Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Ludzie i... kobiety/mężczyźni
Walentin:
Czy ja mówię ze odpoczać nie można? Ludzie kobieta pracujaca to tak:
-praca
-potem sprzątanie
-gotowanie
-pranie
-prasowanie
- itp.
-i jeszzce nieraz dochodzą dzieci
*i co kobieta ma powiedzieć czy ona ma czas wolny? Oczywiscie odpoczywajcie sobie ale choć troszke pomóżcie tylko troszeczke chociaż owycierajcie naczynia a wasza zonka bedzie zadowolona. PO za tym np. moja mama nie pracuje ale za to pracuje w domu. Czyli... gotuje, sprząta itp. Do tego dochodzi ogród w którym pieli. Myślicie że ma czas wolny? Ledwo co zakupy zdaży zrobić. No ja pomagam ale ona? Czas wolny ma po godzinie 20;00 gdzie się jej juz naprawde nie chce. Mój tata pomaga choć trochę. Mama ma od razu lepszy humor jak widzi ze maż pomaga i oczywiście szybciej wtedy moze sobie usiąść i cos poczytac czy obejrzeć film. CZy są ferie czy co mama nie am czasu... bo jest ciagle uwiazana domem. POdałam ten pzrykład bo chce powiedziec że wiekszośc mężczyzn nie pomaga. Ale całe szczęście można jeszcze trafić na takiego mężczyznę jak mój ojciec.
Respev:
--- Cytuj ---Do tego dochodzi ogród w którym pieli
--- Koniec cytatu ---
A czy ogród to wymysł mężczyzn? Chciała ogródek, to niech sobie nim zarządza. To tak jakbym ja kupił sobie auto i kazał żonie je codziennie pucować.
--- Cytuj ----praca
-potem sprzątanie
-gotowanie
-pranie
-prasowanie
--- Koniec cytatu ---
To tak:
- Praca - więcej kobiet jest bezrobotnych niż mężczyzn, większość siedzi w domu i nie chodzi do pracy.
- Sprzątanie - kobieta codziennie chyba nie robi gruntownego sprzątania, więc co może takiego robić? Odkurzyć podłogi?
- Gotowanie - wielka mi rzecz, chociażby oskrobać w 10 minut kartofle (co np. ja robię), wrzucić do gara z wodą i gotować przez kilkanaście minut.
- Pranie - ło, to jeszcze trudniejsze. Zamknąć pralkę, wsypać proszek, przekręcić pokrętło i poczekać kilkadziesiąt minut.
- Prasowanie - jeśli się jest bogaczem, to zgadzam się, prasowanie może zająć cały dzień, natomiast ja mam 3 podkoszulki, dwie bluze i dwie pary spodni - to da się uprasować w 15 minut.
BTW. Nie wiem w jakim świecie żyjesz, ale osobiście nie znam nikogo, kto przychodzi z pracy i ogląda mecz i nic nie robi. WBIJCIE SOBIE W KOĂCU DO GÂŁOWY POLSKIE SAMICE, ÂŻE MECZ W TELEWIZJI LECI Z 2 RAZY W MIESIÂĄCU, A NIE CODZIENNIE!
Walentin:
Mieszkania nie są małe wiec sprzatanie trzeba rozkładać. Obiad -pzrecie facet się moze oburzyć jak bedize jad pzrec miesiac zupe warzywną <lol> .Wie c jest trochę roboty prac tez trzeba bo chyba nikt nie będzie czekał aż przez rok uzbiera się skarpetek no nie? Po za tym widać wy faceci się tak wypowiadacie bonie wiecie co to znaczy byc kobietą. A ogrodu nie chciała moja mama. Tylko jak dostała dob z ogrodem w prezęcie to co miała powiedziec? po za tym myślicie że co ze warzywa powiedzmy na ta zupe to tanie są? Dobra załóżmy ze tanie ale kase musisz wydać a po drugie sa opryskane jakimis nawozami i chemią. A ja w ogródku mam zdrowe i pożywne jedzonko ;pp Dobar skończcie się zajmować moimi wypowiedziami i niech ktoś napisze swoje zdanie.
W polskiej telewizji? KOchany co ty masz jedynke, dwójke i polsat i koniec czy co? Bo ja wiem ze jak ktoś ma kablówkę albo satelite to meczyk co dziennie jakiś leci. Wystarczy w program spojrzeć;pp
VwB:
Ja powiem tak, kobiety myślą, że mężczyźni w pracy to się opier*alają i nic nie robią. To nie jest prawda, większość facetów pracuje fizycznie, na budowie w tartakach itp. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie to jest męczące. No niby to tylko np. noszenie pustaków co wydaje się banalnie łatwe. Ale tak chodzić po 5 godzin z pustakami czy tam innymi cegłami które ważą nieraz po 5kg, i tak nosić ich parę naraz to naprawdę NIE jest przyjemne. Człowiek wraca wypompowany po pracy do domu, cieszy się, że może odpocząć a tu nabla wpada baba i zaczyna go opierd**ać, że nic nie robi. No dajcie spokój, idźcie sobie popracować tak chociaż 1 dzień i zobaczcie jak to fajnie jest, szczególnie po pracy jak wam ktoś chrzani, że nic się dzisiaj nie zrobiło...
Walentin:
Mam pytanie: a sprzątanie to nie praca fizyczna? .Mało tego kobieta też jest styrana po dniu charówy w domu. A chociaz nawet po pracy po za domem jak przyjdzie to co? dalej charówa. A wy myślicie ze po swojej pracy to musicie odpoczac. Ja nie mówie że nie. Ale bez pzresady....
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej