Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wyprawa do stolicy Draconów w innym wymiarze.

<< < (2/10) > >>

Isentor:
//Dotarliście do portalu, który znajduje się w pobliżu siedziby króla Ombros. Obecnie nie jest uaktywniony, musi go włączyć ktoś kto się na tym zna...
Co robicie?

Bela:
- Ktoś ma pomysł jak to zrobić? - zapytał Czarny - Elrond może ty? Ty tu najwięcej czarujesz może coś wiesz na ten temat.. Jak nie, to mogę użyć skrzydełek i polecieć do króla po instrukcje.. - zaofiarował się dracon

Elrond Ñoldor:
- Nie, dzięki Bela. Sami sobie poradzimy. - elf podszedł do portalu i wyciągnął w jego kierunku dłonie. - Oshqi Eloshhuxu Izichesh! - powiedział bardzo głośno. Po chwili martwa tafla portalu ożyła. Portal został otworzony, pozostało tylko wejść w niego. - Ruszamy dalej. - powiedział jeszcze elf i przeszedł przez portal. Poczuł się jakoś dziwnie i po chwili upadł na coś twardego. Odwrócił się i ujrzał portal. Najwyraźniej był już w wymiarze Draconów. Teraz czekał na pozostałych.

Isentor:
//Załóżmy, że pozostali również przekroczyli portal...
//Znaleźliście się po drugiej stronie portalu, w wymiarze draconów. Jakieś 200 metrów na północ od was znajduje się gigantycznie miasto, tamtejsza stolica smoczoskórych. Na południe dżungla zaś na wschód jezioro (wodopój). Co czynicie?

p.s.
Aktywność bo ubije...

Bela:
Bela podszedł do Elronda:
- No więc co? Odpoczywamy nad jeziorem czy idziemy prosto po to, po co przyszliśmy - po pomoc draconów - powiedział czarny.
- Daj mi się zastanowić - rzekł Elrond, po czym zamilknął
- Dobrze, namyśl się, ja sobie pospaceruję - odrzekł czarny po czym odszedł od Elronda.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej