Tereny Valfden > Dział Wypraw
Następne zadanie Beli
Bela:
Nazwa: Arena Magiczna
Opiekun: Elrath
Zleceniodawca: Elrath
Wymagania: Walka Kosturem III/Walka bronią III, Strzelanie z łuku III
Nagroda: 5 punktów reputacji i 200 sztuk złota
Opis: Zakon poinformowano, że ktoś nielegalnie rozgrywa pojednyki magiczne na pieniądze. Czas położyć temu kres.
MG - ELRATH
Bela - EKWIPUNEK I UMIEJĂTNOÂŚCI
BROĂ W UżYCIU:
Nazwa: ÂŚmiertelny cios (w użyciu)
Typ: Jednoręczny
Rodzaj: Miecz
Wykonanie: Mistrzowskie
Poziom: III
Dodatkowo: Zatruty
Surowiec: Stal, trucizna wielkiego pająka
Nazwa: Duch Pustyni (w użyciu)
Typ: Mały
Rodzaj: ÂŁuk
Jakość wykonania: mistrzowska
Poziom: IV
PANCERZ:
Nazwa: Srebrna Mithrilowa Zbroja
Typ: Całosciowa
Rodzaj: Mithrilowa
Poziom: III
Wykonanie: Mistrzowskie
Dodatkowo: Błogosławiona
UMIEJĂTNOÂŚCI WALKI:
- Walka wardyną
   * poziom I
   * poziom II
   * poziom III
   * poziom IV
- Walka bronią dwuręczną
   * poziom I
   * poziom II
   * poziom III
   * poziom IV
- Walka wręcz
   * poziom I
   * poziom II
   * poziom III
- Walka bronią jednoręczną
   * poziom I
   * poziom II
   * poziom III
- Walka kijem
   * poziom I
   * poziom II
   * poziom III
- Umiejętne blokowanie ciosów
   * poziom I
   * poziom II
- Strzelanie z łuku
   * poziom I
   * poziom II
   * poziom III
   * poziom IV
   * Grad strzał
   * Podwójny strzał
   * Potężniejszy strzał z łuku
- Kondycja łowcy
- Wytrzymałość łowcy
- Negocjacje łowcy
   * poziom I +5%
   * poziom II +15%
   * poziom III +25%
- Skrytobójstwo
- Zastraszanie
- Perswazja
- Pierwsza pomoc
- Zakładanie pułapek
- Rozbrajanie pułapek
UMIEJĂTNOÂŚCI MYÂŚLIWSKIE:
- Chodzenie po trudnej nawierzchi
- Pozyskiwanie skór
- Pozyskiwanie trucizny
   * poziom I
   * poziom II
- upuszczanie krwi
   * poziom I
   * poziom II
- Skradanie się
   * poziom I chód
   * poziom II bieg
   * poziom III sprint + skoki
POZOSTAÂŁE:
- gra na lutni
PRZEDMIOTY/ARTEFAKTY:
- lutnia
- 3x Mikstura Lecznicza
- 5x Mikstura Regenerująca Energię
- Złoty pierścień
- kołczan z 110 zatrutymi strzałam
- Pierścień Płomieni (ten złoty pierścień zapewnia średnią ochronę przed ogniem)
SAKIEWKA - 4507 szt. złota
Bela odebrał zlecenie na następne zadanie. Tym razem miał rozpracować nielegalne pojedynki magiczne. W celu uzyskania szerszych informacji dracon udał się do Elratha po odprawę.
Lucas Paladin:
- Słuchaj mnie uważnie. Najpierw będziesz musiał zinfiltrować ich kryjówkę i aby dowiedzieć się o tym więcej, będziesz musiał się udać do oberży "Pod Smoczym ÂŁbem" niedaleko przystani w Ombros. Tam otrzymasz dokładniejsze informacje od człowieka, który nas o tym poinformował. Idź już i niech bogowie Cię mają w opiece.
Bela:
- Idź.. Dobre sobie - powiedział Bela - A nie wiesz może od czego mam te dwa cudeńka na plecach? - dodał z uśmiechem dracon po czym załopotał skrzydłami i wzleciał w powietrze. Lot swój keirował do karczmy wskazanaej przez Elratha.
Lucas Paladin:
- Bela pewnym krokiem wszedł do karczmy. Akurat dzisiaj tętniła ona życiem. Barman mało co nie nadążał z zamówieniami, a zatrudnione tam kelnerki musiały brać nawet 3 tace na jedno rozniesienie. Wrzawa była ogromna, nie było słychać nawet własnych myśli. "I jak ja tu znajdę tego gościa?", pomyślał Bela. Miał szczęście, bo on sam się ujawnił. Wysoki, ciemna karnacja, twarz pokryta bliznami, a włosy już lekko przyprószone siwizną. Zamówił draconowi piwo, po czym kazał mu usiąść przy jego stoliku:
- Słuchaj, sprawa wygląda tak. Tutaj w mieście organizowane są nielegalne pojedynki na pieniądze. Biorą w nich udział najpotężniejsi magowie tego królestwa. Strażnicy donieśli mi, że najprawdopodobniej ukrywają się w kanałach. Tam też jest niebezpiecznie, pełno szczurów i cholera wie czego jeszcze. Są dość duże, ale szukaj szerokich pomieszczeń. Tam będą się ukrywać. Wróć potem do mnie, po nagrodę. Aha, jeszcze jedno. Postaraj się ich wszystkich nie zabijać. Przywódca trafi do lochu. Oczywiście, nikt płakać nie będzie, jeżeli ukrócisz go o głowę. A teraz ruszaj i uważaj na siebie.
Bela:
Bela uścisnął męzczyźnie rękę i wyszedł z karczmy.
- cholera! - mruknął - szkoda tego piwa, ale podchielony na wojnę nie pójdę. - powiedział dracon po czym udał się do kanałów. Zlokalizował najbliższe wejście i zagłębił się w czeluści podziemi Ombors.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej