Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Kraina w G4 nowe i stare?
PLShayloPL:
Witam
W tym temacie poruszę istnieje nowych i starych krain w G4. Zacznę od tego że a niektórych stronach jeszcze przed kupnem Gothic 3 chciałem poszukać map do Gothic 3. Znalazłem tyle że nie tylko był tam Nordmar, Varant i Myrtana były tam jeszcze inne dużo innych no i nasze pięknie oblężone khorinis . Jak znajdę tę strony z mapami to dam wam linka. .
Co o tym myślicie?
Tak to to:D
Leito:
Chyba wiem, o którą mapę Ci chodzi. Rzeczywiście teren jest tam bardzo duży. Fajnie jakby taki był w Gothicu 4 albo jeszcze większy .
Pozdr.
Edit\\
To chyba to: http://img250.imageshack.us/my.php?image=mapag3kf1.jpg
Leito:
Zauważcie gdzie jest Khorinis. bohater gry to chyba idiota Mógł popłynąć od razu do Varantu a tak to go opłynął, aż dotarł do Ardei. Chyba że tak chciał. Może bał się, że nie przetrwają na pustyni czy co? Tak w ogóle to widziałem jeszcze podobna mapę i Khorinis jest z prawej strony i w tedy pasowało by, że dopłynął do Ardei bo miał po prostu najbliżej.
Znalazłem jeszcze opis (dziwny) tej mapy oto i on:
Opis Kontynentu
Kontynent Myrthany jest pięknym miejscem, choć ostatnio został spustoszony przez wyniszczająca wojnę z orkami. Kontynent dzieli się 7 krain. W tym tekście postaram się wam je przybliżyć.
Myrthana jest główną krainą królestwa, znajduje się tu stolica królestwa (Vengard), która jest portowym miastem. Miasto jest teraz oblegane przez hordy orków i może upaść. Na zachód od niego znajduje się miasto Montera, spustoszone przez orków jako jedno z pierwszych. Przez Myrthanę płynie rzeka Myrthanta.
Varrant jest jedną z krain. Znajduje się tu miasto o tak samo malowniczej nazwie. Na przedpolach Varrantu Generał Lee stoczył swą ostatnią bitwę zanim trafił do kolonii karnej. Na terenie tej krainy znajduje się góra Archolos, której zbocza pokrywają pola winorośli.
Northlands są to ziemie położone na północy kontynentu. Są one uznane za terytorium orków. Znajduje się tam stolica „królestwa orków”
Nordmar jest miastem/krainą leżąca na północnych ziemiach. Nordmar ma od wieków kłopoty z orkami, tylko w tej krainie kowale znają odpowiednie techniki przetapiania rudy, aby nie traciła swych magicznych właściwości.
Południowe wyspy to archipelag zamieszkany przez tajemniczą rasę czarnoskórych ludzi. Na jednej z wysp znajduje się czwarta świątynia Beliara.
Z krain kontynentu można wymienić jeszcze dżunglę i pustynię, gdzie znajduje się m. in. miasto Bakaresh, niezależne od króla.
Niby taki miał być Gothic 3 ;p .
Pozdr.
PLShayloPL:
--- Cytat: bemol05 ---Ale przecież tak nie wygląda ani Myrtana, ani Nordmar, ani Varant! Na mapie w Gothic 3 te krainy wyglądają zupełnie inaczej!
Chciałbym, aby w Gothic4 oprócz pustyni, gór i lasów pojawiły się jakieś bagna, sawanna, kanion, dżungla, wulkan itp. Ogólnie takie tereny, których w Gothic 3 nie było.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytat: Myrtir ---Mapę zmniejszyli i nadali ładniejszych kształtów poza tym zabrali bodajże jedną krainę między Myrthaną a Nordmarem
bo gra byłaby ewidentnie za duża gdyby była cała Myrthana. Wyobrażacie sobie jak długo by się wczytywała gra?O i przy tak wielkim świecie Gothic 3 byłby w sklepach dopiero w tym roku.
--- Koniec cytatu ---
Słuchajcie ta mapa nie jest zniekształcona i nie ma zmniejszonych kształtów to jest po prostu cała kraina G4 w sensie że w Gothic 3 nie był cały Varant, Myrtana i Nordmar te krainy w Gothic 3 były tylko obcięte i jakaś część z normalnego rozmiaru kraina została wzięta. A może w G4 autorzy wykorzystają już całą część?
Isentor:
To jeden z pierwszych projektów kontynentu opublikowany grubo przed premierą g3, ot co. Nie doszukujcie się w tym czegoś większego. Bo zapewne i tak co innego ujrzycie w g4.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej