Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Gomez Chrześcijanin?
Ciern:
e, raczej nie, poza tym u stóp powieszonego klęczy jakaś osoba (Maria Magdalena, Maryja??) A z resztą widziałeś w którejś odsłonie gothica powieszonego w identyczny sposób człowieka?? W G3 jest paru takich wisielców ale nie wiszą oni identycznie jak na napierśniku.
Sir_William:
Wg. mnie to może wywołać wiele kontrowersji. W grze gdzie ludzie są Politeistami, czyli wyznają więcej niż jednego boga, taki wygłup ze strony autorów może się źle skończyć. Jako, że jestem Katolikiem, dlatego nie odpowiada mi zamieszczanie takich ikon w grze Innosa, Adanosa, Beliara. Nie długo w Gothic IV okaże się, że będziesz rozmawiać z Jezusem :/ Debilizm wg. mnie!
Pozdraiwam,
Sir William ::paladin8fl
Lekki błąd w słowie "rozmawiać" - DODO
Frsh:
Ciekawe... Ale moim zdaniem nie można kojarzyć obrazka z napierśnika z sceną ukrzyżowania akurat Jezusa Chrystusa. Kara ukrzyżowania była swego czasu bardzo popularna, więc równie dobrze może to byc pospolity rabuś.
[Do lokalnych purystów - "nie wchodzi" mi wpisywanie na klawiaturze "ci", przepraszam za tak karygodne uchybienie wobec naszej ojczystej mowy]
Spokojnie ja nie gryzę - DODO
Ret Sam:
Tak. To bardzo ciekawe. Jezus i dwóch kolesi patrzących się na niego. Może twórcy gry chcieli pokazać że też są chrześcijanami(?). Jak dla mnie to sprawa bardzo interesująca.
--- Cytuj ---Gothic IV okaże się, że będziesz rozmawiać z Jezusem :/ Debilizm wg. mnie!
--- Koniec cytatu ---
Bez przesady .
To jest bardzo dziwne. Twórcy gry w ten spobób może chcieli nam coś przekazać? Nie wiem. Czekam na dalesze spekulacje na ten temat.
Post w ogóle nic nie wnosi do tematu. Mam nadzieję, że to ostatni raz. - [Boba Fett]
Nawigacja
Idź do wersji pełnej