Strefa pomocy > Gothic

Styl walki

<< < (4/9) > >>

Dita:
Jak jest malo stworow atakuje je mieczem a jeśli jest ich duzo paru odciagam od grupy i zabijam i tak w kolko az nie wykoncze

kuczaja:
Ja podchodze do sprawy iście po rycersku, zbieram sprzęt i rzucam się na skrzydło grupy przeciwników, gdy zaczynają mnie otaczac odskakuje, gdy jest krucho nie uciekam tylko stosuje TAKTYCZNY ODWRÓT, wypijam miksturke i wracam do walki.

Ze ścierwojadami jest inna sprawa bo wtedy wskakuje w wir walki i chlast! chlast! chlast! Jeśli chodzi o brzytwiaki to odciąganie nie działa, od razu po strzale wszystkie lecą.

Ludzie są podatni na blokady i kontrataki.

Wbrew pozorom używanie tańca tatarskiego* jest skuteczne, na wszystko co nie nazywa się zębacz, kąsacz albo brzytwiak :D .

Pozdrowienia

Taniec tatarski - taktyka polegająca na podejściu do przeciwnika chlaśnięciu, a jak się połapie uciekac, i wracac, chlast, ucieczka, powrót, chlast, ucieczka, powrót...

Najemnik Bogów:
Jak jeż dużo przeciwników to część wykończyć z łuku[wilki,zębacze i słabsze] ;ub kuszy[ciemnostwór,ork,brzytwa,kąsac i lepsze ], a potem przejść do walki bronią jednoręcznąwilki,zębacze i słabsze] lub dwuręczną[ciemnostwór,ork,brzytwa,kąsac i lepsze ]

Dennis Guilder:
Wszystkie Gothici przechodzi się metodą 2s: sposób + szczęście. Z naciskiem na sposób. A stricte styl walki u mnie to oczywiście broń dwuręczna, ew. półka + kusza, ale to rzadziej.

kamil^:
Jako gracz ktory przechodzil gothica dwa razy magiem:
Jako mag musisz miec przewidziany plan. Duzo zalezy od tego jakimi czarami dysponujesz. Jezeli nie masz czarow zamrazajacych albo chociaz akrobatyki to ucieczki beda utrudnione.  Magiem z 5/6 kregiem magi gra się bardzo latwo ale musisz umiec się nim poslugiwac. np. nie pozwalaj aby stwory do siebie dobiegly (tak samo w przypadku npc). Z magiem o takim kregu jestes w stanie walczyc z 10 stworow i nie stracic nawe 1 hp, ale musisz miec przygotowany jakis plan dzialania. Ja zawsze stosuje technike, ze uderzam jakimis fireballami w przeciwnikow, jak dobiegaja do mnie to uzywam lodowej fali i ich zamrazam, a gdy nie mam wystarczajaco many na kolejne ataki szybko miksturki, znowu się oddalam i ponownie laduje. Jak rune uriziel to praktycznie jestes nietylkalny.

Jezeli chodzi o wojow to pomysl z wchodzeniem na polke i strzelanie ukiem/kusza jest bardzo przydatny. W przypadku trola najlepiej zachodzic go z tylu i nie pozwalac aby się odwrocil. Pamietaj aby za nim walki bezposredniej skozystac z okazji i ladowac z kuszy do potworka lub jakiegos npc i dopiero jak się zblizy to przejsc do walki w zwarciu (wtedy go znacznie oslabisz). Jezeli potworki znajduja się w stadzie to staraj się odciagnac go (najlepiej z daleka zaatakowac czarami lub lukiem/kusza) od stada i zaatakowac.

Jezeli nie dajesz sobie rady ze stworami a sa w poblizu jakies npc to zaprowadzasz do nich uganiajace się za toba stwory i ci pomagaja. Jezeli jestes uparty i nie chcesz tracic expa za zabite potworki to ucieknij tak daleko az przestana się uganiac za toba, wypij miksturki i wracaj do ataku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej