Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Piosenki godne polecenia

<< < (3/8) > >>

KrokusM:
Eh ten System, kiedy ja go ostatni raz odpalałem?  Jednak kiedy jeszcze słuchałem ich bardzo często, płyta Mezmerize była moją ulubioną, a powyższy utwór jednym z lepszych. Bezpośredni przekaz, co w przypadku SOAD jest raczej normą, niezbyt skomplikowana struktura, ale jednak ma ta piosnka coś takiego w sobie że słuchając jej banan sam na ryju wykwita. Zdecydowane 9/10.

---------------------------

Dobra, tym razem szatanów nie będzie, coś dużo spokojniejszego. Mianowicie "Shy Boy" z repertuaru Katie Melua. Chyba najlepsza piosenka z płyty "Piece by piece", ma klimat, o wspaniałym głosie Katie nie wspominając. Teledysku nie ma, a nagrań koncertowych nie zapodaje, bo sam osobiście wolę go w orginale: Shy Boy

Medivth:

--- Cytuj ---Dobra, tym razem szatanów nie będzie, coś dużo spokojniejszego. Mianowicie "Shy Boy" z repertuaru Katie Melua. Chyba najlepsza piosenka z płyty "Piece by piece", ma klimat, o wspaniałym głosie Katie nie wspominając. Teledysku nie ma, a nagrań koncertowych nie zapodaje, bo sam osobiście wolę go w orginale: Shy Boy
--- Koniec cytatu ---
Mimo, iż, jak to wspomniałeś, piosenka ma klimat, oraz można usłyszeć wspaniały głos wokalistki, utwór nie przypadł mi za bardzo do gustu. Nie słucham tego rodzaju muzyki, raczej rap i nie kiedy Linkin Park. Jeżeli miałbym ja oceniać, dałbym 4/6

Requiem for a dream - Coś, czego pewnie nikt by się nie spodziewał. Usłyszałem ją podczas filmu Władca Pierścieni, a raczej przeróbki tego utworu. Bardzo mi się spodobał, ale niestety nie miałem okazji się z później spotkać. Na YouTube znalazłem go gdzież z tydzień temu, no i zdarza się, że sobie go puszczę, raz czy dwa na dzień...

Pozdrawiam, Medivth

Xtremex:
@UP
Hmm
Piosenka dość spokojna, lecz aż chce się po niej żyć :D
Moja ocena - 9/10

Teraz ja dam coś szalonego :P
[M]
Nie wiem co do za "zespół", lecz jak ktoś przesłucha to widać, że są szaleni :P
O utworze dowiedziałem się od mojego kolegi :D

Owca:

--- Cytat: Xtremex ---Teraz ja dam coś szalonego :P
[M]
Nie wiem co do za "zespół", lecz jak ktoś przesłucha to widać, że są szaleni :P
O utworze dowiedziałem się od mojego kolegi :D
--- Koniec cytatu ---
Ucieszne, ale wulgarne... Zbyt wulgarne.

---

http://www.imeem.com/people/FylAD3/music/p...irwaves_sirens/ - kapitalne wykonanie, genialny tekst, wpadająca w ucho nuta. Te wszystkie czynniki czynią z tego utworu jeden z moich osobostych masterpiece'ów. Dopowiem jeszcze że, by w pełni "poczuć" ten utwór trzeba też "poczuć" klimat tego specyficznego gatunku ;-).

Gorion:

--- Cytat: Owca ---[a href=\"http://www.imeem.com/people/FylAD3/music/p...irwaves_sirens/\" target=\"_blank\"]http://www.imeem.com/people/FylAD3/music/p...irwaves_sirens/[/a] - kapitalne wykonanie, genialny tekst, wpadająca w ucho nuta. Te wszystkie czynniki czynią z tego utworu jeden z moich osobostych masterpiece'ów. Dopowiem jeszcze że, by w pełni "poczuć" ten utwór trzeba też "poczuć" klimat tego specyficznego gatunku ;-).
--- Koniec cytatu ---
Przyznaje, że ta piosenka nie podoba mi się, nie preferuję takich klimatów  .
Ocena 3/10

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej