Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubiony typ broni
jf:
Miecze, topory dwuręczne. Broń dwuręczna zadaje duże obrażenia, ale jest powolna, wymaga wiele siły. Ale gdy zada już cios to raczej boli. Zawsze używam broni dwuręcznych!
Skarpetus:
Ja w gothic2 najbardzej lubie strzelać z łuku . KIedy mam dużo zręczności to potworki nawet do mnie nie zdążą podejść. Lubię także machać mieczem jednoręcznym kiedy mam mistrza.
Uruk:
Strzelanie z łuku i kuszy w tej części gry nie było ekscytującym przeżyciem, jednak czasem dobrze mieć potężny miotacz na plecach.
Co do broni do walki w zwarciu, preferuję broń dwuręczną gdyż Gothic II i tak nie zapewnia naszej postaci tarczy by miała co trzymać w drugiej ręce, no i ten rodzaj broni zadaje największe obrażenia. Poza tym postawa przy poziomie Mistrza...
Pinguin:
W Gothic II chyba z pięć razy strzeliłem z łuku, po czym wywaliłem go gdzieś w krzaki. Z kuszy nie korzystałem wcale. Moją ulubioną bronią jest Smocza zguba, którą znalazłem błąkając się gdzieś koło Słonecznego Kręgu. Smocza zguba ma fajny wygląd i zadaje duże obrażenia.
Elrond Ñoldor:
Moim ulubionym typem broni, są bronie jednoręczne, ponieważ jest to najszybszy rodzaj broni. Zadają bardzo szybko obrażenia, rekompensuje to uszczerbek na zadawanych obrażeniach względem broni dwuręcznych.
Jednak na poziomie mistrzowskim zadawane kombosy wydają mi się trochę wolniejsze od kombosów na poziomie wojownika, jest to jedyny minus tego typu broni.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej