Tawerna Gothic > Serwis
Plagiaty
Khaleb:
Jedna strona zostanie zamknięta, to na jej miejsce wpada następna po krótkim odstępie czasu. Taka walka z wiatrakami, bym powiedział. Jest to przykre, a zarazem żałosne. Może osoby, które kopiują popatrzą na to z innej strony:
TO NIE ZWKÂŁE KOPIOWANIE - TO JEST KRADZIEÂŻ
Gdyby groziła za to jakaś wysoka kara, nikt w internecie nie dopuściłby się plagiatów. Nietety tak nie jest i jak podejrzewam przez długi czas nie będzie.
Thoro:
Pozwolę sobie tu przytoczyć kawałek wypowiedzi, z działu który jest nie dostępny dla większości użytkowników:
--- Cytuj ---TOOLa kojarzę jeszcze, za czasów kiedy to sprawowałem funkcje administracyjną na portalu Gothic Net. Wtedy on jak i reszta bahorów (Rolada, bodajże Gother, Necros itd) uznało iż nasz serwis jest zbyt wielkim zagrożeniem dla "World of Gothic PL". Postanowił on wtedy, ze swymi kompanami zmieszać nas z błotem spamując forum, kompromitując nasz serwis przed innymi oraz osądzać o kradzież. Jak się okazało - sami są złodziejami bowiem nazwa World of Gothic została wykorzystana bezprawnie. Serwis o owej nazwie już istnieje (Worldofgothic.de, Worldofgothic.com). W tym momencie Tool, oraz jego żałosna kompania usilnie zapierali iż mają zgodę od właściciela Wog.de na użycie tejże nazwy.
Oczywiście ja, jak i kilka innych osób raczyło o to zapytać Don Estebana (admina Wog.de). Co się okazało - nikomu on, ani inni powiązani z Wog.de nie udzielali zgody na użycie nazwy World of Gothic.
--- Koniec cytatu ---
Sądzę, że osoby trochę bardziej zorientowane w sytuacji która panowała na polskiej scenie Gothica przez ostatni rok/pół roku doskonale pamięta tą sytuację oraz nagonki Wogu na Gothic Net i jego redakcję. Co więcej, na tym się nie skończyło. Po kilku miesiącach kiedy to już sprawa ucichła pan Necros (były admin Wogu) zdecydował iż świetnym pomysłem była by fuzja obydwu serwisów.
Cóż, najwyraźniej zapomniał o szkodach jakie nam wyrządził przy pomocy kompromitacji zupełnie bez powodu. Co więcej, gdyby nie ja oraz kilka innych osób do takowej fuzji by doszło. Wpuścić chamstwo na salony - świetny pomysł, zróbmy to!
Oczywiście, większe korzyści z potencjalnej fuzji miałby serwis "World of Gothic". Wtedy Gothic Net, cieszyło się jeszcze statusem oficjalnej polskiej strony i domniemam że właśnie to było sensem całej całej fuzji dla Necrosa. Jedyną rzeczą godną pozazdroszczenia "Wog PL" było dosyć spore forum (do czasu...). Na szczęście dzięki aktywnym interwencjom, do owej fuzji nie doszło.
Sir_William:
--- Cytuj ---O kurde patrzcie kogo znalazłem wpisanego w ich redakcji
--- Koniec cytatu ---
Przepraszam _Snopek_, ale czy to jest jakiś grzech? Tym bardziej, że nie jestem z wami specjalnie związany. Napisali do mnie czy nie chciałbym tej posady... Nie byłem z innym serwisem związany, dlatego przystąpiłem. Wcześniej specjalnie na WoG'a nie zaglądałem, dlatego nie jestem "wtajemniczony" w wasze spory. Nie interesuje mnie także to, co było kiedyś - bo mnie nie było przy tym. Na World of Gothic jestem od jakiegoś czasu i nie mam najmniejszego pojęcia o waszych wcześniejszych "kosach". Tak samo nie wiem dlaczego _snopek_ użył takich "drapieżnych" słów komunikując tutaj zebranych. Z całym szacunkiem, kolego.
Fix:
Cóż, przykro mi to czytać, zwłaszcza że sam byłem redaktorem i moderatorem na tym portalu, a przez krótki czas nawet naczelnym. Współpraca z TOOL-em niestety układała mi się kiepsko, i tak jak uważam go za miłego człowieka, tak decyzje o przyznaniu statusów super moderatora userowi, którego log warnów jest dłuższy niż mój życiorys, moderatora userowi, który zapowiadał przewrót :o na forum są nie na moje nerwy. Irytujący był fakt, że po rezygnacji naczelnego, przez pewien czas panowało "bezkrólewie" i siłą rzeczy TOOL przydzielał zadania. Co najmniej niesmaczne jest jednak to, że po objęciu przeze mnie tego stanowiska nadal to robił, ignorując moje zdanie. Troche nerwów, wyklinania.. i cóż jestem z wami.
Kradzież artykułów - no, ja w tym momencie jestem czysty, nie ma tam podrobionych artów z moim podpisem. Przykro mi tylko, że nawet grao-tsy, którego bardzo lubiłem i uważałem za jednego z najinteligentniejszych userów okazał się złodziejem. Poziom forum - kiedyś wysoki, ale jeżeli porządku pilnuje osoba, pokroju wyżej wymienionych, siłą rzeczy poziom leci na łeb, na szyję.
Pamiętam też projekt fuzji z gothic.net. Cóż, przedstawione to było tam nieco inaczej, tak jakoby to ktoś z GNET proponował fuzję... Pamiętam, że Necro spotkał się z ostrą krytyką, pt. "zależy Ci tylko na postach".
--- Cytuj ---TOOLa kojarzę jeszcze, za czasów kiedy to sprawowałem funkcje administracyjną na portalu Gothic Net. Wtedy on jak i reszta bahorów (Rolada, bodajże Gother, Necros itd) uznało iż nasz serwis jest zbyt wielkim zagrożeniem dla "World of Gothic PL". Postanowił on wtedy, ze swymi kompanami zmieszać nas z błotem spamując forum, kompromitując nasz serwis przed innymi oraz osądzać o kradzież. Jak się okazało - sami są złodziejami bowiem nazwa World of Gothic została wykorzystana bezprawnie. Serwis o owej nazwie już istnieje (Worldofgothic.de, Worldofgothic.com). W tym momencie Tool, oraz jego żałosna kompania usilnie zapierali iż mają zgodę od właściciela Wog.de na użycie tejże nazwy.
Oczywiście ja, jak i kilka innych osób raczyło o to zapytać Don Estebana (admina Wog.de). Co się okazało - nikomu on, ani inni powiązani z Wog.de nie udzielali zgody na użycie nazwy World of Gothic.
--- Koniec cytatu ---
Serwis nosił nazwę World of Gothic PL i taka też istniała na wszystkich logach, a nie tak jak na zagranicznych odpowiednikach bez znaczka językowego. To dość znaczna różnica, w moim mniemaniu taka sama jak ta między Sony Ericsonem, a Sony.
Isentor:
Chamstwo niektórych osób nie zna granic dziecko chcące mieć stronę nawet nie sprawdzi czy nazwa, którą chce wykorzystać nie została już gdzieś użyta...
http://www.anti.grandhost.pl
http://tawernagothic.mojeforum.net
http://www.gothi2.fora.pl/
http://gothictawerna2.republika.pl/ - Znajomy headbanner, niech ktoś arty sprawdzi.
Więcej stronek nie rzuca się w oczy ale gdyby ktoś coś miał niech zapoda.
P.S.
Kiedyś złodziejowi obcinano kończynę którą ówcześnie coś ukradł a gdyby tak w dzisiejszych czasach pozbawiać takich ludzi internetu...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej