Tereny Valfden > Dział Wypraw
VI Zadanie Haknera
Boba Fett:
- Nie znamy tego człowieka ani jego żony. Nie wiemy nic na ten temat. Chyba, że ten tutaj coś wie - jeden z farmerów wskazał na swojego towarzysza.
- Niestety, ale ja również nic nie wiem.
- A może macie jakieś pojęcie na temat jakichś bandytów grasujących w okolicy Ombros?
- Na tej wyspie jest wiele plugastwa... Ale czasami widuję, jak pewna grupka wchodzi do zachodniego lasu od strony farmy... O ile się nie mylę, mogą to być to Ci ludzie, których szukasz. Jednakże nie znam dokładnego położenia ich kryjówki. Mam nadzieję, że pomogłem.
- Zaiste, dziękuję - odparł żołnierz, po czym ruszył ku wyjściu z miasta.
Hakuś:
Hakner już minął bramę, i udał się w kierunku farmy. Gdy był już na miejscu skierował się na zachód do lasu. Gdy był już przed wejściem, zamienił się w nietoperza i wleciał do lasu...
Boba Fett:
Jego poszukiwanie trwało około pół godziny. Po tym czasie domyślił się, że to na nic, i że czas na powrót przybrać ludzką postać. Będąc nietoperzem upatrzył pięć grot - teraz miał zamiar wszystkie je przeszukać z nadzieją, że w jednej z nich będzie cel jego poszukiwań. Jeśli jednak farmerzy się mylili... zadanie może się okazać bardziej czasochłonne niż sobie wyobrażał.
Hakuś:
-5 grot do przeszukania... dużo - pomyślał Hakner
-No nic, trzeba wszystkie je przeszukac...
Hakner udał się do najbliższej groty. Gdy był już przed nią wyciągnał miecz i tarczę i zaczął powoli wchodzic.
Boba Fett:
Nikogo nie wyczuł w grocie, którą postanowił jako pierwszą przeszukać. To było pewne, że jego pierwszy wybór okaże się błędny. Czas odnaleźć pozostałe cztery i również sprawdzić, czy aby tam nie ma tego, co musi odzyskać.
Kolejna jaskinia mieściła się trzysta metrów od tej, którą już odwiedził. Jak się okazało, tam także nic nie było prócz Cieniostwora, którego postanowił zostawić w spokoju. Za to trzecia grota, do której dotarł po pół godzinie, wydawała się zamieszkała. I to nie przez jakieś dzikie zwierzęta, a przez istoty rozumne. W szczególności świadczyła o tym pochodnia przyczepiona do skały zaraz koło wejścia...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej