Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Bezimienny vs Geralt
sprite9:
--- Cytuj ---Od samego początku rozbraja mnie nie zrozumienie cytatu. ,,Weź SWOICH najlepszych wojowników..." Nie najlepszych z królestwa tylko z oddziału którym władał lord Hagen.
--- Koniec cytatu ---
A to właśnie oddziały Lorda Hagena, wyróżniając się z wielu innych, są jednymi z najlepszych.
--- Cytuj ---To Bezimienny a nie Geralt ma problem (na początku gry) z pokonaniem większej liczby napadających go ludzi. Wiem że to głupie ale cóż, wasze argumenty właśnie takie są (nie wszystkie), i to próbuje wam uświadomić od samego początku.
--- Koniec cytatu ---
Trzeba wziąść pod uwagę to, że bezimienny leżał przez trzy tygodnie przygnieciony skałami, co zrujnowało jego pamięć i kondycję fizyczną. Geralt natomiast stracił pamięć - tylko. Nie doznał żadnego straszliwego uszczerbku na zdrowiu i pamięta jedną z podstawowych technik wiedźminskich.
Geralt uczy się od dzieciństwa, bezimienny w przeciągu paru miesięcy. Ich poziom techniki walki jest jak najbardziej na podobnym poziomie, co tylko świadczy o tym, że bezimienny szybciej i łatwiej przyswaja naukę.
--- Cytuj ---Więc co będzie lepsze, miecz z (magicznej) rudy która jest dostępna na ziemi czy miecz z rudy metalu która odwiedza ziemie bardzo rzadko?
--- Koniec cytatu ---
Materiał pochodzący z daleka nie musi być wcale trwalszy i potężniejszy od tego, który posiadamy na Ziemi.
--- Cytuj ---Ostrzegam ostatni raz (żeby nie było) - proszę zakończyć (a już szczególnie nie zaczynać na nowo) wszelakie kłótnie (bądź ostrą wymianę zdań, jak kto woli), bo naprawdę już tą swoją debatą odstraszacie ludzi od tego tematu. Jeśli nie poprzestaniecie na tym, niektórzy z Was otrzymają bloki na ten topic. - [Boba Fett]
--- Koniec cytatu ---
Ja się tu nie kłócę. Są tu po prostu pewne wypowiedzi, niekoniecznie rozbrajające mnie, aczkolwiek chciałbym je zaargumentować swoim zdaniem.
--- Cytuj ---Dalej-wiedźmin to nie szybki człowiek- wiedźmina to nienaturalnie zwinna maszyna do zabijania. Od dziecka szkolona w walce-proszę mi nie mówić że Bezio ma więcej doświadczenia. Wiedźmini CAÂŁE ÂŻYCIE ćwiczą żeby nie dać się zabić kwiatkowi jak to ktoś inteligentnie napisał.
--- Koniec cytatu ---
Powyżej już coś wspomniałem na ten temat.
Pr0c3n7:
--- Cytuj ---Trzeba wziąść pod uwagę to, że bezimienny leżał przez trzy tygodnie przygnieciony skałami, co zrujnowało jego pamięć i kondycję fizyczną. Geralt natomiast stracił pamięć - tylko. Nie doznał żadnego straszliwego uszczerbku na zdrowiu i pamięta jedną z podstawowych technik wiedźminskich.
Geralt uczy się od dzieciństwa, bezimienny w przeciągu paru miesięcy. Ich poziom techniki walki jest jak najbardziej na podobnym poziomie, co tylko świadczy o tym, że bezimienny szybciej i łatwiej przyswaja naukę.
--- Koniec cytatu ---
Co ty gadasz?! Geralt został zabity (w pewnym sensie) i wrócił do "właściwego" świata dopiero po 5 latach! Więc chyba Garalt powinien mieć większy problem z odzyskaniem umiejętności, a niemiła... Nauka bezimiennego... Nie dobijaj mnie. On uczy się przez dialogi. Wiem że to realia gry ale błagam, nie porównujecie Treningu do tego co jest w gothicu.
--- Cytuj ---Materiał pochodzący z daleka nie musi być wcale trwalszy i potężniejszy od tego, który posiadamy na
Ziemi.
--- Koniec cytatu ---
Oj... Jak ja zaczynam wam mówić argumenty na poziomie niektórych z was to moje już wam nie pasują. Ktoś argumentował że ruda jest rzadka dlatego jest najlepszym materiałem (coś w tym stylu) więc chciałem pokazać że wiedźmińskie miecze są robione z materiału który jest rzadszy niż "Magiczna" ruda.
OneOfTheBests:
Idiotyczne jest porównywać postacie z dwóch różnych gier ( zupełnie inne realia ). Uważam, że Geralt miał by jednak tą przewagę ponieważ ma potężne znaki + eliksiry i w ogóle jest imo jedną z potężniejszych postaci z gier. Kilka miksturek --> znaki --> ciosy --> uniki --> znaki ---> koniec?
Vide up: imo Gelart > Bezimienny... Chociaż powtarzam, że temat nie ma sensu istnienia bo:
Primo: Zupełnie inne realia, inne możliwości
Secundo: Bądź co bądź jest to forum Gothica, i w większości postów to widać ( mimo, że pewnie 75% ludzi nie wie niczego Geralcie, nie przeczytało książki, nie zagrało gre a bazuje się jedynie na recenzjach w jakichś tam pismach. Pfff )
Tercio: Z tego co widze temat prowadzi tylko do kłótni ;o Btw przeczytałem książkę, grałem w grę i przeszedłem ją na wszystki (?) możliwe sposoby... A jest ich duuuużo ;o
Dementor:
Ludzie, do cholery jasnej-to TYLKO zabawa-po co zakładać taki temat, skoro tu odbywają się spory na smierć i życie. A co do wiedźmina-nie wiem na czym polega mutacja, ale skoro jest to człowiek-wilk, a genetyki nie znano w tych czasach, to pachnie mi to zoofilią...
bohater gry to postać "rózna". Wszystko zależy do tego, jaką zbroję przywdzieje-a nawet gdzyby od smoka oberwał kula ognia to na pewno(w rzeczywistości) zginąłby-żadna zbrowa w gothicu nie ma osłony na głowę, a konkretniej na twarz!!! ZDECHÂŁBY od razu. Ale to tylko są przypuszczenia. Ponadto, bohater gry nie był szkolony do walki z mutantami-gdyby zobaczyłby wiedźmina na pewno byłby wielce ździwiony.
Nie stawiajmy tych łoriorów przeciwko sobie, skoro mogliby być we dwójkę niepokonani.
Infernal:
"Geralt ma znak Igni..." ble ble ble... I co z tego? bohater gry ma kule ognia, deszcz ognia, burze ogniste, bryły lodu itp. itd. Jedynym atutem Geralta w tematycznej walce były by szybkość i zwinność dzięki, którym potrafi wyprowadzić na prawdę potężne combo.Nie używając magi bohatera gry i zmysłów wiedźmińskich przez Geralta to sądzę że Bezimienny bohater by wygrał...
bohater gry bez użycia magii:
1.Podczas gry może stać się o wiele silniejszy niż Geralt...
2.Ma większe i lepsze wyposażenie (ciężkie pancerze, płonące miecze, tarcze etc.)
3.To w końcu bohater gry...wysłannik Innosa i jak dotąd zawsze mu wszystko wychodziło;]
Geralt:
1.Zwinny, szybki = combo
2.nic więcej
bohater gry z użyciem magii i sztuczek Witcher'a:
1.Mnóstwo run i duży zapas many.
2.Przyzywanie stworów, pomocników.
3.Przemiana w inne potwory.
4.Zaklinanie miecza za pomocą zwojów.
Geralt:
1.Znak Igni bo tylko to można nazwać POTĂÂŻNYM i GROÂŹNYM.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej