Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Wierzchowce w G4

<< < (2/4) > >>

Eregrin:

--- Cytat: Foxiorek ---Dla mnie gothic jest najlepszą grą na świecie i do doskonałości brakuje jej tylko jednego: jazdy wierzchem. Można by było szybciej poruszać się po świecie gry tak jak to jest np. w grze Two Worlds. Możliwość posiadania wierzchowca np. kupując go bądź kradnąc od razu poszerza świat gry. ÂŁatwiej się wszędzie dostać, można przeskakiwać np. rowy czy zapadliska. Według mnie brak wierzchowców w świecie gothic to dość duże niedopracowanie. Napiszcie co o tym myślicie.
--- Koniec cytatu ---

Sam jestem za tym. Mam nadzieję, że umiejętności "Jazda konna",również nie zabraknie ;)

--- Cytat: Gorion ---Myślę, że Speellbound zadba o to aby w najnowszej odsłonie Gothica nie zabrakło
wierzchowców. Było by fajnie gdyby w GIV pojawiła się opcja latania na gryfach lub wiwernach, lecz jest jest to mało prawdopodobne i nader fantasy jak na realia Gothica  .

Pozdrawiam Gorion
--- Koniec cytatu ---

I o to chodzi... Fajnie by było, gdyby cosik takiego weszło.... Lecz od bardzso wysokich lvl, lub w jakimś arcytrudnym zadaniu, dostało by się takowego...

PS.
Podsumowując: Jestem za xP

Boba Fett:
Wierzchowców nie raczej nie będzie - istnieje góra 10% szans, że takowe się pojawią i będzie nam dane przemierzać na ich grzbietach świat Gothica. Czemu? Ano, wystarczy zadać sobie jedno proste pytanie (można więcej, ale to jedno w zupełności wystarczy):
Jak twórcy by wytłumaczyli brak koni bądź innego rodzaju wierzchowców w poprzednich częściach?

Pytanie retoryczne lub nie... jak wolicie.
Aczkolwiek kuszącą myślą jest to, iż wreszcie moglibyśmy uzyskać to, co np. jest w ,,TES IV: Oblivion".

Jednakże autorzy już przy Gothic 3 wyjaśnili, dlaczego w grze nie pojawiły się wierzchowce. Czemu? Była mowa, że po prostu nie mieli już na to czasu. A jeszcze trzeba było zrobić animację poruszających się gałęzi drzew, jakby postać wjechała pod drzewko na koniu bądź innym bydlęciu... Niezbyt ładnie by to chyba wyglądało, jakby nagle z szyi głównego bohatera wystawały gałęzie, a z włosów wyrastały liście?

Ingmar:
Moim zdaniem konie nie powinny się pojawic, chociaż nawet by było fajnie, ale myśle, że za tym poszły by też wymagania sprzętowe a jak wszyscy wiemy Gothic 3 ma ogromne wymagania i bez wierzchowców a pomyśleć sobie co by było jakby jeszcze były konie 0o.To wtedy nasz sprzęt by chyba nie udzwignął takiego obciążenia, oczywiście jeśli ktoś ma jakąś "super maszyne" to się nie musi martwić, ale sądze, że nie każdy ma jakiś dobry sprzęt(Mi np, Gothic 3 chodzi dobrze jedynie na małych szczegółach)więc lepiej chyba uniknąć wprowadzeniea koni, aczkolwiek bardzo by to upiększyło grę, więc można się o to spierać.

Pzdr Ingmar

Grubil:
Nie tylko z animacją byłby problem ale z światem gry.
Swiat musiał by być ogromny, bo jaka to przyjemność
przejechać z jednego krańca mapy na drugi w 5 minut.

Robben:
Jeżeli mają się pojawić wierzchowce, to świat musi być jeszcze większy niż ten z Gothica 3. No i na wierzchowcach powinno się odczuwać, że rzeczywiście dostaliśmy się w jakieś miejsce dużo szybciej, niż jeżeli zrobilibyśmy to na nogach. Niestety kamienie teleportacyjne nie powinny być wtedy do każdej lokacji, no bo poco się męczyć, skoro za pomocą kamienia można się dostać tam natychmiast. Chyba że, pojawi się sporo osiedli, do których nie ma kamieni, a będą te osiedla znajdować się w odległych miejscach.
Oczywiście, można by zrezygnować z kamieni teleportacyjnych a wtedy wierzcowce stały by się niezbędnym środkiem przemieszczania ale uważam, że kamienie teleportacyjne skoro były w poprzednich częściach, to i powinny pojawić się teraz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej