może nie jest to najważniejszy aspekt gry ale...
Co rozdział pojawiają się nowe; misje, przedmioty, postacie, potwory i nowy rozdział nam o tym przypomina. Myślę, że Spellbound nie zrezygnuje z tego pomysłu i do Gothica wrócą rozdziały.
bemol05:
Podział na rozdziały to wg. mnie bardzo dobry pomysł, nadaje on wyraźniejszy kształt fabule. Ważne, aby w każdym kolejnym rozdziale można było zwiedzać większy teren, pojawiały się nowe przedmioty, odnawiały potwory, czasem postacie zmieniały miejsce pobytu ( jak Angar w Gothic 2 ) lub pojawiały się nowe postacie ( znów przykład Angara w 4. rozdziale Gothic 2 ).
Ichigo Kurosaki:
Z tego co wiem to w trzeciej części Gothic nie było rozdziałów przez co po zabiciu wszystkich potworów nie było co robić. Uważam że to świetny pomysł z rozdziałami przynajmniej było wiadomo jak daleki jest do końca gry.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej