Królestwo Valfden > Panteon Bogów "Navigii Draco"
Dziedziniec świątyni
Elsh Alash:
- Nigdy z czymś takim nie miałem do czynienia.
Sado:
- Tak czy siak... wielkie dzięki za info. Odezwij się, jak Isentor się obudzi. Bywaj.
Canis:
- Draconie, powiedziałeś, że dusza w kostce, czy dusza kostki, nie zdołała przejąć kontroli nad duszą króla, że dusza zawisła miedzy dwoma światami, co więc teraz z tą dusza się dzieje w świetle tych wydarzeń. Poza tym możesz wyjaśnić jakoś ten rytuał, jak on działa, na czym polega, czym że teraz jest Meaneb? Możesz coś powiedzieć o tej bestii? Albo o funkcjonowaniu tej maszyny przypominającej jakiś portal "Arish elishash"?
Elsh Alash:
--- Cytat: Canis w 03 Październik 2009, 23:18:54 ---- Draconie, powiedziałeś, że dusza nie zdołała przejąć kontroli nad duszą króla, że dusza zawisła miedzy dwoma światami, co więc teraz z tą dusza się dzieje w świetle tych wydarzeń.
--- Koniec cytatu ---
Po części byłem w błędzie. Dusza króla utknęła pomiędzy dwoma światami do czasu, gdy kostka dusz jeszcze egzystowała. Być może część demonów uwięzionych w kostce spróbowało przejąć kontrole nad ciałem króla. Wygląda na to, że Isentor walczy w tym momencie z masą astralnych bytów o prawo do posiadania swojego własnego ciała.
--- Cytat: Canis w 03 Październik 2009, 23:18:54 ---Poza tym możesz wyjaśnić jakoś ten rytuał, jak on działa, na czym polega, czym że teraz jest Meaneb?
--- Koniec cytatu ---
Widocznie maszyna była w stanie wyzwolić okowy kostki dusz. Meaneb wchłonął uwięzione wewnątrz istoty wraz z ich mocą. Czym jest teraz? Bogiem wśród ludzi.
--- Cytat: Canis w 03 Październik 2009, 23:18:54 ---Możesz coś powiedzieć o tej bestii? Albo o funkcjonowaniu tej maszyny przypominającej jakiś portal "Arish elishash"?[/i]
--- Koniec cytatu ---
Nie powiem ci więcej niż sam wiesz z obserwacji. Jest to najprawdopodobniej wypaczony człowiek poprzez oddziaływanie maszyny i czarnej rudy. Klan dwugłowego, zielonego smoka najwidoczniej znalazł lepsze źródło energii jakim dotychczas był shanap. Arish elishash w połączeniu z shanapem oddzielał duszę od ciała, w połączeniu z czarną rudą wypacza ciało jak i dusze.
Canis:
- Dobrze, dziękuję za pomoc i informację... Jeśli byśmy mogli jakoś królowi w tej walce pomóc to powiedz... Jeżeli nie to... to do zobaczenia kiedyś...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej