Tereny Valfden > Dział Wypraw
III Zadanie Giual'a
Giual:
6. Nazwa: Rangus w opałach.
Zleceniodawca: Rangus
Opiekun: Darkon
Wykonawców: 1
Wymagania: Walka bronią (białą lub strzelecką) na poziomie II
Nagroda: 50 szt. złota + 1 pkt. reputacji
Opis: Starszy mężczyzna o imieniu Rangus zgłosił się do nas o pomoc. Mówi, że do jego małego domu w lesie (Wielki Las rozciągający się na zachód od Ombros) zbliżają się jakieś zwierzęta. Uważa, że jest to małe stado dzików, ale sam nie może sobie z nimi poradzić w tym wieku. Trzeba pozbyć się dzikich zwierząt, których nie jest za wiele ? nic prostszego.
Umiejętności W Walce Wręcz
Walka Dwoma Ostrzami I
Walka Dwoma Ostrzami II
Walka Dwoma Ostrzami III
Walka Toporem I
Walka Toporem II
Walka Toporem III
Walka Toporem IV
Umiejętności Obronne
Obrona Tarczą I
Walka na Dystans
Strzelanie z ÂŁuku I
Strzelanie z ÂŁuku II
Strzelanie z ÂŁuku III
Umiejętności Złodziejskie
Otwieranie Zamków I
Otwieranie Zamków II
Skradanie I
Skradanie II
Kradzież Kieszonkowa I
Umiejętności myśliwskie
- Zdejmowanie skór
Ekwipunek
Nazwa - Ohsiański Topór
Typ - dwuręczny
Rodzaj - topór
Wykonanie - mistrzowskie
Poziom - III
Specjalne - ------
Opis - Topór ten świetnie leży w dłoni. Mimo iż jest dosyć ciężki, można nim swobodnie walczyć. Zadaje spore obrażenia, szczególnie z zamachu. Obustronne ostrze pozwala na różnorakie formy ciosów. Kolec u nasady, pozwala na dobicie przeciwnika, tudzież zadawanie ran kutych.
Nieużywane:
Brak
Pancerze:
Nazwa: Skórzany Pancerz ÂŁowcy Nagród I
Typ: Całościowa
Rodzaj: Skórzana
Poziom: I
Jakość wykonania: Mistrzowskie
Czas Wyrobu: 12h
Składniki: 5 kłów, 2 skóry rozpruwacza, 1 wilka.
Opis: Pancerz ten zapewnia słabą ochronę przed bronią dystansową i średnią przed orężem bezpośrednim. Skóry rozpruwacza i wilka zapewniają także dostateczną ochronę przed zimnem.
Darkon:
Do Giuala, czekającego przed Twierdzą podszedł jakiś mężczyzna, który powiedział mu:
- Witaj, Darkon jest obecnie zajęty, tak więc przysłał mnie. Masz pomóc jakiemuś staruchowi, który nazywa się Rangus. Mieszka gdzieś na południowych obrzeżach wielkiego lasu, wybudował sobie charakterystyczną drewnianą chatkę. W tamtych okolicach nie ma takich wielu, więc to nie będzie problem. On powie ci już, jaki ma problem i to on ma nagrodę. Powodzenia z tym zadaniem, nie daj się zabić
Giual:
Giual ruszył w drogę powoli spacerkiem gdyż dalej czułem bóle po wyprawie,gdy wędrowałem już tam dobrą godzinę zacząłem się rozglądać do okoła gdyż że był już prawie mrok postanowiłem dalej iśc przed siebie zrobiłem parenaście metrów dalej i zacząłem się znów rozglądać w półmroku....
Darkon:
Nagle usłyszałeś dziwne dźwięki, które brzmiały zupełnie jak ścierwojady. Po chwili zza krzaków wyłoniły się dwa ścierwojady, które rozwścieczone rzuciły się na ciebie
Giual:
- Pikuś.Powiedziałem do siebie i złapałem za topór wykonałem obrót który trawił ścierwojada w dziób,bestia upadła na ziemie w tym czasie wykonałem po jednym ciosie z lewej i prawej,które te ciosy dla ścierwojada następnie podeszłem do leżącego na ziemie ścierwojada który dostał z obrotu,dobiłem go potem schowałem topór i zacząłem się rozglądać za chatką starca....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej