Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
W Gothicu jest ponad 50 Gildii!
kuczaja:
Właśnie sprawdziłem że z gildią ork (60) orkowie nie atakują Beziego! Efekt jest taki sam jak przy ulu-mulu z pierwszej części (z tą drobną różnicą że atakują Cię ludzie.). Prawdopodobnie z gildią zwierzęcą nie będą Cię atakowac niektóre zwierzęta. A tak nawiesem to istnieją trzy gildie o nazwie strażnik (2, 51, 54)(pierwsza to strażnik miejski [bo nie atakują bohatera] a jedna z pozostałych gildii to pewnie kamienny strażnik)
Arcanum:
To naprawdę fajne sprawa z tymi gildiami. Na pewno niedługo wypróbuję. Sporo ciekawych rzeczy można dowiedzieć się na TG.
.:KERTH:.:
Arcanum, masz racje. Wielu ciekawcyh rzeczy można się dowiedzieć na TG, ponieważ jest to OFICJALNA polska strona, poświęcona tejże grze Gothic. A co do tych gildii, to rzeczywiście fajna sprawa. Szczególnie gdy się wpisze gildie "ork" i wtedy możesz spokojnie pozwiedzać tereny orków
POZDRO.:KERTH:.
rafalos890:
Sprawdziłem i zapisałem na kartce. Najdziwniejsze były gildie, których nie ma w grze (kamienna puma, smokowiec - przecież jest gildia smok!), 3 strażniki (miastowy, kamienny i... jeszcze jakiś), literki (A, X,Y,Z i jakieś Za) i puste miejsca. Aha - po smokowcu sprawdzałem jeszcze 10 miejsc dalej i były tylko puste gildie oraz Za (co to ma znaczyć?).
Pozdro. Rafalos890.
gotier:
A może X=matematyk Y=fizyk Z=biolog Za=zabójca?W sumie trochę to dziwne.Ale kamienną pumę to ja mogę wyjaśnić np. PB i JW nie mieli już dużo czasu i nie wstawili tej kamiennej pumy.Podobnie może być ze smokowcem(smokopodobne stworzenie).
Pozdrawiam gotier
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej