Ankieta

Jak często używasz kodów?

zawsze
12 (5.3%)
często
19 (8.3%)
w wyjątkowych sytuacjach
58 (25.4%)
nigdy
46 (20.2%)
najpierw chcę przejść grę z użyciem kodów
10 (4.4%)
unikam używania kodów
32 (14%)
rzadko
26 (11.4%)
inne (napisz w poście)
25 (11%)

Głosów w sumie: 157

Autor Wątek: Jak często używasz kodów?  (Przeczytany 49022 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sarkasmus

• Kret
  • *
  • Reputacja: -2
  • Cóż może zmienić naturę człowieka?
« Odpowiedź #40 dnia: 17 Marzec 2008, 16:39:23 »
Ja użyłem kodów do gry dopiero gdy przeszedłem ją na 3 możliwe sposoby, i to nie po to, żeby przejść ją ponownie, ale po to, żeby sobie pochodzić po mapie i pooglądać miejsca, wcielić się w hagena itd..

Offline Pawel Najemnik z Farmy

• Magnat
  • Reputacja: -6
« Odpowiedź #41 dnia: 28 Marzec 2008, 21:58:39 »
Ja używam kodów tylko wtedy gdy muszę lub wtedy gdy zginęło mi Oko innosa (Nie ma ich 2 więc musiałem)

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #41 dnia: 28 Marzec 2008, 21:58:39 »

Offline Dementor

• Myśliwy
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #42 dnia: 11 Kwiecień 2008, 08:52:24 »
Wiecie, że kody zostały stworzone po to, by ułatwic grę. JA uzywam kodów często-myślicie"ale pała" Otóż nie, ponieważ jedyny kod jaki używam, no może dwa to magiczna literka: K, F8 no i jeszcze T(żeby sprawdzic o której postać idzie np. spać-wtedy jest czas na kradzież czegoś z chaty). Czasami przywołuję bandytów(Noc Kruka) i lookam jak walczą z paladynami-czasem w obozie bandytów-łowców smoków. Ustawiam walki. Więc kody wcale złe nie są

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #43 dnia: 26 Kwiecień 2008, 16:21:47 »
Ja używam kodów nie dlatego żeby przejśc szybciej gre ale z ciekawości tak jak moi poprzednicy przyzywam orkó do zamku albo zamieniam się wsmoka .ja tylko z reguły uz\ywam kody na niesmiertelność !!!!!

Offline Sierak2

• Kret
  • *
Kto najbardziej oszukuje ?
« Odpowiedź #44 dnia: 10 Maj 2008, 21:40:00 »
Nienawidzę cheaterstwa. To odbieranie sobie przyjemności z gry i satysfakcji, nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Przeszedłam całego Gothic 1 na kodach i się tego wstydzę. Moim zdaniem cheaty powstały dla testerów i dla tych, którzy robią screeny, filmiki itp. itd. Chociaż nikogo nie obrażam :P Nauczyłem się tolerancji, jak 60% moich kolegów to cheaterzy, i to jeszcze tępi cheaterzy, którzy nawet nie wiedzą do czego dany kod służy, albo (gorszy przypadek) nie potrafi go wpisać (jeden z nich myślał, że przed każdym cheatem trzeba wpisać marvin)

Offline Drago159

• Kret
  • *
  • Chwała Innosowi!
Odp: Kto najbardziej oszukuje ?
« Odpowiedź #45 dnia: 04 Sierpień 2008, 23:49:00 »
Kodów nie powinno być są one złe...Nie gram na kodach bo to odbiera satysfakcje z przejścia gry itp.

Offline Drago12

• Kret
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 05 Sierpień 2008, 08:56:17 »
Ja używam kodów kiedy się wkurze bo nie mogoe czegoś przejść bo są jakieś błędy i wtedy kiedy mi się niechce chodzić . A takto kodów używam mało i po ich użyciu wczytuje gre bo pużniej mam wyrzuty sumienia że nie przeszedłem gry bez kodów.

Offline Kapii

• Kopacz
  • **
  • Everybody Lies - House M.D.
« Odpowiedź #47 dnia: 05 Sierpień 2008, 10:17:27 »
Ja kiedyś tępiłem kody, lecz przestałem, bo używam ich tylko i wyłącznie w celach rozrywkowych. Kody nie są złe.

Kodów nie powinno być są one złe...Nie gram na kodach bo to odbiera satysfakcje z przejścia gry itp.

To jest właśnie przykład tego, jak ludzie odbierają używanie kodów. A kto powiedział, że używa się ich podczas przechodzenia gry? Ja mam specialny save "Kody".

Moim zdaniem cheaty powstały dla testerów i dla tych, którzy robią screeny, filmiki itp. itd.

Dokładniej po to, by przedłużyć żywotność gry. Jeżeli się gra znudzi można się kodami pobawić, wtedy jakieś 2 tygodnie dodatkowego grania.

Offline krasik20

• Kret
  • *
  • Sleeper & Ripper Society
« Odpowiedź #48 dnia: 05 Sierpień 2008, 10:29:21 »
Kodów zazwyczaj używam jak mam zły dzień, lub po prostu się nudzę.
1. Walę mobki do obozu (powiedzmy masa trolli) wbijam w jednego z nich i wyżynam cały obóz :P

2. Podobnie jak wyżej, z tym, że daję jednego trolla i dużo hp, obrony, expa itp. i biję go Bezim wraz z innymi z obozu (taki mały boss hunting)

Zawsze można coś porobić z nimi jeśli przeszło się już grę.

Offline Mc

• Kopacz
  • **
  • Liczy się równowaga, reszta jest nieważna.
« Odpowiedź #49 dnia: 05 Sierpień 2008, 12:51:48 »
Kiedy gram pierwszy raz nigdy nie używam kodów... ale kiedy gram w jakoś grę, któryś raz z kolei to już nie chce się na wiele żeczy czekać i się gra z kodami...

Offline user no. 11627

• Magnat
  • Formula one fan
« Odpowiedź #50 dnia: 05 Sierpień 2008, 13:17:32 »
Każdą grę po raz pierwszy powinno się przejść bez kodów, dzięki temu bardziej ona nas wciąga, poznajemy lepiej fabułę a i nieraz musimy się nieźle namęczyć aby wykonać jakieś zadanie, tym bardziej większa jest nasza satysfakcja gdy przejdziemy całą grę bez kodów. Jednak grając po raz kolejny można sobie poszaleć z kodami :D Przecież po coś one są, a i nie raz pomagają nam nawet w sytuacjach kiedy gramy bez nich, np. jeśli w grze jest jakiś bug, który uniemożliwia nam dalsze postępy, wtedy z pomocą przychodzą kody...

Offline Amonef

• Myśliwy
  • Reputacja: -4
« Odpowiedź #51 dnia: 05 Sierpień 2008, 14:05:40 »
jak przejde jakąś część bez kodów to robie masakre od nowa np najemnicy w najlepszych zbrojach łowców smoków i tych toporach za 170 siły a paladyni na goło bez niczego magowie w strojach nadji kto ma 50 sztuk to wie

Offline Robben

• Magnat
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #52 dnia: 05 Sierpień 2008, 23:43:49 »
Każdą część gry przeszedłem bez kodów. Używanie kodów sprawia, że niektóre elementy w grze przestają być przydatne (np. poco kupować zbroję, skoro można sobie ja przywołać kodami ?), chociaż czasami jesteśmy zmuszeni do użycia kodów, przez błędy w grze (np. jakiś NPC zniknie). Ja używam kodów dla zabawy i tak jak wspomniałem, jeśli wyskoczy jakiś bug, przez który nie będę miał innego wyjścia.

500 post
« Ostatnia zmiana: 05 Sierpień 2008, 23:46:36 wysłana przez Roben »

Offline Doman

• Myśliwy
« Odpowiedź #53 dnia: 06 Sierpień 2008, 09:10:16 »
Każdą część gry przeszedłem bez kodów:
gothica 3 - 1 raz,
gothica 2 NK - 1/2 raz,
gothica 1 - 4 razy.

Pierwszy raz, zagrałem w noc kruka i muszę przyznać, że przeszedłem na kodach. Doszedłem do 2 smoka i za chiny nie mogłem nic mu zrobić, tak więc postanowiłem wpisać "marvin". Po przejściu, spróbowałem jeszcze raz, tylko że bez kodów. Tym razem, grałem magiem, a nie łowcą, tak więc przy smokach przywołałem 3 szkielety, picie many, 3 szkielety, picie many itd. w końcu smoki padły, a mi nie sprawiło to większego problemu. Później, przeszedłem gothic'a 1 MT bez kodów, gdyż nie było potrzeby ich używać (nie było takie trudne). Kolejny raz przeszedłem z kodami (tak, żeby się trochę "zabawić") dalej bez kodów, no i nowy komp, to "kupiłem" gothic'a 3. Za pierwszym razem, przeszedłem z kodami, gdyż wkurzały mnie bugi, przez które zostawałem zabity. Za drugim razem, podjąłem się wyzwania, przejścia bez kodów. Co pół godziny musiałem restartować kompa, gdyż zaczynało pojawiać się co raz więcej bugów, ale w końcu przeszedłem.

Offline Kaspar

• Kret
  • *
  • Deutchland, Deutchland, Deutchland ist super!!!!
« Odpowiedź #54 dnia: 06 Sierpień 2008, 11:37:25 »
ja używam kodów codziennie robie w gothicu wieczór żywych trupów:P

Offline artur1231852479

• Kret
  • *
Odp: Jak często używasz kodów?
« Odpowiedź #55 dnia: 07 Sierpień 2008, 02:26:51 »
ja używam kodów jak przejde gre ale nie dlatego że mi się znudzi tylko z ciekawości

Offline Mc

• Kopacz
  • **
  • Liczy się równowaga, reszta jest nieważna.
« Odpowiedź #56 dnia: 07 Sierpień 2008, 18:09:29 »
Ja jak już przejdę gre bez kodów... to za następnymm razem używam ich bo niechce się tak czekać jak za 1 razem i się wtedy szybciej nudzi a tak troche zabawniej :)

Offline Paladyn122

• Kret
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: 07 Sierpień 2008, 19:30:01 »
Ja nieużywam kodów, tak po prostu, żeby mi było łatwiej przejść, tylko kiedy jest jakiś bug i nie ma jakiegoś przedmiotu, lub coś w tym stylu.

Czasami używam też kodów dla zabawy:)

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #58 dnia: 08 Sierpień 2008, 17:10:44 »
Ja używam kodów zawsze.Albo dla jaj

Offline Pawel Najemnik z Farmy

• Magnat
  • Reputacja: -6
« Odpowiedź #59 dnia: 08 Sierpień 2008, 23:34:58 »
Kto najbr5adziej używa kodów? Ja!! Przyznaje się. kiedyś tyle zrobiłem Rockefellerów że mi się gra w dzielnicy portowej zawiesiła. Używam ich wtedy kiedy mnie się nie chce iść gdzieś (misja z pieprzem) lub gdy mam problem (3 orków przede mną a ja nie mam zwoju przemiany). Nigdy nie używam kodów do zabicia NPC lub poszukiwacza. Lecz wierzcie mi ja jestem cheaterem roku (czyli gościem który podczas gry używa kodów), używam niekiedy 1000 kodów do przejścia rozdziału(pamiętacie takiego stwora który w GI miał wszystkie zwoje miecze itd itp)   

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #59 dnia: 08 Sierpień 2008, 23:34:58 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18