Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gomez Chrześcijanin?

(1/2) > >>

Arkhan:
Witam :]

Otóż, na pewnym forum o gothicu, pewien użytkownik napisał temat w którym zauważył...scenę ukrzyżowanego
Chrystusa z religi chrześcijańskiej na zbroi gomeza! Proszę sie przyjżeć dokładniej napierśnikowi http://img243.imageshack.us/img243/7144/gomezlv8.jpg Co o tym sądzicie? Czy to taki mały zamysł twórców, a może chcieli pokazać że są chrześcijanami? Zapraszam do dyskusji.

Kereth:
Przyglądałem się temu obrazkowi i widze trzy postacie:
- Jezusa i jakiś dwóch co się patrzą na niego
Czyżby twórcy gothica zrobili napierśnik  z Jezusem??

Arthas:
Cóż, bardzo ciekawe i intrygujące spostrzeżenie. Wydaje mi się, że gdzieś już to widziałem. Co do samej zbroi Gomeza, to niegdyś się jej przyglądałem, ale nie nigdy nie zauważyłem czegoś podobnego, przypominającego wizerunek Chrystusa na krzyżu. Nie wiem, co to może oznaczać, lecz trzeba przyznać, że jest niezwykłe i doskonale zakamuflowane.

Dragosani:
Ciekawe. Postać ukrzyżowanego Jezusa jest dobrze ukryta. Według mnie wyjaśnienia tej zagadki są dwa. Pierwsze to przypadek. Twórcy gdy tworzyli ten napierśnik chcieli umieścić tam jakis motyw i po kilku propozycjach przyjeli ten nie zważając zbytnio co tam mozna dostrzec. Drugie wyjaśnienie to możliwe że twórcy   po prostu chcieli by gracze mieli jakiś temat do dyskusji na forach.

Ciern:
Przepraszam wszystkich ale by odpowiedzieć  muszę nawiązać do Gothica 2. Otórz każdy kto w niego grał na pewno zajżał do opuszczonej świątyńki za farmą najemników, wokół niej jest pełno grobów a na nagrobkach były następujące epitafia:
-Pozdro LOL
-Witam na cmętarzu .pl
Możliwe że coś zmieniłem ale teksty były w tym stylu. Powracając do Gothica 1, myślę że twórcy zrobili sobie kawał coś jak na grobach, taką zagadkę dla dociekliwych, żeby fani mieli co pisać na forach. No i im wyszło. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej