Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
Funkcjonalnośc Gothic 3 @ Vista x64
Żelazko:
Ja powiem że gothic3 ma wymagania nieziemskie no może przesadziłem, ale do tej gry twój komp potrzebuje dobrej karty graficznej i to podstawka. Zalecana pamięć to 256 MB (powino chodzić dobrze na średnich jak tak mam i chodzi A JAK!) a 512MB to wypas . Bardzo ważną rzeczą jest to żeby twoja karta graficzna dobrze obsługiwała shader'a. Conajmniej 3GB RAM'ow i gra będzie chodzić jakbyś wzioł 150 kg na Leg Press - wycisk na nogi kto chodzi na siłownie to powinien wiedzieć co mam na myśli. No i jakiś procek by się zdał przynajmniej dwu rdzeniowy powyżej 2Ghz. Jednakże jeśli masz sporo ram, wypaśony procesor, ale słabą kartę graficzną to i tak gothic3 będzie się cioł. Wszytko musi być w balansie żeby funkcjonowało w harmonii jak w przyrodzie i w kompach.
Tukan:
--- Cytat: Respev ---Gothic 3 tnie się zawsze, nawet na hi-endowej konfiguracji. A teraz trochę wyśmiania:
ÂŻe niby jak? Co z tego, że taktowanie procesora wynosi 1,8ghz, skoro to procesor wielordzeniowy? Twoje myślenie jest nadzwyczaj głupie i pozbawione sensu. Gothic 3 wykorzystuje jeden rdzeń? Proszę, poczytaj trochę co daję wielordzeniowa platforma.
Gdzie usłyszałeś te mądrości? U pana Zenona sączącego pod sklepem wino Boryna?
--- Koniec cytatu ---
1.Gothic wykorzystuje więcej niż 1 rdzeń.
2.Na pudełku jest napisane, że gra na laptopach może nie chodzić(Ludzie, przecież laptopy nie mają pełnowymiarowych kart w środku.)
3.Próbowałem na podobnym laptopie i też się cieło i co najgorsze cholernie grzało.
4.Wielka skrzynka domowego PC w najbliższych latach/miesiącach i tak będzie wydajniejsza od laptopów.
5.Laptop ma kartę zintegrowaną i nigdy nię będzie ona tak wydajna jak zwyczjane 8800 czy 8600.
6.Laptopy raczje nie służą do grania...
P.S Respev mi się nie tnie na High...
Respev:
--- Cytuj ---2.Na pudełku jest napisane, że gra na laptopach może nie chodzić(Ludzie, przecież laptopy nie mają pełnowymiarowych kart w środku.)
--- Koniec cytatu ---
Przecież tu chodzi o to, że większość laptopów posiada zintegrowaną Intelowską kartę graficzną i dlatego gra na nich nie działa. Tutaj zaś laptop posiada GeForce 8600M.
--- Cytuj ---5.Laptop ma kartę zintegrowaną i nigdy nię będzie ona tak wydajna jak zwyczjane 8800 czy 8600.
--- Koniec cytatu ---
Błagam, nie udzielaj się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia. GeForce 8600M ma tą samą wydajność co GeForce 8600 z domowego PC.
--- Cytuj ---6.Laptopy raczje nie służą do grania...
--- Koniec cytatu ---
To ciekawe dlaczego na moim gram w Crisisa na najwyższych detalach z efektami DX10?
--- Cytuj ---1.Gothic wykorzystuje więcej niż 1 rdzeń.
--- Koniec cytatu ---
A dlaczego napisałeś to pod moim postem? Czy ja gdzieś napisałem, że nie wykorzystuje dwóch rdzeni?
--- Cytuj ---P.S Respev mi się nie tnie na High...
--- Koniec cytatu ---
To jakiego ty demona masz, że nie widzisz dosadnego spadku klatek przy wczytywaniu terenu czy animacji tudzież skryptów?
makron:
Jedyne sensowne co tu wyczytałem pośród odpowiedzi to posty Respev'a... Reszta co inni piszą to jakieś głupoty wyssane z palca... Ludzie jak nie wiecie co jest istotą problemu to się nie wypowiadajcie w tym temacie!!! Zadałem konkretne pytanie, i nadal poszukuję odpowiedzi. Mam zainstalowane najnowsze patche Gothic3_patch112 i Gothic_3_Community_Patch_v1.6_Full, także nie jest to wina przestarzałych plików gry... Z uwagi na to, że chyba tego nie widać w pierwszym poście, zaznaczam raz jeszcze, że jest to laptop z KARTÂĄ GRAFICZNÂĄ NVIDIA GEFORCE 8600M GT z 256MB SWOJEJ WÂŁASNEJ PAMIĂCI RAM DDR2 (NIE JEST TO KARTA ZINTEGROWANA TYLKO NORMALNA KARTA GRAFICZNA PODPINANA DO PORTU PCI EXPRESS NA PÂŁYCIE GÂŁĂWNEJ NOTEBOOKA), posiadający 2GB PAMIĂCI RAM i DWURDZENIOWY PROCESOR INTEL CENTRINO DUO 1.8GHz CZYLI ~3.6GHz razem.
Dodam również, że grałem już na tym sprzęcie bez problemowo w Crysis, Hellgate London, Unreal Tournament 3 oraz kilka innych nowych tytułów i nie miałem tego typu problemów. Taki sam problem występował jedynie w grze S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl.
Tukan:
--- Cytat: Respev ---Przecież tu chodzi o to, że większość laptopów posiada zintegrowaną Intelowską kartę graficzną i dlatego gra na nich nie działa. Tutaj zaś laptop posiada GeForce 8600M.
Błagam, nie udzielaj się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia. GeForce 8600M ma tą samą wydajność co GeForce 8600 z domowego PC.
To jakiego ty demona masz, że nie widzisz dosadnego spadku klatek przy wczytywaniu terenu czy animacji tudzież skryptów?
--- Koniec cytatu ---
1. Mam pojęcie, bo grałem na laptopie z kartą niezintegrowaną i działała znacząco wolniej, powtórzę wolniej. Dlaczego tobie crysis chodzi ładnie, cóż - może jest bardziej ekonomicznie zrobiony, może masz farta?
2. ÂŻadnego demona... Gra się nie tnie, co jedyne stosunkowo długo ładuje - około 30s(wczytywanie całej gry za pierwszym razem)
I nie pisz, że nie mam pojęcie, bo takie pojęcie można posiąść sprawdzając to na własne oczy - sprawdziłem.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej