Autor Wątek: Problem z ramami czy procesorem?  (Przeczytany 1782 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sheva

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Problem z ramami czy procesorem?
« dnia: 24 Październik 2007, 19:26:53 »
Witam. Mam taki problem w grze, że nie wiem co jest przyczyną dokładnie tego ze gra mi zwlania. W sumie zdarza mi sie tak w Gothicku ze gra od czasu do czasu przytnie.. no ale chodzi o to ze doszedlem do Vengardu i gra tak zwalnia(nie przycina) tylko tak wolno chodzi... wlasnie nie wiem co jest tego przyczyna czy to ze posiadam malo pamieci czy slaby procesor... prosze o pomoc..

Moj sprzęt to:
ATI Radeon 9600 PRO Advantage
AMD Athlon XP 1700+(1,47Mhz)
1GB DDR (512 MB, 2x256MB)

P.S. Chciałem dodać jeszcze, że gram na najniższych detalach. Poszukałem troche w internecie i znalazłem odpowiedz, że pewien koleś z takim samym sprzętem pogrywa w Gothcia na srednich(przytnie mu od czasu do czasu) a na najgorszych chodzi mu idealnie.. wiec tego nie rozumiem od czego to zalezy..jedni maja super kompy i im tnie, drudzy slabe i im idelanie chodzi... co powinienem wymienic zeby troche polepszylo gre zeby mi nie zwalnialo..planuje dokupic 1GB ram(2x512MB DDR), ale nie wiem czy to polepszy.. Wiem ze karty nie musze wymieniać bo jest dobra. Moim zdaniem problem lezy w procesorze... Czekam na odpowiedzi..Pozdrawiam:)

Respev

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Październik 2007, 00:46:11 »
Czytaj wymagania minimalne. Wyraźnie jest napisane, że do Gothica 3 potrzeba minimum procesora taktowanego na 2ghz. Ten radeon też jest słabym elementem.

e pewien koleś z takim samym sprzętem pogrywa w Gothcia na srednich(przytnie mu od czasu do czasu) a na najgorszych chodzi mu idealnie..
Tak, tak. Oczywiście, dziwnym przypadkiem ja na Pentium IV 3,4ghz, 1,5gb ram i geforcie 6600GT, grałem w Gothic 3 na minimalnych detalach, bo na średnich, nie dało się praktycznie grać. Bujać to my, ale nie nas.
« Ostatnia zmiana: 25 Październik 2007, 00:46:31 wysłana przez Respev »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #1 dnia: 25 Październik 2007, 00:46:11 »

Offline Ankh-Morpork

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Październik 2007, 13:40:10 »
Przy okazji...
Ja mam kompa
Core 2 duo 2GHz
2 BG ramu ( Goodram)
GF 8600GT 256mb

i gra mi sie tnie ( nie zwalnia, jak w temacie, ale sie TNIE ) czasami prawie jak u mojego kolegi, co ma 1GB ramu, procek ten sam, i GF 7600GS 256mb, co mnie dziwi. Kiedy kupiłem kompa, był nowy, gra działała naprawdę przepięknie ( max ustawienia, więcej nie wycisnę z grafiki ). Teraz też gram na max ustawieniach, a gra mi sie tnie, nie wiem dlaczego, najbardziej na początku, potem jest lepiej, ale nie zawsze dobrze do końca. Aha, i komp nie jest jakiś zapchany czy coś, na dysku jest bardzo mało danych, nie mam wirusów. ( miałem 16, ale to miesiąc temu, już ich nie ma).
Mam nadzieje, iż ktoś da mi jakąś rade ( aha, G2NK czasami też są przycinki  )
Pzdr. Ankh

PS sorry że nie na temat, tylko własną sprawę w nim zamieściłem, ale uznałem, że temat jest w miare podobny, a nie opłaca sie oddzielnego tematu zakładać, więc napisałem w tym ;).

Offline albin

• Kret
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Październik 2007, 16:30:22 »
Ja mam procka 2,8 Radka 9600 pro atlantis(256ram) i 1,250 ramu na średnich idzie.Najgorzej jest w dużych miastach bo wtedy sie tnie niesamowicie ale ogółem da sie grać. Działał mi tak po formacie potem już było gorzej aż w pewnej chwili chciałem zobaczyć co będzie na max i sie zrobił czarny obraz i nic nie mogłem zrobić próbowałem od nowa zainstalować ale antivir (mks2007) wykrywał mi na ORGINALNÂŁ płycie wirusa i nie chciał mi sie instalować.

Offline kacper422

• Kret
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Październik 2007, 17:56:04 »
Oczywiście masz problem z Procesorem. Niestety wymagany to 2 GHZ. Czytaj  
minimalne wymagania. :) Ja już sie raz rozczarowałem. :/

Offline diego16

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Listopad 2007, 09:53:26 »
Tak tak jest to wina procka no i może troche Ramu na GIII potrzeba 1,5 . Jak byś dokupił jeszcze 512MB ramu to może by się grało lepiej ale niegwarantuje . Najgorzej to z tym Proesorem. zalecam wymiane.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #5 dnia: 04 Listopad 2007, 09:53:26 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18