Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Dobry początek ...
fijolek:
Ja w pierwszym rozdziale proponuje się udać do wolnej kopani (należącej do nowego obozu) i tam w romowie z inżynierem (nazwy nie pamiętam , jak spr nazwe to podam) dostajemy za free spodnie kreta . A jeżeli dobrze biegać się potrafi to można się udać do górskej fortecy a w zasadzie do kanionu (czy jak to nazwać) i w tym kanionie jest jaskinia po prawej stronie (jak do górskej fortecy się idzie) i w tej jaskini jest orkowy młot (całkem dobry 50 obrażeń). przeszkodo jest cieniostwór w jaskini którego trzeba obejść(jak śpi to się chyba da skradniem przejść) . A skąd potem tyle siły w pierwszym rozdziale skombinujecie żeby go użyć to mnie nie obchodzi
A jakie są wasze propozycje ?
Feomathar:
1.Najlepiej jest trochę się podszkolić(byle jak), kodem zdobyć zbroję z pancerzy pełzaczy, dostać się do Wolnej Kopalni i wejść do wnętrza(używając K-przechodzenie przez ścianę), a następnie zabrać dwie bronie:topór,,Stary Sędzia", łuk,,Podmuch Wiatru".
2.Iść do SO, a gdy już się tam znajdziemy, idziemy do zewnętrznego pierścienia, idziemy na dachy chat nad targowiskiem, a gdy zobaczymy tunel w kamiennej ściani, wchodzimy tam i przechodzimy przez kolejne drzwi, używając K.Penetrując komnaty, zauważymy długi miecz dwuręczny-Krwawe Ostrze.Można też, idąc dalej, dojść na szczyt-znajdziemy się w zamku.Możemy tam:
-Dostarczyć list Miltenowi-dostaniemy nagrodę.
-Wejść do domu magnatów(przy użyciu niezawodnego K), i obrabować z ekwipunku i oręża Bliznę, Arto i Kruka;zabić strażnika zbrojowni-zdobędziemy niezawodny oręż.
-Zastraszyć Skipa-Mówimy mu że przysłał nas Thorus, i mamy sobie wybrać broń.Skip będzie chciał wiedzieć do czego jest nam potrzebna-wybieramy opcję że mamy wykonać tajne zadanie.To niestety nie wystarczy.Grozimy Skipowi.Wtedy zgodzi się na handel.
-Pokonać znajdującego się w pobliżu Bullita-ma Miecz Strachu.
To tyle.
Fragenstein:
Tak, bo to wielka sztuka przejść grę z kodami.. Ja was ludzie nie rozumiem.. Twórcy gry robią wszystko co mogą byle tylko gra była grywalna, a wy to wszystko niszczycie. Zresztą, co mnie to obchodzi, to wy psujecie sobie grę, nie ja.
Co do tematu :P
Spodnie kreta u inżyniera w Wolnej Kopalni (Swiney, jest niedaleko wejścia do kopalni, pali bagienne ziele) za darmo. Pamiętam, że niezłą kasę robiłem na kowalstwie- tylko dla cierpliwych. Za to co macie, kupcie surową stal (to najtańsze) i zróbcie broń w kuźni na wschód od Południowej Bramy (jest tam kowal Huno od którego kupicie surowce). Tak swoją drogą, jeśli macie wystarczająco dużo siły to możecie owego miecza używać. Na początek to zawsze będzie coś.
Zbroje i broń są dostosowane do zadań i potworów z którymi masz do czynienia podczas ich wykonywania- twórcy pomyśleli o wszystkim. Pod żadnym pozorem nie używajcie kodów! Jeśli już zaczniecie grać z kodami, to nie przestaniecie i nigdy nie poznacie przyjemności jaką możecie czerpać z ukończenia gry bez kodów!
Pozdro
Feomathar:
[quote name='Fragenstein' date='21.01.2008, 12:23' post='80481']
Tak, bo to wielka sztuka przejść grę z kodami.. Ja was ludzie nie rozumiem.. Twórcy gry robią wszystko co mogą byle tylko gra była grywalna, a wy to wszystko niszczycie. Zresztą, co mnie to obchodzi, to wy psujecie sobie grę, nie ja.
Tak?No to spróbuj wejść łatwo do zamku bez kodów.Zwalisz sobie na głowę pół obozu w walce ze strażnikami.Zresztą z nimi nie ma szans.
Radagast:
Ja proponuję zbierać wszystko co popadnie (rośliny, kubki, talerze itp.).
Można też nauczyć się otwierania zamków i skradania. Można wtedy okradać domy kopaczy i cieni.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej