Strefa pomocy > Gothic II oraz Noc Kruka
Co brać na smoki ?
Dennis Guilder:
--- Cytat: Leon91 ---Moim zdaniem należy najpierw iść do tego smoka gdzie jest ten koleś który uczy nas wyciągać z nich krew i łuski to jest chyba smok kamienny jeśli dobrze pamiętam
--- Koniec cytatu ---
ÂŁuski zostają w smoku nawet długo po jego zabiciu, więc nie ma to wielkiego znaczenia.
--- Cytat: krassus ---(...)prawdę mówiąc największe problemy sprawiał mi smok lodowy ze swoją liczną ochroną! Na prawdę było ciężko się do niego dobić!
--- Koniec cytatu ---
Ja to zrobiłem po swojemu. Chciałem na siłę doprowadzić do starcia solo, i z kuszy powybijałem wszystkich Jaszczuroludzi i wilki. Sposób + szczęście, złota technika gry w Gothica (rym :P).
A co do kolejności od najgorszego do najlepszego wyznaczają je ilości expa za smoki. Morgoth napisał prawie idealnie, z tym, że oba ogniste smoki są na równi. Rhobar I zaś uszeregował je bardziej w kolejności od najłatwiejszego do najtrudniejszego do zabicia, gdy spotykamy te smoki. Chodzi o to, że gdy spotykamy drugiego ognistego smoka jesteśmy tak potężni, że wydaje się on być najłatwiejszy. A ma ex aequo 3 miejsce :P Choć chodzi tu o samą siłę smoka, ważne jest też miejsce, gdzie te smoki spotykamy, ale to już niepotrzebne rozdrabnianie się. :)
kuba100:
Ja jestem łowcą smoków.
Smoki mimo wszystko zabijam czarami, lecz czasami też użyje broni- Szpon Beliara, jednoręczny.
Używam następujących czarów: Zmniejszenie potwora- wykożystałem go na ognistego smoka, zmniejszyłem go i za pierwszym ciosem ze Szponu zabiłem. Przyzwanie demona- użyłem na kamiennego smoka i w ogóle nie musiałem się męczyć, demon sobie spokojnie poradził. A więc te dwa czary są dla mnie najlepsze w takich sytuacjach.
Jeśli chodzi o kusze czy łuki to ich w ogóle nie używam, niedość, że obrażenia małe, to jeszcze smoki zdążą się odrodzić.
Kinra:
Najsłabszy jest bagienny smok później kamienny,ognisty,lodowy i najlepszy smok ożywieniec.
Kinra:
Najlepszym orężem jest miecz dwu ręczny, ale do tego trzeba przywołać demona można je kupić i wtedy praktycznie sam demon pokona tego smoka ale można walić go mieczem wtedy szybciej go pokonamy.
Kinra:
Wystarczy kupić zwój z demonem igo stworzyć przed smokiem , sam demon poradzi sobie ze smokiem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej