Tym razem postanowiłem, że nie będę dawał jakiś bardziej skomplikowanych modów tylko zacznę podrzucać wam naprawdę sympatyczne bronie, którymi kosi się wrogów z uśmiechem na twarzy. Zacznę od łuków i z czasem będę dodawał do tego tematu kolejne rodzaje broni.
ÂŁuki:1) Mirage BowJeden z najnowszych i zarazem jeden z najlepszych łuków jakie wyszły do Obliviona. Jest to próba odtworzenia łuku z Prince of Persia. Nie musze chyba dodawać, że próba ta jest naprawdę udana. W modzie zawarte są 3 pliki .esp, a każdy zawiera inna wersje łuku. Podczas wgrywania załadujcie tylko jedną wersje, bo będzie w innym wypadku konfliktować. ÂŁuk można znaleźć w ruinach fortu Facian(dokładną lokacje znajdziecie za pomocą programu który dałem w poprzednim poście). Według mnie zasługuje na 10/10
Screens:
1,
2,
3Donwload:
KLIK2) DoomshardBardzo agresywnie wyglądający łuk zainspirowany Lineage 2. Można go znaleźć w Hrotanda Vale Sanctuary na północ od miasta Chorrol. Chroniony jest przez grupę bandytów i nieumarłych, którzy nie powinni sprawić większych kłopotów. Osobiście mam wrażenie, że tekstury łuku nie są zbyt wyraźne, ale sam design przedmiotu jest godny pochwały. Ocena 8+/10
Screens:
1,
2,
3Download:
KLIK3) Bow of the HunterÂŁuk który wyróżnia się przede wszystkim bardzo intrygującym wyglądem. Nazwa może nie jest zbyt unikatowa, ale sam łuk już tak. Bardzo ładnie wykonany i pełen detali. Znaleźć go można w jaskini Mingo, na południowy zachód od ołtarza Hircine. Szczerze polecam. 8/10
Screens:
1,
2,
3,
4Download:
KLIK4) Dwemer Precision BowJest to jedna z najbardziej innowacyjnych broni stworzonych do Obliviona. Niech was nie zmyli wielkość tego moda(198kb) bowiem naprawdę warto zainwestować w ten łuk. Wiadome jest to, że krasnoludowie lubowali się w pokrętnej maszynerii i najlepszym tego przykładem jest ta broń. Wygląda naprawde zacnie. ÂŁuk i jego "interfejs" można zakupić w sklepie łuczniczym w Bravil(The Archer's Paradox). Najlepszym jednak w tym łuku jest to, że można go ulepszać. Ugrade'y do niego znajdziecie w różnych sklepach i różnych miastach(nie ma sprecyzowanej lokacji). Warto ich szukać, gdyż znacząco wpływają na jakość łuku. I powiedzcie mi czy nikt z was nie marzył strzelać z 4 strzał za jednym razem. Zdecydowanie 10/10
Screens:
1,
2,
3,
4,
5Download:
KLIK5) Bow of BonesÂŁuk wyróżniający się tym, że został skonstruowany z ludzkich kości. Wygląda to bodajże na ręce, kręgosłup i dwie czaszki...w każdym razie nie wgłębiając się w anatomiczne składniki tego przedmiotu, to jest całkiem fajny. Odnaleźć go można na schodach Cloud Ruler Temple, czyli siedziby Ostrzy. Starannie wykonany, choć czepiać można się tego, że wygląda nazbyt plastikowo. ÂŁuk dla tych którzy chcą chociaż wyglądać na sługę zła. Zasługuje na porządne 7+/10
Screens:
1,
2,
3Download:
KLIK6) Bow of Daedric BloodBardzo ładnie wykonana wariacja n/t daedrycznego łuku. Gładka powierzchnia prezentuje się naprawdę ładnie, a tekstury są wyjątkowo dobre. Po prostu ładny łuk dla każdego lubującego się w demonicznych klimatach. Znaleźć go można w ruinach ayleidzkich Welke. 9/10
Screens:
1,
2,
3,
4Download:
KLIK7) Blakeleys Lachrymal BowJeden z moich ulubieńców i kolejny inspirowany Lineage 2. Bardzo ładnie wykonany, masywnie wyglądający łuk, który jest w stanie zachwycić chyba każdego. Nasz łucznik wygląda z tą bronią po prostu zabójczo. Znaleźć go można na niższym pokładzie łodzi Emma May z questu Forlon Watchman's. Ocena 9/10
1,
2,
3,
4Download:
KLIK8) Bow of the Mongolian HorsemanZapewne pamiętacie reklamę pewnego złocistego trunku w której dwóch jegomościów rozmawiało o technice strzału mongolskich jeźdźców. Co prawda w Oblivionie nie postrzelamy sobie ze grzbietu wierzchowca, ale za to możemy dostać w łapy broń takiego Mongoła. Wykonana naprawdę starannie. Tak właściwie nie ma się czego przyczepić. Do odnalezienia w ayleidzkich ruinach Rielle. Ocena 9/10
Screens:
1,
2,
3,
4,
5,
6Download:
KLIK9) Bow of AshJeden z moich faworytów do miana najlepszego łuku. Wygląda naprawdę pięknie. Jest dość masywny, a bardzo dokładne tekstury dodają mu unikalnego wyglądu. Znaleźć go można w ruinach Ayleidów, Ceyatatar znajdujących się na południowy zachód od Miasta Imperialnego. 9+/10
Screens:
1,
2,
3,
4Download:
KLIK10)
10) Bow of Robin from LocksleyJak już się pewnie domyślacie ostatni łuk zrobiony jest na wzór oręża słynnego zbójcy z Locksley - Robin Hooda. Akurat ta postać ma niewiele wspólnego z Oblivionem, ale za to sam łuk wygląda doprawdy zacnie. Nie musze już chyba dodawać, że ma naprawdę ładną teksturę, ale...tak naprawdę nie wyróżnia się niczym szczególnym. Ot zwykły kawałek drewna. Ocena 8/10.
Screens:
1,
2,
3Download:
KLIK --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam nadzieje, że ta kolekcja najlepszych łuków zrobionych do TES IV się wam spodoba. Jak pisałem na początku w najbliższym czasie zamieszczę(przynajmniej postaram się...) kompilacje innych broni, które oby były równie piękne jak te znajdujące się powyżej.
Pozdrawiam...Triv