Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Oblivion - problemy
Dark Ulthar:
Z tego co wiem, żeby dołączyć do mrocznego bractwa wystarczy że się kogoś zarżnie. Później trzeba chyba iść do takiej karczmy i tam się z kimś spotkać.
P.S. wiem że można zostać wampirem. Jak?
Darkon:
Wampirem można zostać stosunkowo łatwo - kilka myźnięć wampira i sukces gwarantowany. Takowych można napotkać m.in. przy zadaniu o wsparciu ze strony Skingradu czy jak się nazywało tam miasto, albo przy zadaniu od Zakonu Czystej Krwi (pospaceruj po Imperial City w świątynnej dzielnicy, a jeśli masz sławę +5, to ktoś cię tam zaczepi). Albo można też nim zostać przez Mroczne Bractwo - jeśli wykonasz wszystkie misje dla wampira z MB, możesz się u niego przemienić. Ale potem nie możesz chodzić po słońcu, i jest sporo kłopotu z odczarowaniem. A co do przyłączenia się - zarżnąć, ale bez wszczęcia alarmu i po cichu. A w karczmie masz swój testowy cel.
Isentor:
--- Cytat: Darkon ---Mroczne Bractwo - jeśli wykonasz wszystkie misje dla wampira z MB, możesz się u niego przemienić. Ale potem nie możesz chodzić po słońcu, i jest sporo kłopotu z odczarowaniem.
--- Koniec cytatu ---
Bzdury jeśli będzie regularnie żywił się krwią śmiertelnych słońce nic mu nie zrobi. Ono rani jedynie na głodzie. Wiec wystarczy małe śniadanko z bretona lub orka przed wschodem słońca. A odczarować w sumie łatwo tylko trzeba się nabiegać za składnikami.
Darkon:
Tak, w sumie tylko nabiegać, ale ja dla szlachetnej historii postaci poświęcałem się i nie piłem. Co skutkowało tym, że jak byłem u tej baby, to nie dość, że za wcześnie rano i musiałem się wkraść, za co chciała mnie zabić, a jak wychodziłem to zabijało mnie słońce... ;/
Nawigacja
Idź do wersji pełnej