Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Wierzchowce w G4

(1/4) > >>

Foxiorek:
Dla mnie gothic jest najlepszą grą na świecie i do doskonałości brakuje jej tylko jednego: jazdy wierzchem. Można by było szybciej poruszać się po świecie gry tak jak to jest np. w grze Two Worlds. Możliwość posiadania wierzchowca np. kupując go bądź kradnąc od razu poszerza świat gry. ÂŁatwiej się wszędzie dostać, można przeskakiwać np. rowy czy zapadliska. Według mnie brak wierzchowców w świecie gothic to dość duże niedopracowanie. Napiszcie co o tym myślicie.

Danielin:
Mam nadzieję że będą!!

UWAGA!
Jak ktoś chce zobaczyć jak wyglądają konie w modzie GWW do Gothic 1 to
niech wejdzie na stronę gothicgww.fora.pl i poszuka!!

Masmen:
Wierzchowce by się przydały, podobno miały być w Gothic 3 ale niestety zabrakło PB czasu :/

Gorion:
Myślę, że Speellbound zadba o to aby w najnowszej odsłonie Gothica nie zabrakło
wierzchowców. Było by fajnie gdyby w GIV pojawiła się opcja latania na gryfach lub wiwernach, lecz jest jest to mało prawdopodobne i nader fantasy jak na realia Gothica .

EDIT:

--- Cytuj ---Jednakże autorzy już przy Gothic 3 wyjaśnili, dlaczego w grze nie pojawiły się wierzchowce. Czemu? Była mowa, że po prostu nie mieli już na to czasu. A jeszcze trzeba było zrobić animację poruszających się gałęzi drzew, jakby postać wjechała pod drzewko na koniu bądź innym bydlęciu... Niezbyt ładnie by to chyba wyglądało, jakby nagle z szyi głównego bohatera wystawały gałęzie, a z włosów wyrastały liście?
--- Koniec cytatu ---
Ale teraz chyba Jowood nie będzie nikogo poganiał.

--- Cytuj ---Jak twórcy by wytłumaczyli brak koni bądź innego rodzaju wierzchowców w poprzednich częściach?
--- Koniec cytatu ---
Według mnie jest to najmniejszy problem.

Medivth:
Zanim wyszła trzecia odsłona, myślałem że tam właśnie będziemy mieli okazję galopować na koniach. Niestety, zawiodłem się. Jednak, z powodu takiej błahostki nie będę przerywał gry.

To samo, jeżeli chodzi o Gothic 4. Oczywiście, mam nadzieję, że pojawi się taka możliwość. Jeżeli świat byłby tak wielki, jak w Gothic 3, bardzo by to pomogło nam w poruszaniu się po świecie. Nie mam nic przeciwko temu projektowi i jestem za, mam nadzieję, że konie się pojawią.

--- Cytuj ---Było by fajnie gdyby w GIV pojawiła się opcja latania na gryfach lub wiwernach, lecz jest jest to mało prawdopodobne i nader fantasy jak na realia Gothica sad.gif.
--- Koniec cytatu ---
Przesada, wolę Gothic'a bez tych stworzeń.

Pozdrawiam, Medivth

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej