Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Poziom trudności
Elrond Ñoldor:
Poziom trudności Nocy Kruka zależy ode mnie od tego kim gram. Gdy ładuję w siłę i walkę bronią, czyli postać wojownika, gra jest bajecznie łatwa. Oczywiście po około 90 pkt siły trzeba jak mi się wydaje zużyć aż 20 PD na 5 pkt siły, więc by operować broniami zadającymi spore obrażenia, trzeba się postarać, najlepiej zostawić sobie mikstury roślinki i tablice na później... Niemniej jednak grając wojownikiem jest łatwo.
Inna sprawa gdy zamierzamy przejść grę grając magiem. Według mnie za mało many zawsze miałem. Wystarczyły dwa, a nawet jedno potężne zaklęcie, a po 100 pkt many brak śladu, a ty pij mikstury gdy tuzin wrogów biegnie Ci na spotkanie.
Czyli ogólnie jest łatwo-średnio ;] tylko trzeba pamiętać by wykonywać wszystkie zadania i zabijać potwory. Bez PD nic nie zrobimy...
Lees:
Dla mnie poziom trudności w G2NK oscyluje między łatwym a średnim. Na początku miałem pewne problemy oraz zaskoczył mnie znaczne podwyższenie poziomu trudności lecz z czasem przywykłem do tego i teraz spokojnie mogę grać. Pewne momenty są owszem nieco ciężkie - poszukiwacze dla maga to naprawdę koszmar, ale wraz z lepszymi czarami, umiejętnościami i ekwipunkiem można spokojnie ukończyć grę. Wiadomo początki najgorsze, potem już z górki.
KrZyChU7777:
Dla mnie jest średni bo za pierwszym razem miałem problemy w świątyni adanosa
Bartek966:
Ja osobiście nie jestem tak dobrym graczem i zaznaczyłem "Trudny". Noc kruka sprawiała mi kilka problemów ale ostatecznie się przeszło kilka razy. Główny problem to PN których cena potwornie wzrasta. za 1 pkt. siły aż 5 PN! No i na początku problemy sprawiał mi Kruk oraz Esteban.
Lucas Paladin:
Akurat Franko, Esteban czy Bloodwyn nie są trudnymi przeciwnikami, najgorszy z nich jest właśnie Kruk, a zwłaszcza jak gra się magiem i nie posiada się za dużych umiejętności w walce bronią, a czary robią mu niezbyt dużo. Mimo wszystko ja grę dałem na "ÂŚredni", bo pomimo początkowych trudności, później idzie coraz łatwiej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej