Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Tolerancja

<< < (24/33) > >>

Serail:

--- Cytat: Proglan w 10 Czerwiec 2009, 22:47:08 ---I co to niby znaczy?

--- Koniec cytatu ---
Weź google translator i look z arabskiego na polski :D

--- Cytuj ---Dla nich heteroseksualizm to choroba...
--- Koniec cytatu ---
Oj, tutaj lekka przesada. Homoseksualiści zdają sobie sprawę, że są mniejszością, więc mogą być niechętnie odbierani przez resztę społeczeństwa, jednak oni nie próbują nam - heteroseksualistom narzucać swoich racji, tak jak robimy to my. ;]

--- Cytuj ---co jest złego w seksie dla zabawy/rozrywki/przyjemności?
--- Koniec cytatu ---
ÂŚmieszny jesteś, przecież tak bozia nakazała żyć i koniec, nie można o tym dyskutować, bo trafi się do piekła... ZUO!!! -,-

Isentor:
Caldwell pisz, że ty jak człowiek a nie wierszem.

--- Cytat: Peanut w 10 Czerwiec 2009, 20:54:50 ---Człowiek zaczyna logicznie myśleć około 13 roku życia. Myślę że mając 15-16 już doskonale wie co robi, i świadomym wyborem w moim i Serka przypadku było odrzucenie religii katolickiej. Nie dlatego że "bug jezt dla lamusuf!!!!!!!", po prostu nie podobają nam się pewne rzeczy w KK, ponadto w boga, w którego wy wierzycie my nie jesteśmy w stanie uwierzyć i już - może jesteśmy ograniczeni, ale to nasz świadomy wybór i nasza wola.

--- Koniec cytatu ---
Orzech przyznaj się, lecisz na wyuzdane orgie i tanią wódkę na libacjach w moim kościele.

--- Cytat: Serailo w 10 Czerwiec 2009, 22:22:57 ---No i Serailowo-Pinatowa ideologia poszła się jebać.

--- Koniec cytatu ---
Niezupełnie...

--- Cytat: Proglan w 10 Czerwiec 2009, 21:19:22 ---Bo grzechem jest to że facet z facetem sie pierdoli.Kościół Katolicki zabrania tego i potepia,uznają to za grzech wiec ja też to uznaje jestem wiary Katolickiej i nic mnie nie zmusi żebym zboczył z tej ścieżki.

--- Koniec cytatu ---
Ta ale to jest ze starego testamentu. Ciul będący żydem to napisał. Więc czemu się dziwić? ÂŻydzi nawet dziewki przez prześcieradło rozdziewiczają. Tego nie powinno brać się na serio. Jezus może nie chciał żeby dorzucono do jego słowa stary testament, napisany przez ortodoksyjnych debili. Ale pech. Na 12 apostołach pierwsze gejowskie stowarzyszenie stanęło.

--- Cytat: Proglan w 10 Czerwiec 2009, 21:42:48 ---Nie ale Kościół Katolicki uważa to za grzech który mozna wyleczyć bo jest to choroba.

--- Koniec cytatu ---
Downa też można wyleczyć, amputowane kończyny odrastają zmoczone święconą wodą, a śmierć to tylko taka grypa.

Jakby KK mogło, załatwiłoby sprawę po staremu, czyli na stos. Ale teraz inne czasy, prawa człowieka i takie tam.

Serail:

--- Cytuj ---Downa też można wyleczyć, amputowane kończyny odrastają zmoczone święconą wodą, a śmierć to tylko taka grypa.
--- Koniec cytatu ---
Przecież wiesz, że nie... Po prostu bozia poddaje próbie niektórych ludzi, tylko po to, aby w raju mogli osiągnąć życie wieczne po prawicy boga. :D:D Głupie? No głupie, ale miliard ludzi na świecie w to wierzy. ;]

Szarleǰ:
A tam Isentor, zupełnie się poszła jebać. Przyznaje - pomyliłem się. No ale nie każdy jest nieomylny. Zresztą biblii ja nie czytał.

--- Cytuj ---Orzech przyznaj się, lecisz na wyuzdane orgie i tanią wódkę na libacjach w moim kościele.

--- Koniec cytatu ---

Skąd wiesz :huh:

--- Cytuj ---Taka pewność że Kościół Katolicki jest teraz mądrzejszy niż w tamtych czasach i nie oszukuje każdego.

--- Koniec cytatu ---
No właśnie, jest mądrzejszy i bezkarny, nietykalny. Dlatego może oszukiwać i robić w chuja każdego jednego wiernego. Nie twierdzę że od wierzących jestem mądrzejszy, ale w KK widze coś, co z samego założenia jest fałszem i oszustwem. Do samej wiary w boga nie mam nic, ale do KK już tak. Poza tym jeśli o Biblii rozmawiamy. Fragmentu niby nie przytoczę, bo jestem leń i mi się nie chce szukać, ale powiem wam, drodzy katolicy, że w biblii jest taki zapis, iż modlić się można zawsze i wszędzie. I jest to tak samo ważna modlitwa jak i ta w kościele. Po co więc kościół? Kiedyś, za czasów Jezusa był, by głosić chrześcijaństwo i nawracać innowierców, co potem przerodziło się w krucjaty, następnie w inkwizycje, a teraz to - ksiądz stał się dobrze opłacalnym zawodem. Przynajmniej teraz się nie krzywdzi ludzi. Chociaż tak też czasami bywa. Dlatego KK nie cierpię.

Isentor:
Orzech to podczas kontrreformacji wprowadzono. Wcześniej KK twierdziło, że bóg jest obecny tylko w kościele. I tylko tam można z nim "rozmawiać".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej