Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Szkice ołówkiem

<< < (4/20) > >>

Dairin:
Witam. Ja także chciałabym ocenić kilka prac. Po pierwsze, chciałabym powiedzieć, że wszystkie prace są ładne i na pewno każdy włożył wiele wysiłku w to, żeby mu cos wyszło. Ja sama nie wstawię żadnych swoich prac (śmiać to sie w dziale Humor) bo nie mam aż tak dużego talentu, choć dostałam wyróżnienie w konkursie ogólnopolskim, co graniczyło z cudem.

Najbardziej podobały mi się chyba takowe prace, jak: Rysunki Boba Fetta (hehe, mam ich jeszcze kilka na kompie :)), Raflasa i nie pamiętam kogo, ale była taka ładna panienka. Zaraz... Triveta :) Wulkan powiedziałabym, że możnaby podpasować pod symbolizm. Jest ciekawa koncepcja, dobry pomysł, przedstawienie. Ten anioł... zgadzam się z opinią Boba Fetta (hehe, zawsze się zgadzamy xD) . Coś bym tam jeszcze pozmieniała, albo pododawała.  

Ja szczerze powiem, że bardziej wolę malarstwo od rysunku, a jeszcze bardziej historię sztuki. :) Pozdrawiam :)

Trivet:

--- Cytuj ---...i niepamiętam kogo, ale była taka ładna panienka. Zaraz... Triveta :)
--- Koniec cytatu ---
Heh. Ciesze się, że się podobało.  

A teraz ja troche pokrytykuje.  

Sith - michas
Rzeczywiście zdało by się zeskanować ten obazek zamiast dawać foty(i to TAKIEJ jakości). Z tego co daje mi się dopatrzyć rysunek jest bogaty w szczególy i generalnie dobrze odrysowany. Brakuje mi troche jakiegoś cieniowania. Ocena 7/10

Rycerz z Herosów - Raflas
Szkoda, żę taki mały rozmiar, bo chciałbym się mu bliżej przyjrzeć z bliska. Widać dbałośc o szczegóły i wierność z pierwowzorem. Dobrze również zrobiłeś cieniowanie(naprawde mi się podoba). Nie podobają mi się natomiast nogi, kóe wyglądają troche jak...kopyta. Całość oceniam na 7+/10

Paladyn - Raflas
Z tego co widze jest to paladyn z Gothica. Wyszedł ci znacznie gorzej niż poprzednia praca. Widać niedbałość w pociągnięciach kreski ołówkiem, fatalne wypełnienia. Poza tym ma okropne nogi i twarz niczym człowiek chory na mongolizm(chyba, że tak miał wyglądać   ). Oceniam na 6/10

Motor - Raflas
Poprawnie przerysowany rysunek. to chyba jedyne co moge o tym powiedzieć. Widać, że nie spędziłeś przy tym dużej ilości czasu. Troche bardziej dbałeś o detale niż w poprzednim rysunku. Raża jednak w oczy troche krzywe koła(powypadkowy?). Ocena 7-/10

Amazonka - Raflas
Chyba najfajniejszy z tych wszytskich. Spoglądając od dołu w góre całośc prezentuje się bardzo estetycznie, aż dochodzi się do jednego mankamentu - twarzy. Podbródek jest dobry, ale oczy, nos i usta są po prostu fatalne. Gdyby nie to całośc przezntowała by się naprawde apetycznie. Tak wystawiam 8-/10.

Anaconda:
Ostatnio szukając papieru (notabene do rysowania potrzebnego) odnalazłem stareńką prackę (ma ponad rok) i myślę, że nadaję się do pokazania. Przypadła mi ona tak do gustu, że jej nie wyrzucam =) Po prostu lubię Gacki wielkouche xD Oto on:
Gacek Wielkouchy
Hmm no i oczywiście ten obrazek nie do końca obrazuje moją teraźniejszą technikę :)
EDIT: Jak się tak przypatrzę to na kartce papieru i rozmiar, i kolory wyglądają dużo lepiej ;) Mówcie co chcecie, on jest "sweet" =)

Metztli:
Przyszłam tu tylko ocenić... Anaconda twója gacek jest uroczy, bardzo mi się podoba. Takie skrzywienie, po prostu lubię nietoperze, a ten jest piękny  Podoba mi się wykonanie, jest dokładny i ciekawie przedstawiony. Musiałeś się sporo napracować.

A może warto się bardziej wysilić i rozbudować swoją wypowiedź? [Arthas]

Dragosani:
Oto moja następna praca. Tym razem lepsza (chyba) ale z powodu braku skanera użyłem sprawdzonej juz techniki sfotografowania, co wpłyneło na jakość. Oceniajcie.

Wampirzyca
[img]http://img182.imageshack.us/img182/2222/dsc00002pl7.th.jpg\" border=\"0\" alt=\"IPB Image\" /]

PS: Troche mi ręce nie wyszły.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej