Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Rhobar 2 - pan Varantu
Grison:
Gdybym miał się nad tym roztrząsać to powiedziałbym, że twórcy gry użyli słowa "Verant" aby poprostu nazwać jakąś krainę geograficzną, która akurat była im potrzebna do dialogu. I nie ma raczej w tym żadnego głębszego sensu czy planu :P.
Z drugiej strony Verant może oznaczać to samo co Varant tylko, że w innym dialekcie etc. Rhobar mógł się uważać za prawowitego pana tejże krainy. W końcu władcy już to do siebie mają. Kto wie czy PB nie poszła własnie tym tokiem myśłenia :P
A tak przy okazji.
Lastest by Russel:
--- Cytuj ---barierom, władcom, przywudcom
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy traktować do jak Kaszubski czy Gwarę ÂŚlązką ale z każdym użytkownikiem posługującym się końcówką "m" spada moja wiara w ludzi i poprawną polszczyżnę o.O
fijolek:
,, ale takie firmy jak PB na pewno nie są na tyle nieodpowiedzialne, by zrobić taką gafę "
Musze Cię rozczarować jednak PB robio gafy i nie są nie omylni przyjżyj się ruinom klasztoru magów wody!!!
Podpowiedź :
http://gothic.gram.pl/forum/index.php?show...40&start=40
Uchiha Sasuke:
ja myśle że to zameżenie twórców gry przeciez nie wiemy kto przed Zaubenem panowal w wanie może Rhobar który zostal przegnany przez Zaubena a w Khorinis jeszcze o tym nie wiedziano może t tak było ale wiem że nigdy się nie dowiemy prawdy
Randall:
Moim zdaniem twórcy gry się pomylili. A jak nie to może Zuben wygnał Rhobara2 z Varantu i pozostała mu tylko Myrtana . Kto wie może panował jeszcze Nordmarem .
lukasiorr55:
rhobar chyba kiedyś był władcą varrantu ,bo skąd by mia berło varrantu ł w gothicku 3,
przecież jak znajdziemy 4 artefakty to on nam da to berło oddA PONIEWAż JESTEśMY WYBRAńCEM
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej