Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
W Gothicu jest ponad 50 Gildii!
kuczaja:
Dzisiaj kiedy bawiłem się kodami (tak to prawda jestem od nich uzależniony ) wlazłem sobie w Valentina (bo go nie lubię) i zacząłem zmieniac mu gildie i sprawdzac jaka wyszła. Nudziłem się gdy dotarłem do 7 (najemnik), potem zauważyłem że są gildie takie jak farmer ( 8 ) i poszukiwacz ( 11 ), naprawdę zdziwiłem się gdy znalazłem mieszkańca ( 12 ) albo D ( 15 ). Na 16 nie było nic więc pomyślałem że już dalej nie ma, ale od 17 w zwyż były gildie zwierzęce (na Valentina się wszyscy rzucili ) i tak było aż do 55, po drodze znalazłem gildie takie jak Szkielet-Potwór (37) i aligatot (49) albo kamienna puma (52) albo A (53) (takich jak A, D, X albo nie licze ) potem byli orkowie (59 - 61) i smokowiec (62)
a potem byli jacyś: X, Y, Z, ,żA a dalej już mi się nie chciało sprawdzac może ktoś też się tak bawił i stawił opór nudzie pojawiającej się przy gildiach typu X, Y, Z, albo znaleźliście jakąś dziwną gildie (gdyby ktoś wiedział kto to ten cały szkielet-potwór to jest pilnie proszony o kontakt!).
Z poważaniem Kuczaja
Gunses:
--- Cytat: kuczaja ---Dzisiaj kiedy bawiłem się kodami (tak to prawda jestem od nich uzależniony ) wlazłem sobie w Valentina (bo go nie lubię) i zacząłem zmieniac mu gildie i sprawdzac jaka wyszła. Nudziłem się gdy dotarłem do 7 (najemnik), potem zauważyłem że są gildie takie jak farmer ( 8 ) i poszukiwacz ( 11 ), naprawdę zdziwiłem się gdy znalazłem mieszkańca ( 12 ) albo D ( 15 ). Na 16 nie było nic więc pomyślałem że już dalej nie ma, ale od 17 w zwyż były gildie zwierzęce (na Valentina się wszyscy rzucili ) i tak było aż do 55, po drodze znalazłem gildie takie jak Szkielet-Potwór (37) i aligatot (49) albo kamienna puma (52) albo A (53) (takich jak A, D, X albo nie licze ) potem byli orkowie (59 - 61) i smokowiec (62)
a potem byli jacyś: X, Y, Z, ,żA a dalej już mi się nie chciało sprawdzac może ktoś też się tak bawił i stawił opór nudzie pojawiającej się przy gildiach typu X, Y, Z, albo znaleźliście jakąś dziwną gildie (gdyby ktoś wiedział kto to ten cały szkielet-potwór to jest pilnie proszony o kontakt!).
Z poważaniem Kuczaja
--- Koniec cytatu ---
kurde cos fajnego.. ale popierwsze nie polecal gry na kodach chociasz czasem sie przydaja... ale jezeli o prawda i taie gildie istnieja./. to ciekawe czy jakbysmy byli w gildi zwiezecia to czy by nas zwierzeta atakowaly...? musze to starwdzic... hehe... powodzenia... co do pytania.. nie znalazme zadej nowej gildi.. bo wkoncu nie mozna dolaczyc do biesiadujacych przy gnisku goblinach... czyba ze same sie w nim smaza... narka
PLShayloPL:
Wiesz to nie dokońca gildie to są nazwy potworów np. jeśli chodzi o szkielety to by miał nazwę gildia szkieletów a nie szkielet-potwór to wogóle nie logiczne ale dobre to jest!
kuczaja:
Za przeproszeniem, ale gdy zostaniemy powiedzmy najemnikiem to jak klikniemy "b" to w oknie postaci pojawi się gildia (w tym wypadku to najemnik), owy tekst tym razem to "szkielet-potwór". A tak nawiasem częśc potworów należą do innej gildii niż ich nazwa (np. brzytwiaki są w gildii Zębaczy, a bagienny szczur jest z gildii kretoszczurów). A i jeszcze coś! Aby zmienic kodem gildie należy:
1 wpisac bmarvinb
2 kliknąc f2
3 wpisac eab i kliknąc enter
4 kliknąc g
5 i wpisac numer gildii, co bardziej "soczyste" gildie to:
1 = paladyn
3 = obywatel
4 = mag ognia
6 = łowca smoków
8 = farmer
9 = bandzior (uwaga! atakowany niezależnie od ubioru! )
11 = poszukiwacz
12 = mieszkaniec
14 = mag wody
22 = ścierwojad
27 = wilk
45 = troll
60 = ork
Jeśli interesuje kogoś bycie "swoim" wśród jakiiś przedstawicieli fauny khorinis, to proszę pytac (zapisałem wszystkie gildie na kartce).
Lord Scorpio:
Jak dla mnie gildie dotyczą głównie ludzi no i ewentualnie orków, co do reszty patrz zwierzaki raczej są to gatunki i podgatunki tak bym to rozpatrywał:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej