Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
CO sądziscie o mundurkach
Patty:
No, jak ktoś nie pierze swojego mundurka, to rzeczywiście może śmierdzieć. Osobiście nie mam nic przeciwko mundurkom. Jedna szara kamizelka z logo szkoły. Trzeba tylko nosić ją codziennie i po kłopocie. Wszystko jest w porządku. Sama kamizelka jest całkiem ładna. Ma też swoje plusy. Jak ktoś zafajdał sobie t-shirt na plecach, to zakłada mundurek i nie ma problemu.
Rakbar Nasard:
Wydawało się, że ten rok (szkolny) będę musiał przechodzić w mundurku, ale tak się nie stało. Była gadanina, i na tym się zakończyło. W mojej szkole, ba, w mojej okolicy żadna szkoła nie nakazuje noszenia mundurków. Zresztą, nawet jakby nakazali to by się nikt do tego niestosował (może pojedyncze jednostki). Dlaczego? Bo uwaga w dzienniczku nie robi uczniowi wielkiej 'krzywdy' co ocena. Przykładem tego są moi koledzy z klasy co w dzienniczku uwag nie mam już miejsca na uwagi (zapełnione 2 kartki po brzegi). Wstawiają teraz u innych, z tym że piszą "do numeru 17". A uczeń ten i tak będzie miał zachowanie dobre na koniec ;d.
U nas w szkole miały byś trochę luźniejsze mundurki: jeansy i polar. Srututu, od września się w moro chodziło. Nikt nawet nie powiedział: 'mundurek obowiązuje'. Mundurek dla mnie był, jest i będzie absurdem.
Demites:
Ja jestem przeciw. Tym razem mamy płacić (mundurki kosztują, trochę bo trochę, ale kosztują) za głupotę Giertycha. Szczyt wszystkiego. Poza tym jak się zapomni to już się ma uwagę, "nadzór" czy ktoś przyniósł, czy nie, na domiar wszystkiego pełni dwóch największych dupków w klasie, którzy spisują tym, którzy im podpadną, niezależnie od tego, czy mają mundurek x_x
Na szczęście od paru miesięcy już przestaliśmy nosić. Nie wiem, co się stało, bo tak... nagle. Przyszedłem pewnego dnia do szkoły, a tu jestem jedyną osobą w mundurku xD Następnego dnia nie przyniosłem i tak do teraz. Nie ma już żadnych uwag ani spisywania. A najdziwniejsze że nauczyciele nic o tym nie mówili.
Respev:
Może ktoś nie zauważył, ale Roman G. nie jest już ministrem edukacji a pomysł jest nieaktualny. Zamykam.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej