Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Szkice ołówkiem

<< < (2/20) > >>

Boba Fett:
Po primo doczepię się do posta Anacodny. Jeszcze wczoraj chciałem powiedzieć, że nia ma sprawy i mogę Ci pokazać ten drugi obrazek (na zwykłej kartce), ale czy to ma sens? Pozwolę sobie przytoczyć tu kilka wyjasnień.
Predator rysowany w szkicowniku (czyli na kratkach) był malowany jako pierwszy i nie dziwota, że wyszedł gorzej. Na białej kartce zupełnie inaczej się rysuje, a jak ktoś chce, to może go sobie po prostu odrysować (ale jest mniejsza satysfakcja ze skończonej pracy).
A co do skanowania... Cóż, próbowałem oba wkęcić na kompa, ale okazało się, że tego ze szkicownika się nie uda (  ), a tylko tego drugiego się da. A racji tego, że mojego kuzyna prawie ciągle nie ma, jak jestem u niego, to z bardzo rzadka mam okazję prosić go o skan obrazków (dlatego proszę o to Ciebie, Ana     ).
Dodam jeszcze, że tak, kiedyś były pewne przekręty, których się niestety wstydzę. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Dzieki nim poznałem pewnego kolesia o nicku Lord Bezimienny a za jego sprawą wiele innych fajnych osobistości (bodajże $nake). Cóż, kiedyś to były noobowskie czasy (  )... Ale ponad półtora roku siedzenia na takich forach zrobiło ze mnie inną osobę.
Ten temat uważam za zamknięty.

A teraz do oceny rysunków.
1. Wulkan - bardzo ciekawa praca. Szczerze powiem, że bardzo trudno byłoby mi coś takiego przerysować, a co dopiero samemu zrobić. Tyle tych kresek... Powiem Ci, że jest to bardzo dobra praca. Ocena 7+/10

2. Upadły Anioł - przyznam Ci, że namalowanie człowieka (szczególnie jego twarzy) sprawia mi wiele kłopotów, dlatego częstu próbuję unikać tworzenia prac związanych z nim. Według mnie ten anioł wyszedł Ci gorzej niż ten wulkan i z mniejszą satysfakcją się na nieg patrzy.
Jeżeli chcesz się kształcić i dalej rysować, radziłbym Ci zacząć od prostszych rzeczy, niż jest nim postać człowieka.   Ocena 5-/10

Za przeproszeniem, Trivet. Z racji tego, że nie posiadam teraz czasu, Twoje prace ocenię później.

Z poważaniem

Boba Fett

RadGot:
Triv, ta Elven to fajna laska  fajnie narysowane.

Paladin :/ ma za krótkie palce i nie równe piersiówki.

Zaśmiałem sie przy tym bo śmieszne jest i ładne jest

-------------------------

Tylko tyle oglądałem, fajne są i prosze nie kasować posta bo ja wstawie tu mój rysunek później.

Anaconda:
Najpierw riposta :P Taak, jeszcze wczoraj chciał mi pokazać, a dziś już nie? Teraz to dopiero widzę, że ostro kręcisz cos. A i pamiętam, że bardzo podobny (jak nie ten sam oczywiście) pokazywałeś mi na komputerze :P Też szkicowany tylko ołówkiem, a było to daaawno. Ale dobra skończmy tą dyskusje bo się jeszcze obrazisz (jak zawsze w takich sprawach) i stracę kumpla :P

Teraz ocenki:

Mała_Wampirzyca
Wulkan - szczególnie podobają mi się opary unoszące nad wulkanem ;) Gdyby nie wulkan który mi się średnio podoba dałbym 8/10 jako praca abstrakcyjna, tak tylko 6/10 sorki :)
Upadły Anioł - mhmmmm nie podoba mi się niestety ;( Z założenia scenka nie jest zła, gorzej z wykonaniem. Proponuje nie załamywać się i dalej pracować :) 2/10
Trivet
Nie będę oceniał wszystkich prac bo dałeś ich sporo ;) I nie mam tyle czasu. Powiem, że charakteryzują się mangowością co mi nie przeszkadza i błędami w anatomii (szczególnie dłonie) Wiem, że to trudne więc nie ganię bardzo. Myślę, że średnia ocen wyszła by w granicach 5/10 a 6/10 ;) Powodzenia w dalszym rozwijaniu się.
Boba Fett
Sarenka - bardzo mi sie podoba - choć widać kilka błędów :) Np. w uszach coś mi nie pasuje, lub na jej brzuchu jest dziwna gula. No i nogi, widać, że specjalnie ich nie malowałeś (z resztą mówiłeś mi o tym).
Czyli daję 7+/10 Trzymaj tak dalej...
Predator - wstrzymam się od oceny =] Ale jeśli twoje to 9/10 bo są rzeczy do poprawienia.

Ponieważ nie mam żadnych pracek do zeskanowania, musiałbym je najpierw zrobić. Możliwe, że pokażę jakąś później ;) PS. są one porównywalne jakością z sarną Boby :P

Arthas:
Po kolei:

Prace Małej_Wampirzycy
Wulkan - no cóż, nieco odmienna praca, bardzo ciekawie namalowana i z pewnością wyróżnia się unikalnością i jest nieco dziwna w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Upadły
Anioł - rysunek mógłby być trochę bardziej szczegółowy i mogłaś włożyć w niego więcej pracy i czasu, jednak udało ci się podtrzymać klimat pracy całkiem nieźle.

Prace Triveta
Elven Blademaster - dość ciekawy i ładny szkic, z daleka wygląda nieco krzywo i niektóre kształty są nieregularne i mogłyby być lepsze, ale ogólnie jest ok.
Paladin - przypomina mi to w dużym stopniu paladyna z Heroes V. Obie postacie są do siebie bardzo podobne, również wydaje mi się troszkę niekształtny, ale za to jest bogatszy w szczegóły.
Dagor - trochę dziwny szkic, niekształtny, niezbyt mi się podoba, szczególną uwagę zwrócę na dziwny topór, który Dagor trzyma, a także na jego kwadratowe ręce i nogi.
Alyx - z daleka, szkic wygląda bardzo dobrze i interesująco, z bliska również jest dokładny i bogaty w szczegóły, jedynie nad twarzą można było bardziej popracować.
Graffiti - niektóre elementy pracy przyciągają i są bardzo ładne, inne zaś są niekształtne i brzydkie, ogólnie rzecz biorąc jest w miarę dobrze.
Master Shinobi - ciekawa koncepcja, dość fajnie to wygląda, jednak jak każda praca, zawiera kilka błędów, niedokończeń itd.
Mercenary - szkic w niskim stopniu bogaty w szczegóły i mógłby być o niebo lepszy, jeśli chodzi o buty, to nie jest aż tak tragicznie.

Czekam na kolejne prace i życzę powodzenia przy ich tworzeniu.

Dragosani:
Oto mija praca. Niezbyt dobra ale co mi tam. Nosi ona tytuł Zeratul bowiam na tej postaci tajemniczego wojownika z gry StarCraft opierałem się rysując prace.

[img]http://img217.imageshack.us/img217/9835/zaearulqp3.th.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej