Tereny Valfden > Dział Wypraw
Topielców ofiara
Darkon:
// Grad strzał trafił pierwszego topielca. Zwierzę stara się jeszcze pełzać w twoją stronę i umiera w agonii.
// Drugi topielec zdążył się na ciebie rzucić. Nieprzygotowany na uderzenie upadłeś z nim na ziemię. Zwierzę stara się trafić w ciebie pazurami
Tidus:
Di padając na ziemie natychmiast zobaczył topielca, szybko zrobił przewrót w bok ciałem, by uniknąć ciosu topielca, gdy to uczynił szybko wstał po czym złapał za miecz i manewrując z topielcem zaczął zataczać kółka... Dies czekał, aż bestia nieco przyśnie by móc kontynuować atak. Nie czekał jednak długo, wykorzystał otoczenie plaży, chlasnął niespodziewanie mieczem w wodę rozpraszając topielca z rytmu, nie widząc jeszcze reakcji topielca zaatakował go obracając ostrze w powietrzu dla lepszej równowagi ciała oraz bezpieczeństwa i możliwości odparcia kontrataku blokiem, stalowy miecz przy ataku z całej siły mógł zachwiać Dies'a w razie uniku topielca...
Darkon:
// Topielec został zraniony w bok. Zaślepione wściekłością zwierzę, zapominając o bólu rzuciło się na Diesa. Topielec próbował wgryźć się w wampira, lecz na dobrze wykonanej żelaznej zbroi, nie robiło to zbytniego wrażenia
Tidus:
Wcale nie mam gorszych zębów od twoich - pomyślał Dies, topielec próbował się wgryzać, szarpać, lecz wampir pozostawał we względnej równowadze, zbroja chroniła Diesa bardzo dobrze. Tuż po tym, gdy odzyskał pełny balans uciekł zranionemu topielcowi na odległość, która pozwoliła mu strzelić z łuku potężnym strzałem...
Darkon:
// Strzała przeszła przez tułów zwierzęcia. Topielec powoli wykrwawia się, nie mogąc się już poruszać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej