Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Risen

<< < (35/47) > >>

Mantos:

--- Cytat: Schmidtek w 16 Październik 2009, 19:56:00 ---no nawet. Spodziewałem się czegoś więcej przy tej walce. Wie ktoś gdzie mogę znaleźć książkę "mądrość w walce" dla rufusa w klasztorze??

--- Koniec cytatu ---

No może mały offtop, ale wydaje mi się że w g3 też był jakiś Rufus w klasztorze ^^ Oglądałem parę filmików z Risena i jakoś mnie do niego nie ciągnie, zbytnio zajeżdża g3.

Isentor:
Bo to jest saga Gothic w pigułce gwałtu. Niby podobne i nie zauważasz nic nowego.

Grimm:
Oh biedne dzieciczki. Jak mi was szkoda. ÂŻe niby zbyt podobne do gothica? Ze male i cukierkowe? Ludzie czy was można jakos zaspokoić? Dac takiemu diament to jeszce bedzie marudzic ze slabo oszlifowany.
Po pierwsze (uwaga, ważne) Risen byl tworzony z mysla o fanach gothica, czyli logiczne było twierdzienie ze będzie do niego łudząco podobny (dziwne nie? mamy sie spytam, może mi wyjaśni czemu tak jest).
Po drugie rozmiar nie ma znaczenia. Nie pamietacie juz zali, jakie wylewaliscie podczas gry w trojkie? ÂŻe zajebiscie wielkie to wszystko i nie sposób tego ogarnac. Ze nie da sie znaleźć tych pieprzonych kielichów na takim wielkim obszaże. Dla mnie lepiej, że jest to wszysko skompresowane. Po co mi miasto, w którym znam tylko pare NPC a i tak zawsze musze ich godzine szukac bo sobie gdzies poszli? Jest bardzo dobrze (tylko troche skopali bagna, wiec jak wszedlem z zamiarem przystapienia do buntowników to od razu stwierdzilem "Do Miasta!", przynajmniej bede mial co porobic tam).

Na razie jestem w połowie (tak mniemam) 2 rodziału. Kasy nie załuje. I gdyby podmienic bohaterów i wstawic kilka znajomych postaci i nazw to spokojnie mozna by było dac naze Gothic 4.

Ps? Kto o zdrowych zmysłach może oczekiwac z wypiekami na twarzy Arcanii? Zmierzch Bogów niczego was nie nauczył?

Isentor:

--- Cytat: Grimm w 19 Październik 2009, 00:26:41 ---Po pierwsze (uwaga, ważne) Risen byl tworzony z mysla o fanach gothica, czyli logiczne było twierdzienie ze będzie do niego łudząco podobny (dziwne nie? mamy sie spytam, może mi wyjaśni czemu tak jest).

--- Koniec cytatu ---
Podobieństwo ok, nawiązanie do serii ok. Wykonywanie tych samych zadań pod innym wpisem w dzienniku - nie ok. Tak prosto ci napisałem po chłopsku. Płacić 2 razy za to samo, mnie się nie uśmiecha. Co innego gdyby gra kosztowała 30-50 złotych. Wtedy warta byłaby swojej ceny.

Gdyby Risen został wydany jako Gothic 3, bo fabularnie wiele by tutaj różnic wprowadzać nie trzeba by było. Byłbym zadowolony, te kilka lat temu. Na dziś dzień odbieram to jako nieudaną próbę wskrzeszenia czegoś co już umarło na dobre.

--- Cytat: Grimm w 19 Październik 2009, 00:26:41 ---Po drugie rozmiar nie ma znaczenia. Nie pamietacie juz zali, jakie wylewaliscie podczas gry w trojkie? ÂŻe zajebiscie wielkie to wszystko i nie sposób tego ogarnac. Ze nie da sie znaleźć tych pieprzonych kielichów na takim wielkim obszaże. Dla mnie lepiej, że jest to wszysko skompresowane. Po co mi miasto, w którym znam tylko pare NPC a i tak zawsze musze ich godzine szukac bo sobie gdzies poszli? Jest bardzo dobrze (tylko troche skopali bagna, wiec jak wszedlem z zamiarem przystapienia do buntowników to od razu stwierdzilem "Do Miasta!", przynajmniej bede mial co porobic tam).

--- Koniec cytatu ---
Może i ty miałeś problemy i wylewałeś żale. Mów więc za siebie. Bo gra jest za krótka, 4 rozdziały to za mało. Po ostatniej walce przychodzi tylko jedno na myśl "już?!".

--- Cytat: Grimm w 19 Październik 2009, 00:26:41 ---Ps? Kto o zdrowych zmysłach może oczekiwac z wypiekami na twarzy Arcanii? Zmierzch Bogów niczego was nie nauczył?

--- Koniec cytatu ---
Zmierzch to robota hindusów, nad Arcanią pracują Niemcy. Amatorzy wzięli się za amatorski silnik z G3 i wyszła taka a nie inna gra. Więc tak skoro nad grą pracuje ktoś kto się zna na rzeczy, można oczekiwać gry z wypiekami na twarzy.

Robben:

--- Cytuj ---Wykonywanie tych samych zadań pod innym wpisem w dzienniku - nie ok

--- Koniec cytatu ---
Z drugiej strony jeśli mieli wymyślać takie badziewne questy jak w Gothicu 3, to chyba lepiej, że zgapili z poprzednich części, co nie?

--- Cytuj ---Ps? Kto o zdrowych zmysłach może oczekiwac z wypiekami na twarzy Arcanii? Zmierzch Bogów niczego was nie nauczył?

--- Koniec cytatu ---
Zmierzch Bogów był fajny, bo się przynajmniej pośmiałem z tej gry  :lol:.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej