Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów
ÂŁączmy się !
Subotai:
No więc chciałbym zagrzać was do boju. Jak wiadomo Gothic 3 był średnią produkcją, a ja postarałem się zebrać wszystkie błędy które według mnie przeszkadzają w grze :
Najgorsze problemy:
-Niezbyt wciągająca fabuła.
-Nie czujemy się (przynajmniej ja ) w krainie ogarniętej wojną ( porównajmy to do V aktu w Wiedźminie ).
-Mały wybór hełmów, tarcz ( niewielki ) i używek.
-Zbyt mały Nordmar, a według mnie jest to najciekawsza kraina.
-Dziwne odbijanie miast ( ty kilkunastu niewolników + ze 2 kolesi z imieniem vs horda wrogów)
-Niezbyt mroczna gra ( dajmy na to Gotha, ona powinna zaskakiwać i straszyć, a wygląda jak zwykła twierdza, a nie objęta klątwą, stara, pełna tajemnic forteca.)
ÂŚrednie niedociągnięcia :
-Nie za bardzo realny świat, chodzi tu o liczbę kobiet, a mężczyzn w krainie. Dziwi mnie także to jak kilka małych farm może utrzymać dość duże miasto.
-Używki ( alkohol, bagienne ziele ) nie powodują żadnych ciekawych efektów.
-ÂŻadnych dużych bitew, a mogły by takowe się znaleźć ( chociażby Verengad, kilka oblężeń itd. )
-Brak przynależności do jakiejkolwiek profesji.
-Dość łatwo zarabia się pieniądze ( ogólnie poziom gry jest łatwy)
-Dziwne walki. ( np. 5 wilków vs nasz bohater, wilki nie rzucają się watahą tylko idą w „kolejce”.
-Niezbyt wciągające zadania. ( chodzi tu o jakiekolwiek zagadki )
Drobne niedociągnięcia :
-Mamy jeden rodzaj mięsą ( po prostu mięso surowe lub pieczeń, pomijając szynkę i chrząszcza), a według mnie mięso z wilka przez zębacza do jelenia czymś się różni hmm ?
-Moim skromnym zdaniem monety w Varancie, a w Myrtanie powinny się czymś różnić. ( w Nordmarze nie powinno być żadnych monet tylko jak na przykład w Gothic 1 ruda tak tu skóry. )
To prawda PB skiepściło świetną grę, ale my to możemy naprawić za pomocą modu ! Mam nadzieję, że większość problemów z góry dało by się rozwiązać. A więc potrzebuję ekipy, najlepiej jak największej, ludzi którzy chcą naprawić Gothica 3. Czekam na wasze wypowiedzi.
PS : A tak w ogóle do Gothic 3 da się tworzyć mody ?
PPS:
--- Cytuj ---W związku z coraz to częstszym pojawianiem się nowych wątków dotyczących pomysłów na modyfikację, informuję, że od dnia dzisiejszego (tj. 9 grudzień 2007) wątki tego typu są zabronione.
--- Koniec cytatu ---
Prosimy pana administratora, aby tematu nie zamykał, aż do czasu gdy zbiorę ekipe.\
PZDR
rafalos890:
Słuchaj! Do listy tych błędów/niedoróbek dodaj:
1. Mała wielkość miast (wiem, że to jeszcze bardziej obciąży silnik gry, ale można zwiększyć miasta na rzecz terenu (tych wszystkich wzgórz, lasów, pól i innych miejsc, bo nikomu nie są potrzebne i tylko trochę potworków można tam znaleźć), można je zwiększyć.
2. Więcej ciekawych zadań (nudne są zadania typu: idź tam, zrób to, przynieś to, z którego nic nie wynika).
3. Jak coś mi się przypomni to ci napiszę.
Pozdrawiam,. Rafalos890.
Respev:
--- Cytuj ---Więcej ciekawych zadań (nudne są zadania typu: idź tam, zrób to, przynieś to, z którego nic nie wynika).
--- Koniec cytatu ---
A niby jakiego jeszcze typu są zadania w innych grach cRPG?
Jardin:
W 100% zgadzam się z Subotai!!
--- Cytuj ----Niezbyt wciągająca fabuła.
--- Koniec cytatu ---
Klimat gry z poprzednich części został perfidnie zarżnięty i pogrzebany
--- Cytuj ----Nie czujemy się (przynajmniej ja ) w krainie ogarniętej wojną ( porównajmy to do V aktu w Wiedźminie ).
--- Koniec cytatu ---
Myślę że błędem jest porównywanie gothic'a do wiedźmina ... co jak co gothic to gra z przed 2 lat ... a jeżeli chodzi o atmosferę wojny to nie widzę różnicy między gothic'iem 3 a poprzednimi częściami także - kto co lubi ... charakter wojny jest taki sam w całej sadze ... wiesz w co grasz a jeżeli ci się nie podoba to nie graj
--- Cytuj ----Mały wybór hełmów, tarcz ( niewielki ) i używek.
--- Koniec cytatu ---
hmmm... tu masz racje ...
--- Cytuj ----Zbyt mały Nordmar, a według mnie jest to najciekawsza kraina.
--- Koniec cytatu ---
Ja osobiście przedzierałem się przez nordmar jak "bogaty przez ucho igielne" (o gustach się nie rozmawia).Myślę że wysoki poziom trudności w nordmarze sprawia że kraina jest mała ... poza tym kto chciałby sobie odmrażać tyłek na zadupiu ? Ciekaw jestem jak widzisz większy nordmar ... -- ciągłe przedzieranie się przez góry, watachy wilków i aktywność orkowych ork w nordmarze -- w jeszcze większej dawce - to nie dla mnie
--- Cytuj ----Dziwne odbijanie miast ( ty kilkunastu niewolników + ze 2 kolesi z imieniem vs horda wrogów)
--- Koniec cytatu ---
wiele ludzi zginęło podczas najazdu orków a ja nie widze róznicy między zwykłym npc a milczącym botem - w każdym bądź razie odbijanie miast jeżeli chodzi o towżystwo nie jest takie złe (po prostu nie widzimy walki bo nasi toważysze szybko giną i sami załatwiamy kolejki orków -- #ork# < pac pac > next please #ork# < pac pac > next please
--- Cytuj ----Niezbyt mroczna gra ( dajmy na to Gotha, ona powinna zaskakiwać i straszyć, a wygląda jak zwykła twierdza, a nie objęta klątwą, stara, pełna tajemnic forteca.)
--- Koniec cytatu ---
tak tak .. tu WIELKI MINUS w porównaniu do reszty części z serii tu jest porażka ( kłania się zarżnięty klimat )
--- Cytuj ----Nie za bardzo realny świat, chodzi tu o liczbę kobiet, a mężczyzn w krainie. Dziwi mnie także to jak kilka małych farm może utrzymać dość duże miasto.
--- Koniec cytatu ---
kobitki by się przydały ale tu już przesadzasz ... nie jest tak źle ... poza tym kobiety są bardzo smaczne a po wojnie krajem targa głód :] (patrz niżej \/ )
--- Cytuj ----Używki ( alkohol, bagienne ziele ) nie powodują żadnych ciekawych efektów.
--- Koniec cytatu ---
Myślę że jeszcze wspominasz wiedzmina ... używki raczej się nie przydadzą ... byłby to tylko kolejny smaczek a sprawiłby że gra zostałaby skierowana tylko do starszych graczy
--- Cytuj ----ÂŻadnych dużych bitew, a mogły by takowe się znaleźć ( chociażby Verengad, kilka oblężeń itd. )
--- Koniec cytatu ---
o atmosferze wojny już mówiłem
--- Cytuj ----Brak przynależności do jakiejkolwiek profesji.
--- Koniec cytatu ---
ja myślę że to jest plus ... kto chciałby całe życie zapi******* w tej samej robocie ? to tylko urozmaica grę, sprawia że możemy być wszechstronni
--- Cytuj ----Dość łatwo zarabia się pieniądze ( ogólnie poziom gry jest łatwy)
--- Koniec cytatu ---
i tu się zgadzam - na co komu 300 grzybków porannej rosy ? a i tak wszyscy chętnie kupują
--- Cytuj ----Dziwne walki. ( np. 5 wilków vs nasz bohater, wilki nie rzucają się watahą tylko idą w ?kolejce?.
--- Koniec cytatu ---
noooo tak te słynne kolejki ... przypominają się stare dobre czasy -- #ork# < pac pac > next please #ork# < pac pac > next please--
--- Cytuj ----Niezbyt wciągające zadania. ( chodzi tu o jakiekolwiek zagadki )
--- Koniec cytatu ---
A mnie się podoba ... każda gra ma swój charakter
--- Cytuj ----Mamy jeden rodzaj mięsą ( po prostu mięso surowe lub pieczeń, pomijając szynkę i chrząszcza), a według mnie mięso z wilka przez zębacza do jelenia czymś się różni hmm ?
--- Koniec cytatu ---
też fakt .. ale trzeba być optymistą ... patrzeć na świat przez różowe okularki pomyśl tylko jak dużo masz rodzaii kamieni teleportacyjnych
--- Cytuj ----Moim skromnym zdaniem monety w Varancie, a w Myrtanie powinny się czymś różnić. ( w Nordmarze nie powinno być żadnych monet tylko jak na przykład w Gothic 1 ruda tak tu skóry. )
--- Koniec cytatu ---
pozostaje tylko marzyć że kolejne części będą tylko lepsze (pozwole sobie zauważyć że na razie tak jest )
OJ ALEM SIĂ ROZPISAÂŁ - ALE LEPSZE TO NIÂŻ NABIJANIE POSTĂW
Post był subiektywny
Jestem fanem gothic'a ale jeszcze nie aż tak żeby grę przejść 5 raazy :]
ja nie mam żalu do PB ... jedynie o te bugi ... uważam że gothic 3 to świetna gra i każdy szanujący się fan rpg powinien zachaczyć o dziedzinę crpg i poznać GOTHIC'A 3
Żelazko:
A wogle istnieja jakies mody do Gothica 3?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej