Autor Wątek: Gdybym miał wehikuł czasu to(...)  (Przeczytany 10174 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kozłow

• Magnat
  • Reputacja: 382
  • Acid Rain!
Gdybym miał wehikuł czasu to(...)
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Czerwiec 2007, 08:46:36 »
Kilka miejsc w które chciałbym się przenieść:
- Bitwa pod Kurskiem, rok 1943 - zobaczyć na żywo największą bitwę pancerną w dziejach. Oczywiście nie jako jakiś żołnierz, tylko z góry :D

- Rewolucja Październikowa - listopad 1917 roku - wiadomo z jakich przyczyn chciałbym zobaczyć ten czas. Posłuchać na żywo przemówień W.Lenina Ahh...

- Treblinka rok 1942 - mimo wszystko chciałbym zobaczyć na własne oczy szoah. Chciałbym żeby moją duszą to wstrząsnęło.

- Jerozolima rok 1099 - Wtedy to zdobyły te miasto wojska krucjaty zwołanej przez Papieża Urbana II. Krzyżowcy zawsze wzbudzali moją fascynację.

- Jerozolima rok 33 - ukrzyżowanie Chrystusa. Na własne oczy chciałbym mieć możliwość zobaczenia naszego Zbawienia

- Powstanie Chmielnickiego na Ukrainie rok 1648 - zawsze fascynowało mnie te powstanie i ogólnie kozacki lud.

Niestety nie ma takiego czegoś jak maszyna do przenoszenia w czasie i nasze marzenia spełzają na niczym. Jakaś tam teoria Einsteina dowodzi, że nie można sie poruszać w czasie. Ale marzenia trwają w głowach innych, chociaż człowiek odchodzi. Może kiedyś przełamiemy teorię Einsteina i cofniemy się w czasie :]

Offline ..::Chester::..

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Czerwiec 2007, 00:25:09 »
Dosyć ciekawy temat. Gdybym Ja miał taką maszynę cofnął bym się w czasy dzieciństwa Hitlera i spróbowałbym naprowadzić go "na właściwy trop". I może to by zapobiegło 2 wojnie światowej... A następnie wziął bym się za swoje sprawy i cofał czas do chwil moich największych wtop i błedów których postarał bym się znowu nie popełnić.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 09 Czerwiec 2007, 00:25:09 »

Offline Dark

• Myśliwy
  • Reputacja: -2
  • 3d Moddeler
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Czerwiec 2007, 20:34:37 »
Ja prześledził bym wszystkie krucjaty, oraz podjął z chęcią w nich walkę. Obejżał bym Drugą Wojnę ÂŚwiatową na wszystkie możliwe sposoby z oczów Hilerowców, Rosjan oraz Polaków i Aliantów. A najbardziej chciałbym zjawić się z Stg44 i Panterą lub Tygrysem na pierwszej wojnie światowej, sam jeden bym wygrał  

Offline Kurgan

• Kret
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 10 Czerwiec 2007, 12:18:08 »
Ja przeniósłbym się do początków świata, żeby zobaczyć jak powstała ziemia i życie na ziemi. No i przenosiłbym się do różnych epok żeby zmienić przeszłość ^^ Na przykład nie dopuścić do pierwszego rozbioru polski.

Offline Onar

• Myśliwy
  • Reputacja: -3
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Lipiec 2007, 11:22:04 »
Gdybym miał wehikuł czasu to przeniósłbym sie do czasów gothica i zobaczył jak to naprawde wygląda, zobaczyłbym jak wyglądaj królowie na zywo przeniósłbym sie w przyszłość i zobaczył jakie bedą samochody, domy, słodycze (pewnie wymyślą jakieś gumy co nie tracą smaku :P), jakie są kompy, gry konsole i telefony, jaka bedzie szybkość neta i wiele wiele więcej.

Offline Alsvithe

• Kret
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 28 Październik 2007, 20:36:18 »
Tylko do wakacji, druga połowa lipca. Tylko w sumie nie wiem, czy coś zmieniać, i oszczędzić sobie cierpień, czy zostawić jak było i przeżyć wszystkie te piękne chwile jeszcze raz.

A poza tym nic więcej nic chcę.

Offline Amarette

• Kret
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 11 Listopad 2007, 21:23:24 »
Ach, bitwa po Grunwaldem! Byłam na inscenizacji, ale przyznam, że trochę mi mało. Ciekawa jestem jak to na prawdę było.

Ale co do przyszłości... Raczej nie. Wolę żyć chwilą, nie wiedząc co się ze mną stanie.

Offline Ankh-Morpork

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Listopad 2007, 22:20:45 »
Ja bym się udał w rozdziały czasowe:
1-przyszłość- zawsze jestem ciekaw, co sie wydarzy, czy będzie 3 wojna światowa ( a tak to kiedy , ile będzie trwać i czy tak jak były głoszone przepowiednie przez Nostradamusa " zostaną błąkające się jednostki"(? cytat z pamięci, jak coś pomieszałem-przepraszam)czyli jakie będą jej skutki
2- w czasu 1 wojny światowej-zobaczyć husarie polską i popatrzeć na bitwy
3- w czasy 2 wojny światowej- uwielbiam oglądać filmy z tym okresem związane, lubię czytać na ten temat  , bardzo się interesuje 2 wojną

czyli jak widzicie z moich przykładów powyżej- interesuję sie BARDZO historią :]

pzdr.-Ankh-Morpork

Offline Kjamilex

• Kret
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Listopad 2007, 17:24:03 »
Oj dużo by tego było. Po kolei:
Najpierw chciałbym zobaczyć powstanie wszechświata. Wielki wybuch, tylko że z zewnątrz (nie wiem jakim cudem, ale może   ). Potem przeniósłbym się około 100 milionów lat wstecz i zobaczył wielkie gady, a potem 65 milionów lat wstecz, aby ujrzeć ich wyginięcie. Następnie zobaczyłbym epokę lodowcową, wielkie mamuty i włochate nosorożce, pierwszych ludzi, pierwsze wielkie cywilizacje (Egipt, Mezopotamia, Rzym), Wojny punickie, Podboje Aleksandra Wielkiego, Upadek cesarstwa rzymskiego, Chiny w okresie rozkwitu. Potem do średniowiecza, w epokę krucjat,  wojen Polsko - Krzyżackich, Epokę panowania cesarza Napoleona Bonaparte, Poznałbym Thomasa Edisona, Newtona, ogółem wszystkich uczonych tych czasów, Potem oczywiście lata 1939 - 45, w okres największej wojny w historii. W końcu przenosiłbym się w przeszłość, i przyszłość, aby zobaczyć jak wyglądało niegdyś moje małe miasteczko i jak wyglądać będzie kiedyś  
Praktycznie wypisałem tu całą historię świata. Ale to normalne, jestem bardzo  ciekaw, jak wyglądał niegdyś świat na własne oczy, a nie z książek, filmów, gier komputerowych.

Offline Kamilzot

• Kret
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 15 Styczeń 2008, 09:17:04 »
Ja bym wyruszył do średniowiecza. Zobaczył bym jak się tam żyło. Starał bym się zobaczyć również bitwę pod Grundwaldem. Oczywiście zobaczył bym rycerski turniej oraz kupił jakiś mieczyk czy coś.  Po tych wydarzeniach bym miał 6 z Historii.

Offline Ponurak

• Magnat
  • Reputacja: 1170
  • Podaj sobie...
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Styczeń 2008, 18:02:59 »
Cofnął bym się do średniowiecza. Zapewne chciałbym spotkać np. Zawisze Czarnego. Wziąłbym też udział w bitwie pod Grunwaldem. Potem przeniósł bym się do czasów Jezusa i porozmawiał bym z nim. A na koniec przeniósł bym się do 2300 roku i nakupował pełno gadżetów. Potem niestety wróciłbym do domu i patrzałbym z westchnieniem na pamiątki jakie mi zostały typu:oridżinalne sandałsy Jezusa, zbroja z mieczem (z firmy średniowiecze Oridżinal Gadżets:D)i jakiegoś wypas kompa s przyszłości+ jakieś pagery i telefony komórkowe.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #30 dnia: 23 Styczeń 2008, 18:02:59 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18