Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Gildie G4

<< < (2/8) > >>

Pinkiman:
Jest kilka bardzo prawdopodobnych i kilka przezemnie wymyślonych
- Paladyni (Muszą być)
- Magowie Ognia (Muszą być)
- Magowie Wody (Nie koniecznie ale mogą być)
- Najemnicy (Koniecznie)
- Assasyni (byli w G3 czemu w G4 nie?)
- Orkowie (Król Robar walczył z nimi jeszcze przed wydarzeniami nam znanymi a w G3 byli)
- Sekta?(Pomysł z G1 tam też była tylko, że z lekka schrzaniona a tu mogła by być lepsza)
- Leśniczy?(Nie wiem skąd to wziąłem, Uczyli by strzelać z łuku, z kuszy a zadania były by związane z polowaniem)

Mógł bym jeszcze trochę wymieniać ale zanudzilibyście się na śmierć

Dydu:
Moim zdaniem będzie jak zwykle, zależy gdzie sie będzie toczyła akcja. Mozę jakieś zaginione miasto i jakiś odłam np. magów zła cza światłości.

Ja bym chciał aby sie pojawiły smoki i ich obrońcy  (strażnicy).
Sekta, która by sie zmagał bohater.
Do tego bym dodał wojnę pomiędzy magami. Nowe zakony.

ÂŁowcy demonów, a na jej czele stojąca jedna z postaci z fabuły. Nowy elitarna grupa powołaną do walki ze złem nadciągającym ze strony..............

Nowy ład po zarazie prawie wszystkie stare organizacje zginęły lub żyją w ukryciu.

jarem:
Moje propozycje:
-magowie (ognia, wody, nekromanci, druidzi i może coś ala elitarny, tajny i potężny tajny zakon)
-żołnierze króla (straż miejska, paladyni i jacyś oficerowie w zbrojach ala pancerz ceremonialny z G3)
-ludzie południa (asasyni, koczownicy, zabójcy na zlecenie z różnymi bajerami jak np. jakieś wielostrzałowe kusze czy wysówane ostrza  )
-północ (Nordmarczycy ale też wikingowie czyli napakowani, w wielkich zbrojach, z ogromnymi toporami na plecach i łamiących orkom karki gołymi rękami  , bo Nordmarczycy to dla mnie jacyś tacy bardziej barbarzyńcy niż wikingowie  )
-źli (czarni rycerze, orkowi najemnicy, demony)
-bandyci, piraci i złodzieje (oooooo tak!!!  )
-najemnicy różnych rodzajów (wiedźmini, tacy jak w G2 czyli rębacze za kasę i możę jako oddziały królewskie czyli lekko opancerzeni z dobrą bronią, dobrze wytrenowani)
-ludzie lasu (Gońcy Leśni i coś bardziej wojowniczego, tacy bezszelestnie ganiający po lasach, których strzały zawsze trafiają w cel, a w walce na miecze nie mają sobie równych, troche taki Robin Hood  )
-i jakaś klasa robotnicza (drwale, myśliwi, rybacy)

Casano:
Mozemy się spodziewać, że tym razem autorzy również nas zaskoczą. Nie bede tu wypisywał nazw gildii, gdyż nie ma to sensu. Na pewno dalej bedziemy mieli okazje spotkać strażników, magów itp. Najważniejsze jest aby obozy/gildie posiadały klimat jaki nie wątpliwie panował w Gothic 1. O reszte jestem spokojny, uważam że czwarta część okaże się dużo lepszym produktem niż ostatnia trzecia

Giker:
Przydali by się wg mnie Templariusze. Byliby jak Strażnicy ÂŚwiątynni w G1, i pracowali by dla magów. Używali by np długich lanc, i ewentualnie słabych czarów (np. ÂŚwiatło, Leczenie). Oraz przydali by się też Klerycy. Tacy co np mają słabszy atak ale np leczą się i innych, dodają sobie obrony, dodają sobie liczbe punktów hp itd.  

pozdr all

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej