Autor Wątek: Kojący dotyk Enart. Odkrywanie tajemnicy archipelagu Chatal.  (Przeczytany 58847 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dael

• Obywatel
  • Reputacja: 438
    • Karta postaci

Odp: Kojący dotyk Enart. Odkrywanie tajemnicy archipelagu Chatal.
« Odpowiedź #400 dnia: 18 Maj 2015, 21:56:52 »
Co z żywnością ? Na ile starczy nam tego co mamy w beczkach ? I dodatkowo, masz jakieś podejrzenia co możemy spotkać na swojej drodze? Zapytał Dael pijąc wodę z kubka przed zadaniem pytania

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #401 dnia: 18 Maj 2015, 22:07:04 »
- Czyli cały czas musimy liczyć na nasze szczęście i widzę, że chcesz dojść do celu nawet po trupach. Uśmiechnął się lekko pod nosem, gdyż słowa jaszczura coraz bardziej przekonywały dhampira, że to co sądził o tej rasie było prawdą! Typowy lud barbarzyński.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #401 dnia: 18 Maj 2015, 22:07:04 »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #402 dnia: 18 Maj 2015, 22:13:56 »
- Starczy nam tyle, by przebyć tę drogę o ile nie nastaną jakieś okoliczności, które zmusza nas do długich postojów.  Jezeli zajdą takie, to będziemy żywić się tym co tu rośnie i żyje. Największym problemem może być woda, dlatego jej beczek jest najwięcej. niewiem co spotkamy na drodze, gdybym wiedział to bym mówił.

- Ty uważasz to za szczęście, dla mnie to trwałość minerałów i rozlokowanie pozycji, które są dobre dla danych konstrukcji, które wykorzystamy. Poza tym cel nie istnieje dhampirze.
- odparł chłodno widząc brak zrozumienia tego co jest przedstawione na mapie i brak zrozumienia warunków i zniszczeń jakie tworzy żywioł na tych obszarach, które widać nawet po mapie.

Offline Dael

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #403 dnia: 18 Maj 2015, 22:29:27 »
Ja akceptuje w pełni plan i nie mam żadnych pytań. Lecz proponuje w tym momencie chociażby godzinę odpoczynku przed wyruszeniem kapitanie.Mam wrażenie że po dwóch potyczkach z grupami umarlaków spotkaniu smoka, turlania beczek i eksploracji opuszczonego miasta cała grupa jest zmęczona. Więc wybaczcie, ale pójdę coś zjeść Rzekł Dael podchodząc do beczek wyjmując solidny kawał mięsa i wgryzając się w niego.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #404 dnia: 18 Maj 2015, 22:31:33 »
Dhampir na chłody ton jaszczura nawet, nie zareagował albowiem Silvaster, nie był kartografem ani badaczem starych cywilizacji. Właściwie załapał się na tą wyprawę, bo miał ochotę pozwiedzać i zdobyć trochę kosztowności i nie widział w tym nic dziwnego, że chciał poznać alternatywy bezpiecznej przeprawy na inne brzegi. Mapa go nie interesowała tym bardziej skutki zniszczeń jakie tworzą tutejsze żywioły, bo niby czemu miałby się tym interesować? Wiedział, że jak cudem uda mu się wrócić na Valfden to już drugiej okazji zawitania na ten archipelag nie będzie miał. Dlatego tymczasowo, nie widząc powodu do gadania położył się na ziemi odpoczywając póki można.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #405 dnia: 18 Maj 2015, 22:43:53 »
- Znam to skądś Salazarze, i nie zgodze się z tym że cel nie istnieje. Mam nadzieję że ta ekspedycja mi się opłaci. Dwadzieścia godzin bez snu, mój osobisty kurwa rekord... Ostatnie zdanie burknął pod nosem i odszedł coś zjeść i napić się wody. Położył się na ziemi kładąc sobie pod głowę płaszcz. "Kapitan" chędożony...

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #406 dnia: 18 Maj 2015, 22:46:08 »
Dhampir wtedy pomyślał słysząc słowo Melkiora. Dobrze gada. Następnie znów zamknął oczy na chwilę.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #407 dnia: 18 Maj 2015, 22:49:03 »
Themo słuchał planu przeżuwając kawał wędzonego mięsa. Z tego co usłyszał to trzeba będzie ruszyć mózgownicą i mięśniami.
-Pytanie, czego możemy się spodziewać? Chodzi mi o faunę i florę. Jeśli mój miecz poradzi sobie z fauną to nie ma problemu. Natomiast co z roślinnością? Mając same mięso to szkorbutu dostaniemy.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #408 dnia: 18 Maj 2015, 22:53:31 »
- Nasz kapitan twierdzi że o nasz prowiant zadbał sam KRÓL.  <ignorant> Powiedział leżąc na piachu. - Widocznie życzeniem Jego Wysokości jest byśmy zachorowali na szkorbut.

Offline Creed Canue

• Arystokrata
  • Reputacja: 1763
  • Laa shay'a waqui'n moutlaq bale kouloun moumkine.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #409 dnia: 18 Maj 2015, 22:56:36 »
Creed nie narzekał na jedzenie bo jemu wiele do życia nie potrzeba, po wysłuchaniu planu Salazara usiadł sobie i słuchał ja załoga na niego narzeka. Wyciągnął swoją broń położył na kolanach i patrzył czy jest dobrze naostrzona.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #410 dnia: 18 Maj 2015, 23:17:58 »
- Nikt wam nie każe jeść tego prowiantu. Możecie iść zapolować sami zebrać sobie jedzenie samemu. Zawsze też nie musicie uczestniczyć w dalszej części wyprawy i wracać na Valfden, jednak w pław nie radzę ryzykować przeprawy, a fregaty nie pozwolę wam zabrać z wiadomych przyczyn, musiał bym ją zatopić wraz z wami za dezercję, szkoda by było pozostałych osób, które wiedzą, że warto się poświęcić dla ważniejszych idei, niż opłacalność w grzywnach.
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2015, 23:20:59 wysłana przez Salazar Trevant »

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #411 dnia: 18 Maj 2015, 23:23:46 »
- Mhm. Mhychnął i położył się na bok chociaż dla godziny snu.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #412 dnia: 18 Maj 2015, 23:41:06 »
Nie dowiadując się czegoś konkretniejszego od kapitana oraz innych członków załogi dhampir miał nadzieję, że jego zęby pozostaną w stanie użyteczności po tej całej wyprawie. Leżąc na gołej ziemi przypomniał sobie, że ostatnio dużo się poświęcał w imię wyższych celów. Dlatego zapisał się na tą wyprawę w celu zdobycia również kilku grzywien i podzielenia się wiedzą o wyspach z członkami konkordatu, nie chciał być tutaj popychadłem jak niewolnik choć wiedział, że bez współpracy nic nie wyjdzie. Teraz, tylko chciał jak najlepiej wykorzystać czas na odpoczynek.   

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #413 dnia: 19 Maj 2015, 09:51:32 »
Zaburczało mu strasznie w brzuchu. Wziął głęboki oddech i podszedł do beczki z jedzeniem. Wziął 3 solidne kawałki mięsa i usiadł koło Melkiora zajadając sie tym. Nie było to smaczne ale to jedyne co mieli. Przynajmniej tyle. Miał już troche tego dość ale jak zaczął tak musi to skończyć. Oparł sie o jakiś kawałek ściany i zwrócił sie ciszej do Meljiora.
- To mnie już zaczyna irytować.

Offline Melkior Tacticus

• Król
    • Karta postaci

« Odpowiedź #414 dnia: 19 Maj 2015, 09:58:57 »
- Obsmarujemy go w gazetach najwyżej. Szepnął Szeklanowi. - A w ogóle to zacznijmy uzgadniać warunki pracy przed takimi akcjami. Mówi się trudno i trzeba brnąć dalej.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

« Odpowiedź #415 dnia: 19 Maj 2015, 10:31:30 »
Jaszczur zaśmiał sie i przegryzł kolejny kawałek mięsa.
- Gazeta to dobry pomysł. Następnym razem niech nam pisemną umowe pokaże. - powiedział dokańczając mięso.

Offline Creed Canue

• Arystokrata
  • Reputacja: 1763
  • Laa shay'a waqui'n moutlaq bale kouloun moumkine.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #416 dnia: 19 Maj 2015, 14:44:17 »
Elf wstanął schował miecz do pochwy i zapytał Salazara:
-Kapitanie, mam pytanie, kiedy wyruszamy do miejsca które jest oznaczone literą B?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #417 dnia: 19 Maj 2015, 17:51:58 »
- Aż skończycie odpoczywać. - Powiedział opierając się o murek i patrząc na słońce, które chyliło się ku zachodowi. - Trzeba jeszcze nałożyć beczki z wodą na wozy, ewentualnie mięsem i pieczywem o którym narzekający zapomnieli.

Każdy z przyprowadzonych wozów mógł pomieścić 9 beczek, gdyż wozy były w formie kwadratu, gdzie na bok przypadały po 3 beczki.

- Dariusie! Na każdy wóz trzeba wnieść po 3 beczki z wodą, 3 beczki mięsa i 3 z pieczywem. Przygotuj swój wóz, wturlaj na niego od jednej strony beczki. Pójdziesz z nami i będziesz jeden z pięciu wozów ciągnął za nami, poczujesz się jak prawdziwy niewolnik.

- Tak jest. - odburknął zasmucony.

//Jest godzina 19ta. Temperatura 20 stopni.

Offline Dael

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #418 dnia: 19 Maj 2015, 18:05:21 »
Dael odetchnął po odpoczynku i rozciągnął ramiona. - Ja jestem już gotowy do kontynuowania rzekł Dael do kapitana Salazara.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #419 dnia: 19 Maj 2015, 18:47:33 »
Dhampir leżąc przemówił. - Widzę, że nikt nie zamierza się ruszyć i czeka aż ktoś to zrobi za nich. Oburzył się gdy otworzył oczy widząc, że tylko najemnik jaszczura się ruszył, ale mimo to szkoda, że łuskowaty kapitan sam nie kiwnął swym ogonem. Silvaster chciał ruszyć ten zastój a swych kościach wyczuwał zbliżającą się noc jakoś sam nabrał sił i wstał. - W takim razie mu pomogę! Warknął obalając najpierw beczkę z pieczywem i turlając ją na jeden z najbliższych wozów. Długowieczny miał już dość taszczenia tych beczek, ale to był jedyny prowiant tutaj, więc co mógł zrobić? Właściwie niewiele dlatego obalił następną z wodą, mięsem i tak wnosił je na górę aż drugi z wozów został zapełniony. Teraz czekał aż reszta wygodnisiów ruszy swe tyłki!

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #419 dnia: 19 Maj 2015, 18:47:33 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything