Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie
Mody do Obliviona
Trivet:
Hmm...co prawda pisałem, że zmieszcze niedługo te fajne miecze, ale póki co nie mam czasu. Zamiast tego odnalazłem jeden świetny mod, który jest w pewnym sensie genialny w swej prostocie.
Modyfikacja nazywa się Rune Skulls i dodaje do gry czaszki z których można użytkować w sposób podobny jak z kamieni Sigil. Tak, więc można tymi czaszkami ulepszać przedmioty, bez potrzeby korzystania z ołtarza do ulepszeń, oraz dają więcej niż jedną właściwość przedmiotowi.
Kamienie zosały dodane do listy grabieży, tak więc znaleść je możemy tak jak każdy inny przedmiot. Z tą jednak różnicą, że najczęściej je napotkamy przeszukując miejsca zasiedlone przez nekromantów i innych magów. Poza tym są też kamienie, które zostały podłożone ręcznie. Przykładowo sprawdzcie piwnice sklepu z książkami w Imperial City(The First Edition).
Czaszki pojawiają się w sposób poziomowany. Tak, więc na niskich levelach nie spodziewajcie się zneleść świetnych. Poza tym autor starał się jak najbardziej dopasować ten mod do Francesco's(i innych wielkich modyfikacji) tak, więc jeżeli nie używacie moda którego podałem wcześniej to czaszki BĂDÂĄ zbyt silne. Oczywiście niektórym to może nie przeszkadzać(ale jaka radocha z nieśmiertelnej postaci...).
Poza tym czaszk wyglądają na tyle dobrze(ba! rewelacynie), że można ich użyć...do przystrojenia waszych posiadłości.
Screens:
1, 2
Download:
KLIK
KrokusM:
Jako że Trivet coś ostatnio zbyt aktywny w temacie nie jest, postanowiłem zamieścic tutaj coś wyszukanego samodzielnie
BANANASPLITS BETTER CITIES BRAVIL EV
Czy grając w Oblivion zauważyliście może, że miasta są jakieś takie... sztuczne. Ulice wyczyszczone na błysk, zero śmieci na ulicach, nic. Czy tak powinny wygladać średniowieczne miasta? Nie...
Szperając jakiś czas temu na tessource.net natknąłem sie zupełnie przypadkowo na w/w mod. Miał on "poprawiać" wygląd Bravil. Powiem tylko tyle, że gdy odpaliłem grę z załączonym plug-in'em zamurowało mnie. TO JEST TO! Naprawdę brak mi słów by opisać umiejętności i talent autora tej modyfikacji. Zresztą, popatrzcie sobie sami na screeny, albo lepiej, zagrajcie i zobaczcie jak to się prezentuje w grze.
SCREEN
A tu download:
LINK
Ps. Tutaj małe ostrzeżenie: gracze ze słabszym sprzętem (jak np. ja sam) mogą być lekko rozczarowani po wejściu do Bravil. Otóż jest tam tyle tego nawalone, że mi gra CHRUPAÂŁA. W mieście. Radzę więc samemu tak przerobic moda, by rozgrywka stała sie komfortowa.
Trivet:
Rzeczywiście dawno nie zamieściłem tutaj żadnego moda i widze, żę KrokusM z chęcią by mnie w tym zastąpił.
Co do ulepszenia Bravil: jest świetne! Naprawde dobrze zrobione i pełne detali. Takie właśnie powinno być miasto w świecie fantasy. Największe wrażenie robią chyba wiśielce na głównym placu miasta. A jeśli chodzi o szybkość działania gry wraz z tą modyfikacją to ja szczęśliwie nie miałem z tym problemów. Naprawde polecam i dziękuje Krokusowi za podzielenie się.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja za to chciałem zaprezentować coś innego. Moją ambicją było zamieszczenie kolejnych dziesięciu fajnych przedstawicieli jakiejś broni(myślałem poważnie nad mieczami), ale zajmuje to naprawde dużo czasu, więc póki co chciałem podzielić się czymś innym.
Mod nazywa się TNR i tak właściwie jest to kompilacja. Zapewne nie jeden z was narzekał na twarze bohaterów niezależnych w Oblivionie. Niektóre były stare i brzydkie inne po prostu krzywe. Jednym słowem: NIECIEKAWE. TNR to zbiór 6 modyfikacji, które mają na celu zmodyikowanie twarzy większości(jeżeli nie wszystkich) NPC w Cyrodill. Nie oznacza to jednak, że teraz wszystkie kobiety to super laski, a mężczyźni mają lico Di Caprio. Twarze są po prostu bardziej interesujące. Czasem wręcz przyjemnie popatrzeć na twarz obcego. Przechodząc do rzeczy:
TNR Imperials
Download: KLIK
Screens: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
TNR Bosmers
Screens: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
TNR Nords
TNR Bretons
Screens: 1, 2, 3, 4, 5, 6
TNR Dunmers
TNR Altmers
Screens:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
TNR Redguards
Screens:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8,
Mam nadzieje, że się wam spodoba.
PS. Jeżeli używacie modów to miłoby było, gdybyście skomentowli je tutaj(lub też napisali co chcielibyście ujrzeć).
Pozdrawiam...Triv
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wiadomość do wszystkich, którzy jeszcze do tego tematu zaglądają. Temat póki co zawieszam z racji tego, że w Obliviona nie mam czasu ostatnio grać, tak więc i straciłem główny motor napędowy, który nakręcał mnie do poszukiwania nowych modów. Jeśli znajdzie się jakiś zapalenieć, który będzie chciał wzbogacić ten temat o jakiś nowy mod to prosze bardzo. Gdy tylko wróce do Obliviona to zaczne ponownie zasypywać was nowinkami z Cyrodill.
Aeskel:
--- Cytuj --- a czekałem na niego chyba z 5 godz.
--- Koniec cytatu ---
Sprawdzałeś może spam? Jeśli i tam nie ma, regnij się jeszcze raz.
Dark:
To screeny z moda mojego kolegi, Luke Flamserworda - http://www.elderscrolls.com.pl/site/index....=94&catid=5
Zapraszam do oglądania
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej