Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Rhobar 2 - pan Varantu
Boba Fett:
Niektóre z powyższych tekstów są tak idiotyczne, że szkoda słów. Niech mi wpierw ktoś powie - czy stolica Marantu jest oblężona w chwili, gdy Bezimienny zostaje zrzucony do Górniczej Doliny? Nie? Przecież orkowie jeszcze tak daleko nie zaszli, a dopiero w intrze Gothic 3 (które dzieje się dosyć długo po skazaniu Bezimiennego) widzimy, jak orkowie przystępują do ofensywy tego miasta.
Dalej. Tak jak mówił IsentoR, mowa jest o Verancie, nie Varancie. W dodatku jeśli kogoś tak bardzo interesują dzieje tej pustynnej krainy, to bodajże w Gothic 1 w bibliotece Magów Wody jest na ten temat książka. Zapraszam do lektury.
I trzy - skąd wiesz, że Zuben jest panem Varantu? Czyżbyś orientował się w pełni w sytuacji na kontynencie? Pwiem tak - minęło wieeele dni, zanim Bezimienny dostał się do Marantu (licząc od chwili wypowiadania słów przez Sędziego).
Russel:
Chyba przeszłem Gothic 3 to wiem , zuben jest w Pałacu w mieście Ishtart ( czy jakoś tak )
on jest władcom Varantu , a przynajmniej przywudcom wyznawców beliara
Oczywiscie tez kiedyś cos slyszałem że varant należał kiedyś do koczowników , ale nie jeste pewien
alboleżał do jakiegoś innego ludu , który został wygnany przez assasynów , albo kogoś innego
PozDRo Russel
Boba Fett:
Ale daj mi chociaż jeden screen mówiący o tym, że Zuben jest władcą Varantu w chwili, kiedy Bezimienny przebywa w Górniczej Dolinie otoczoną Magiczną Barierą. Wtedy zwrócę honor i przeproszę Cię za to niedopowiedzenie.
Dodatkowo PB nie byłaby na tyle głupia, by przez przypadek użyć takiej samej nazwy dla pustynnej krainy, jaką użyła podczas intra w Gothic 1. Zdawałaby sobie z tego sprawę, dlatego na pewno nie bez powodu słowo to różni się jedną literką.
Russel:
pczeczytaj to co muwil IsentoR
twórcy nie wiedzieli otym że gothic bedzie hitem , a jak robili Gothic 3 to pewnie nie pamiętali co sędzia gadał o tamtej pokazówce
to wszystko są poprostu wątki nie przemyślane przez PB jak ty to powiedziałeś
PozDRo Russel
Boba Fett:
Ja Cię w ogóle nie rozumiem.
Nie wiem, co tu ma post IsentoRa, ale takie firmy jak PB na pewno nie są na tyle nieodpowiedzialne, by zrobić taką gafę i nie pamiętać o tym, co było w intrze. Dla dobra sprawy i samej gry na pewno jeszcze raz ,,przejrzeli" Gothic 1 i 2 (+ Noc Kruka), by wszystko się zgadzało. W końcu, jak wiadomo, w Gothic 3 jest kilka nawiązań do pierwszej odsłony, więc jest w 95% niemożliwe, by nie zagrali jeszcze raz w swoje dzieło.
--- Cytuj ---to wszystko są poprostu wątki nie przemyślane przez PB jak ty to powiedziałeś
--- Koniec cytatu ---
Nieprzemyślany jest Twój post. Może i w Gothic 1 robili coś, by było (bo, jak pisaliście, nie sądzili, że gra będzie się cieszyć taką popularnością), ale przy tworzeniu G2 i G3 na pewno już wszystko obmyślili i nie popełnili jakieś gafy przez nieuwagę. =P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej