Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Overlocking do Intel core 2 duo E6650?

(1/2) > >>

PLShayloPL:
Witam otóż przed chwileczką braciszek zainstalował core 2 duo i poszedł do dziewczyny. Chciałbym sobie podkręcić z 2,33ghz do hmm 0,2 przed maxem czyli załóżmy do 3,2 ale nie 3,2 tylko 3,0 kapujecie.

Chciałbym bardzo go podkręcić plz.

wErNi:
Radzę poczekać, aż wróci :] Umiał zainstalować to podkręcić pewnie też umie.

Kapitan Jack Sparrow:
A znasz się w ogóle na biosie i podstawach systemu operacyjnego?

Tidus:
Jak masz intela i płytkę z dobrej firmy < Asus, Gigabyte, Evga > To wpierw przydałby się test na jakimś programie do podkręcania, dwa... ciężko wejść do biosu?
U mnie funkcje OC są w  'frequency settings/control' wystarczy poszukać i zmienić wartość. Do 450MHz można dojść, ale nie polecam dalszych prób ( co daje 450x7=3150MHz ). Zostaw to może braciszkowi bo takie przetaktowywanie najczęściej oznacza zmianę napięć ;). Bóg wie jak pamięci to zniosą, tak jak i płytka

PLShayloPL:

--- Cytat: wErNi ---Radzę poczekać, aż wróci :] Umiał zainstalować to podkręcić pewnie też umie.
--- Koniec cytatu ---

Nie mój brat nie umie podkręcać. Ale za to chłopak mojej siostry umie i on mi to zrobi.

--- Cytat: Kapitan Jack Sparrow ---A znasz się w ogóle na biosie i podstawach systemu operacyjnego?
--- Koniec cytatu ---

Umiem ale co dalej?

--- Cytat: Dies Irae Vae Victis ---Jak masz intela i płytkę z dobrej firmy < Asus, Gigabyte, Evga > To wpierw przydałby się test na jakimś programie, dwa... ciężko wejść do biosu?
U mnie funkcje OC są w  'frequency settings/control' wystarczy poszukać i zmienić wartość. Do 450MHz można dojść, ale nie polecam dalszych prób ( co daje 450x7=3150MHz ). Zostaw to może braciszkowi ;)
--- Koniec cytatu ---

Nie znam się

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej