Autor Wątek: Risen  (Przeczytany 119788 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

Odp: Risen
« Odpowiedź #140 dnia: 27 Wrzesień 2009, 21:18:25 »
Możliwe że pokaże bo jak ostatnio wziąłem do ręki opakowanie wiedźmina rozszerzonej edycji to mnie lekko zaskoczyło objętością. Widać jednak, że pomyśleli o kliencie bo zawartość była naprawdę ciekawa. Zobaczymy jak będzie przy Arcanii. A przy Risenie trzeba mieć nadzieję że gra nadrobi to grywalnością. I nie będziemy żałować wydanych pieniędzy.

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #141 dnia: 30 Wrzesień 2009, 17:25:33 »
Pamiętacie jak mówili że będzie u nas bogata zawartość wydania polskiego? teraz zajrzyjcie tu i padniecie ze śmiechu ,Cenega nas w chuja zrobiła!.

http://www.gram.pl/news_8gPiGuq6_Bogate_wydanie_gry_Risen_8211_tylko_w_Polsce.html

Jak to przeczytałem to padłem ze śmiechu i się wkurwiłem za to na Cenege!.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 30 Wrzesień 2009, 17:25:33 »

Offline Karder

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #142 dnia: 30 Wrzesień 2009, 17:45:07 »
Hmm, instrukcja, gra i film "Making of Risen" to wg. Cenegi bogate wydanie gry ? To jest poprostu coś żałosnego, i piszą jeszcze "Miło jest nam zauważyć, że tak bogate wydanie gry Risen będzie dostępne jedynie w Polsce." - Taak, każdy inny kraj ma coś więcej, np. płytę z soundtrack'iem.

Offline Rodney164

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #143 dnia: 30 Wrzesień 2009, 18:18:06 »
Ja p***** znów robią chałę, wyzyskujac zwykłych polskich graczy - " Bogata wersja", "ekskluzywne materiały", no cóż jakby nie patrzeć na to w pudełku oprócz gry znajdę standardową książeczkę i jakiś film którego nikt nigdy nie ogląda, do tego ta "cudna" okładka wersji kolekcjonerskiej, po prostu produkt "syty", że aż żal dupę ściska. Inne kraje mają soundtrack? Tak pewnie mają, ale soundtrack'a od Cenegi bym nie chciał - kiedy na całym świecie można było nabyć pełny i oryginalny soundtrack do Hitmana Blood Money, Cenega w ramach obniżenia ceny gry dorzucała do pudła soundtrack, który nie zawierał więcej jak 3 utwory. Jeżeli naprawdę ci zależy na utworach muzycznych z gry to najlepiej poczekaj, aż będzie można go kupić osobno, albo wyciągnij muzykę z gry, bo na tych wydawców nie warto liczyć. Za takie pieniądze, dają nam tak biedny zestaw, że nie powinno ich dziwić duże piractwo. Gdyby zadbali za każdym razem o klienta jak należy to może nie musieli by szukać aż tak rozpaczliwie zysku. Klienci sami by do nich przychodzili. Na dodatek ich wersja "WPLN" CDProjektu daje duże możliwości - wraz z każdym nowym zakupem, np. za punkty z jednej gry przy odrobinie farta otrzymasz brelok lub nalepkę jakiejś firmy, która jest pewnie mniej warta niż koszty przesyłki.... facepalm

Offline Sirius

• Magnat
  • Reputacja: 65
  • Nie, nie wiem gdzie jest twój kotek.
« Odpowiedź #144 dnia: 30 Wrzesień 2009, 19:12:34 »
Gram ładnie zbeształa ich :D

Miło jest nam zauważyć, że tak bogate wydanie gry Risen będzie dostępne jedynie w Polsce.

Nie ma to jak ironia...

Ale ja grę kupuję dla gry, a nie dla poradników czy dupereli, więc to mnie aż tak nie rusza ;)

Offline Czaroxxx

• Magnat
  • Reputacja: -4
  • Wóda, dziwki i lasery
« Odpowiedź #145 dnia: 01 Październik 2009, 19:57:52 »
Kolejny argument przemawiający za tym bym kupił tą grę : D

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #146 dnia: 01 Październik 2009, 20:05:54 »
Po rosyjsku, ale pokazane co i jak :)

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: 02 Październik 2009, 13:04:56 »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #148 dnia: 02 Październik 2009, 13:16:30 »
A pełna wersja gry to coś ledwo ponad 2gb. Tak więc po samym rozmiarze możecie wywnioskować, że tekstury 50x50 ujrzycie w całej grze. Ogólnie to grafika prezentuje się brzydko. Risen to dobra gra pod względem grafiki i optymalizacji na jakiś 2003 rok. Pozostaje zagłębić się w fabułę i sprawdzić czy i ta jest równie oklepana i przestarzała co pozostałe aspekty gry.

Offline Vendetta

• Kret
  • *
« Odpowiedź #149 dnia: 04 Październik 2009, 10:46:30 »
Przesadzasz drogi adminie. Grafika jest na 2005 rok ;p
Moje zdanie o Risenie:
"Risen to Crysis w średniowieczu dla ubogich na silniku Gothic 3 połączony z symulatorem Hulka (skakanie) i lalaczkarstwa w teatrze (animacje)."

Offline Robben

• Magnat
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #150 dnia: 04 Październik 2009, 15:01:26 »
Risen to dobra gra pod względem grafiki i optymalizacji na jakiś 2003 rok.
Nie przesadzaj. Zaś w 2003 roku taka grafika była marzeniem ;/. Risen ma bardzo dobrą grafikę jak na te czasy. Zresztą czego oczekujesz? Grafiki na miarę Crysisa? Jedynie animacje i modele mogłyby być lepsze, ale mimo to Risen to i tak jest stary, dobry Gothic... Tylko w innym świecie ;].

PS. ÂŚciągał to ktoś? Jeśli tak, to niech się podzieli wrażeniami z tej gry <_<.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 04 Październik 2009, 15:09:53 »
Res grał na xboxie i jego pierwsze wrażenie "what the fuck?". O grafikę się rozchodzi bo to śmiech, łzy i zgrzytanie zębami. Obczaj filmiki na youtube. Albo ściągnij demo.

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #152 dnia: 04 Październik 2009, 17:20:12 »
PS: ÂŚciągnąłem demo.. a potem full wersję. Polską wersję kupię jak będzie. Gra nie zachwyca, ale wciąga ;)

Więcej nie powiem, dopóki nie zagram dłużej :D

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 04 Październik 2009, 18:32:27 »

Offline Robben

• Magnat
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #154 dnia: 04 Październik 2009, 18:54:50 »
Te screeny już widziałem. Na Xboxie to wygląda rzeczywiście słabo, ale zaś na PC jest już dużo ładniej. Ale jak to powiadają - grafika nie jest najważniejsza...

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #155 dnia: 04 Październik 2009, 22:08:30 »
To może ja się wypowiem.

Wersja demo to nie to samo co wersja full. W demo był zwalony system oświetleń, tutaj jest to poprawione. W pełnej wersji są achievementy: prawie jak w WoW ;p

Co do grafiki: ładniejsza od Gothica 3. Przynajmniej według mnie. Muzyka Kai'a więc piękna. Cykl dnia i nocy działa dobrze. Brak lagów, bugów i innych babolów: przynajmniej przez 3 godziny, kiedy grałem w Risena. Fabuła niezła, niektóre obszary (np. klasztor) bardzo ładnie zrobione, trzeba czasem pogłówkować. Potworki cholernie silne. Rzeczywiście, bez tarczy i opanowanych odskoków (a'la Wiedźmin, np 2x w, 2xs itp) pokona nas byle dzik. Jeśli opanujemy odpowiednio tarczę, grać się będzie bardzo przyjemnie.

Głosy potworów (sea vulture, Goblin czy mol) są takie same jak w Gothicu. Nie wiem czy to wada, mnie tam nie przeszkadzało. Z tego co zauważyłem, jest nieograniczony ekwipunek. Animacje postaci ładne, ale niektóre twarze mogą się wydawać do siebie podobne.

Jako iż gram na angielskiej wersji (do czasu premiery polskiej) o tłumaczeniu nic nie powiem :)

Oceniam na 9/10, jednak tą ocenę będę musiał skorygować po wyjściu polskiej wersji :D

Tak rzekłem ja...

Tum dum dum dum dum dum...

Wiem, że double post, ale edycja postu pozostała by niezauważona....

http://www.cdaction.pl/news-9149/risen-w-polsce-jednak-jeszcze-w-tym-tygodniu.html

Już w piątek :D
« Ostatnia zmiana: 07 Październik 2009, 21:22:44 wysłana przez momo »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #156 dnia: 07 Październik 2009, 22:50:36 »
Tak tak, prawda jest taka, że polska wersja wyciekła już do neta. Cenega na siłę przyśpiesza premierę żeby gracze nie zniechęcili się po ściągnięciu pirata. Tyle w tym prawdy. A oświadczenie prasowe iście humorystyczne.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 10 Październik 2009, 19:10:10 »
Dzisiejszego zacnego dnia postanowiłem wskoczyć przy okazji do sklepu zwanego empikiem, aby sprawdzić czy gra na którą tak oczekiwałem jest już na półce. Zadowolony podszedłem do pierwszej z nich i ujrzałem pudełeczko z Risenem. Faktycznie, urokiem to ono nie powala, ale mniejsza o to. Z przyzwyczajenia, postanowiłem spojrzeć na cenę. W tym celu odwróciłem opakowanie, a to co tam zobaczyłem wprowadziło we mnie stan lekkiego zaskoczenia. Otóż cena nie wynosiła 140 zł, jak to gdzieś było wypisywane, a "tylko" 109 zł. Co oczywiście sytuację poprawia, lecz nie zmienia faktu że to jednak sporo, jeśli miałoby to być podobne go Gothica 3. Niemniej jednak pewne jest że grę zakupię. Nie wiem czy akurat tu cena jest niższa, czy po prostu tak jest wszędzie. Ale zaskoczenie miłe przynajmniej.

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: 13 Październik 2009, 18:28:49 »
Gdzie napisałem, że będzie równy albo lepszy?
Nigdzie ,Ja to odebrałem że według ciebie Risen jest lepszy bądź równy Wiedźminowi.
« Ostatnia zmiana: 13 Październik 2009, 18:33:06 wysłana przez Proglan »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 13 Październik 2009, 19:35:50 »
Risen irytuje. Zadania typu wynieś, przynieś pozamiataj pomiędzy punktem A i B x3, następnie wróć z przyniesionym przedmiotem i powtórz wycieczkę po NPC. 10 minut idziesz, w 5 sekund załatwiasz zadanie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 13 Październik 2009, 19:35:50 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18