Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Kraina w G4 nowe i stare?

<< < (2/3) > >>

Bard Hunter:
O lol.
Z tego to czytałem o wypowiedzi Leito to wydaje mi się ze wszystko co tam jest napisane to prawda!

--- Cytuj ---Myrthana jest główną krainą królestwa, znajduje się tu stolica królestwa (Vengard), która jest portowym miastem. Miasto jest teraz oblegane przez hordy orków i może upaść. Na zachód od niego znajduje się miasto Montera, spustoszone przez orków jako jedno z pierwszych. Przez Myrthanę płynie rzeka Myrthanta.
--- Koniec cytatu ---
A to nie jest prawda?!

--- Cytuj ---Varrant jest jedną z krain. Znajduje się tu miasto o tak samo malowniczej nazwie. Na przedpolach Varrantu Generał Lee stoczył swą ostatnią bitwę zanim trafił do kolonii karnej.
--- Koniec cytatu ---
No rzeczywiście-Varrant nie ma miasta Varrant:(

Reszta też jest prawdą.Ziemie Orków istnieją-po prostu w Gothic 3 ich nie ma:P
Nordmar to tez cała prawda.
Nie wiem Leito co w tym jest DZIWNEGO?!

Leito:
No mi właśnie chodziło o Northlands i miasto Varant. Bo tego nie było w Gothic 3. Dałem po prostu cały opis tej mapy. No i jeszcze wspomniałem, że w dziwnym miejscu jest Khorinis powinno być gdzieś na Wschodzie.

Pozdr.

Smok Finkregh:
Ja sądzę, że akcja Gothica 4 będzie się dziać na Północnych Ziemiach i Południowych Wyspach. Północne Ziemie są najniebezpieczniejszą częścia kontynentu. Chyba trzeba będzie oczyści cały kontynent z orków. Co za walka! "Jeden człowiek odmieni losy wielu setek." (nieznacznie przekształcona wypowiedź Xardasa na tzw. intro Gothic II)

Vassili:

--- Cytat: Smok Finkregh ---"Jeden człowiek odmieni losy wielu setek." (nieznacznie przekształcona wypowiedź Xardasa na tzw. intro Gothic II)
--- Koniec cytatu ---

Tam gada ODMIENIÂŁ i chodziło o wyzwolenie ludzi z kolonii karnej. A do tematu to krainy poprostu informujące co i jak gdzie jest. Jest to opis świata. A ta mapa to na kolorowo miało być uzyte w grze ale tego nie zrobili bo świat był za wielki. W G4 pewnie będzie kontynent i jeszcze coś.

Imascari:
Przede wszystkim proponuje by nie spierać się o to, w jaki sposób Bezimienny opłynął Varrant od strony Khorinis, co to za ląd pomiędzy Myrtaną a Varrantem itd. gdyż te spekulacje są bez sensu. Powód? Mapa zaprezentowana jest bardzo wczesną wersją mapy Gothic 3, o czym też było wyżej.

Co ja bym zobaczył w G4? Przede wszystkim Wyspy Południowe - bardzo ciekawi mnie ten teren, wyobrażam go sobie nieco jak archipelag wysp w Far Cry, na których znajdują się wielkie miasta czarnoskórych, a w ostępach dzikich puszcz stoją monumentalne świątynie Beliara... Mam nadzieję, że będzie tam można złapać jakąś chorobę i wraz z nowym terenem uświadczymy nowych potworów, innych od tych które znamy.

Przenoszenie Nordlands'ów do G4 uważam za bezcelowe. Czemu? W samym Gothic 3 mówiono, że ziemie orków leżą na północ od Nordmaru (czyli musi tam być bardzo zimno), że są surowe, dzikie i nieprzyjazne człowiekowi, oraz - co najważniejsze - że są ogromnę. Jakoś nie widzę sensu umieszczania w grze średnio zróżnicowanych, gigantycznych pustkowi...

Przeniesienie Khorinis jest według mnie konieczne. Khorinis przez bardzo długi czas było piastą, na której kręciła się fabuła gry - powinniśmy do tego wrócić. Wiadomo, że Górnicza Dolina, Jarkendar, to miejsca naznaczone boską mocą, że sama wyspa ma ogromny potencjał, który warto wykorzystać.

Oczywiście - może się też zdarzyć, że (nowi) twórcy zaprezentują nam nowe lądy, ale nie do końca wiem, co to miałoby być...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej