Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Szkice ołówkiem
Boba Fett:
Temat ten jest przeznaczony dla ludzi, którzy chcą się pochwalić dziełami, które samodzielnie narysowali/namalowali.
A więc, możesz tu pokazać swoje obrazki, lub ocenić dzieła innych. Pokazać błędy, itp.
No to ja, jako że piszę ten temat, ukazuję tutaj swoje najnowsze szkice (starszych już sobie odpuszczę :/).
1. Moja sarenka, która uczestniczyła w tutejszym konkursie:
http://img69.imageshack.us/img69/7564/sarnaep3.jpg
2. Oraz nowsze dzieło, które wykonałem dwa razy (!!). Jeden w kratkowanym szkicowniku, a drugi na zwykłej kartce:
http://img153.imageshack.us/img153/3856/predatorcxvh1.jpg
Przydałbyby się też jakieś podpisy, by było wiadomo, że to są wasze obrazki, a nie plagiaty.
A więc zachęcam do pokazywania swoich dzieł, oraz do oceny już zamieszczonych.
Pozdrawiam
ÂŁukasz ,,Boba Fett" Majewski
Arthas:
Chciałbym ocenić wyżej przedstawione prace Boby.
Muszę przyznać, że są one bardzo dobre, wręcz świetne. Pierwszy rysunek jest gorszy od Predatora, lecz w niewielkim stopniu. Samo zwierzę jest dokładnie i ze starannością namalowane, prezentuje się dobrze, jednak brakuje mi tu czegoś. Może, gdybyś skupił się w większej mierze na tle, choć i bez tego praca jest niczego sobie. Co do drugiego rysunku, jest on jeszcze lepszy. Widać, że starałeś się, aby praca była jak najlepsza, poświęciłeś tego sporo czasu i uwagi. Widać dbałość o szczegóły i niemal autentyczny wizerunek Predatora, niczym z filmu, poza drobnymi szczegółami. Czekam na kolejne dzieła.
Metztli:
Wiem że nie rysuję tak pięknie jak BobaFett ale co mi tam, wrzuce moje obrazki:
Wulkan
http://img232.imageshack.us/img232/6731/wulkanqr8.jpg
Upadły Anioł
http://img232.imageshack.us/img232/9017/up...nioebrakwz8.jpg
Niestety nie posiadam takiej cudownej rzeczy jak skaner i musiałam te obrazki sfotografować, trochę to wpłynęło na ich jakość...
Anaconda:
Ja tu tylko ocenię ;) Sarenka owszem ładna i widziałem ją nawet na żywo (skanowałem ją).
Niestety Predatora nie i nawet domyślam się dlaczego :P Widziałem narysowanego pierwszy raz (na papierze w kratce) i tak duża jest różnica między nim, a tym że jestem gotów niestety powiedzieć, że to nie obrazek Boby :/ Niech Boba lepiej pokarze ten narysowany na papierze w kratce lub niech mi pokaże ten niby narysowany na żywo =] (trzeba przetestować niestety) Ja wolę sie upewnić, ponieważ Boba już kiedyś wywijał takie numery...
Trivet:
W końcu temat którym czuje się jak w swoim żywiole.
Najpierw ocenie szkice Boba Fett'a"
1. Sarna - szkic ten widziałem już jakiś czas temu. Co tu dużo mówić. Widać, że twoja kreska charakteryzuje się ogromną dbałością o szczegóły. Szczególnie podoba mi się bardzo dobre cieniowanie.
2. Predator - coś wspaniałego. Widać, że spędziłeś nad tym ogormną ilość czasu. Doskonałe zastosowanie cieniowania i świetnie odwzorowane detale...widać, że było tworzone z pasją 6/6
Szkice Małej Wampirzycy:
1. Wulkan - hehe...hoho...niezła schiza. też czasem robie coś takiego, ale zwykle z nudów na lekcjach. FAjne to niestety najwięcej ile moge o tym szkicu powiedzieć. 4/6
2. Upadły Anioł - ten podoba mi się bardziej...co prawda nie jest to ten sam poziom jaki charakteryzuje Boba Fetta, ale nie jest źle. Można odczuć mrok jaki bije z arta. Ocena 4/6
---------------------------------------------------
A teraz czas na troche mojej koślawej twórczości(btw. mam zamiar właśnie narysować rysunek do Post-Nuke. Taki mały szkic, by jeszcze lepiej oddać klimat opowiadania)
1. Elven Blademaster - zaraz po krasnoludach jest to moja ulubiona rasa fantasy. Szkic z mistrzynią ostrzy.
2. Paladin - No cóż moge powiedzieć...paladyn. Miałem mu jeszcze dorysować zdobienia na zbroji, ale z prostego powodu zwanego lenistwem nie wykonałem tego.
3. Dagor - Jeden z moich ulubionych szkiców(mimo tego, iż zdaje sobie sprawe z jego niedoskonałości).
4. Alyx - Mam wrażenie, że twarz nie dokońca mi wyszła, ale poza tym jest chyba w porządku.
5. Graffiti - kiepskie oczy...poza tym całkiem fajne.
6. Master Shinobi - powstały w kilka(naście) minut prosty szkic mający podkreślić mój poprzedni nick - Shinobi
7. Mercenary - jak zwykle w moim szkicu coś mi się nie podoba...mianowicie buty, które kompletnie mi nie wyszły.
Dobra...sporo tego...oceniajcie, piszcie co o nich sadzicie.
Pozdrawiam...Triv
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej