Autor Wątek: Wiosenne porządki  (Przeczytany 30851 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Wiosenne porządki
« Odpowiedź #180 dnia: 18 Lipiec 2012, 15:36:23 »
Bo niby czemu magia ma nam nie ułatwiać życia? Spytał elf spoglądając na kompanię.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #181 dnia: 18 Lipiec 2012, 16:04:17 »
- Nie rozumiem osób, którym dana jest władza na d magią, a którzy nie doskonalą się w jej potędze, ograniczając się do robienia za przenośne chłodziwo. - rzekł cierpko Wampir.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #181 dnia: 18 Lipiec 2012, 16:04:17 »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #182 dnia: 18 Lipiec 2012, 16:12:08 »
Myślisz że ograniczam się do kuglarskich sztuczek wampirze? Odparł lodowatym tonem.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #183 dnia: 18 Lipiec 2012, 16:32:22 »
- Powiedziałem, jeśli słuch cię zawodzi magiku, że nie rozumem czarodziejów, którzy nie podchodzą poważnie do swej profesji, co więcej gotowi są nie czynić wyrzutów z nazywania ich chłodziwem do 'browarów'. Wierzę, że zrozumiałeś. Tedy nie będę powtarzał się w nieskończoność.

Offline Iddeous

• Magnat
  • Reputacja: 380
    • Karta postaci

« Odpowiedź #184 dnia: 18 Lipiec 2012, 17:25:59 »
Iddeous patrzył na konwersację hrabiego i Miltena z lekkim znużeniem. Przespałby się może. Odpocznie i będzie miał siły na podróż. Jego głowa, w ten czas oparta na dłoni, opadła na stół.. - Spać...- jęknął cichutko.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #185 dnia: 18 Lipiec 2012, 18:12:13 »
Nie mój problem że nie rozumiesz. Nie należę do grona stetryczałych magików, o jakich nie trudno tutaj.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #186 dnia: 18 Lipiec 2012, 18:20:17 »
- Nie Twój. Nie żalę wszak Ci się. Tedy bywaj. I Wy kompani bywajcie. Muszę się posilić - rzekł i wyszedł z karczmy. Zaszedł na jej tyły, gdzie jak to karczmie powinny być spichlerze, jakieś malutkie warsztaty kowalskie, teraz już jasne zamknięte i przede wszystkim jakieś zagrody dla zwierząt.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #187 dnia: 18 Lipiec 2012, 18:26:10 »
-Oho, słyszę że mam kolegę po fachu i żywiole tutaj. - mruknął przy Patty. -Więc mistrzyni Bractwa? Całkiem nieźle. Rozumiem, że jakiś nieszczęśliwy zbieg okoliczności oraz na pewno nie brak twych sił spowodował iż nią już nie jesteś, prawda?

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #188 dnia: 18 Lipiec 2012, 18:58:19 »
Gunses trafił tam gdzie zamierzał. A Garir i reszta piła i jadła dalej nie zwracając uwagi na uwagi wampira, jedynie Iddeous "poległ" i legł z mordą w talerzu.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #189 dnia: 18 Lipiec 2012, 19:00:21 »
Gunses napił się gęsiej krwi plując piórami, napił się też końskiej krwi plując włosami. Po tych wszystkich zabiegach, czyli gdzieś po godzinie czasu, wrócił do karczmy ewidentnie zadowolony.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #190 dnia: 18 Lipiec 2012, 19:56:43 »
- Schlałam się w trupa i oddałam dowodzenie Julianowi - odpowiedziałam elfowi życzliwie, pociągając łyk miodu. Sprzeczce pomiędzy magiem Miltenem,a Gunsesem przysłuchiwałam się jednym uchem, niewiele mnie interesowały kazania, jak ktoś ma się zachowywać, szkoląc się w określonej profesji. Nigdy nie cierpiałam takiego gadania, zwłaszcza od osób, które gówno wiedzą. Ale cóż... ÂŻycie - Historia życia, nie sądzisz, Malavonie? Na pewno nie znasz nikogo, kto oddał cały zakon po pijaku.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #191 dnia: 18 Lipiec 2012, 20:00:53 »
-Nie i raczej nie poznam. Słyszałem już o ludziach wydawanych za alkohol, czy pieniądze, nawet choćby nauczycieli sprzedanych przez swych uczniów. W jakimś złodziejskim fachu pewnie by to mnie nie dziwiło. Ale podobnież to akurat historia o kapłanach. Nie mam pojęcia do końca, nigdy się nie zagłębiałem. - odparł
-Wszelkie osoby powiązane jakoś z bogami zazwyczaj dziwnie się zachowują. Zgromadzenie to dobry przykład, choć "bóg" jest wyimaginowany i "stworzony".

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #192 dnia: 18 Lipiec 2012, 20:23:01 »
- Prosta zależność. Każdy, kto wierzy w cokolwiek, choćby i w słomianego chochoła, sądzi, że jest lepszy od swojego sąsiada, który w tego chochoła nie wierzy. Nie zaradzisz  - wzruszyłam ramionami - Idiota będzie idiotą, niezależnie od tego, czy wierzy, czy nie.

Offline Iddeous

• Magnat
  • Reputacja: 380
    • Karta postaci

« Odpowiedź #193 dnia: 18 Lipiec 2012, 20:23:42 »
Iddeous podniósł twarz, którą teraz miał oblepioną gęstą zupą. - Nosz kurwa jego mać, a niby wojownik ze mnie, a łeb jak dzieweczka.- powiedział zezłoszczony i poszedł obmyć swoją twarz przy beczce na dworze. Gdy wrócił, usiadł na stołku i zamilkł. - A gdzie Hrabia? Aa.. Pewnie był głodny. on to ma dietę.- pomyślał sobie.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #194 dnia: 18 Lipiec 2012, 21:20:49 »
Na Valfden był jakiś dziwny przesąd, żeby każdy z każdym sie kochał. Wampir nie był zwolennikiem tej zasady. Bo i nie każdego dało się lubić...

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #195 dnia: 18 Lipiec 2012, 21:56:43 »
-Przeważnie tak jest. Sądzą wtedy, że ktoś nad nimi czuwa. No i jest na kogo zwalić jak coś się nie uda, albo kogo prosić o pomoc w beznadziejnych sytuacjach. To pomaga psychicznie.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #196 dnia: 18 Lipiec 2012, 22:46:21 »
Wampir Gunses nie byłby wampirem Gunsesem gdyby nie chwycił się tematu bogów i wierzeń niczym tonący brzytwy. Z miejsca podszedł do Patty i Malavona, usiadł przy nich
- Sądzą? Mogą na kogo zwalić? Czy więc nie wierzysz Elfie w istnienie bogów? - Gunses był pełen sprzeczności. Niby zwracanie się do Mogula per Orku było według mniemań wampira pogardą, tak zwracanie się do przedstawiciela rasy szpiczasto uchych per Elfie, według Gunsesa była oddaniem szacunku rasie, którą Gunses uważał za równą swojej.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #197 dnia: 19 Lipiec 2012, 09:49:43 »
-Miltenie, a czy Ty również idziesz z nami do ataku? Nie ukrywam, że pomoc maga to nie byle co.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #198 dnia: 19 Lipiec 2012, 12:00:48 »
Tak idę, Yarpen mi za to płaci. Milten miał w dupie to czym kierowała sie nasza drużyna, każą rżnąć? Będzie rżnął.

//Ja niechce przerywać ciekawych rozmów o bogach i życiu ale... idźcie spać czy sie schlejcie bo chce ruszyć dalej. Co za czasy żeby MG pospieszał graczy a nie oni MG  :D

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #199 dnia: 19 Lipiec 2012, 12:26:57 »
Konrad pił, pił i pił. Pił tak jeszcze ze dwie godziny. Po upływie tego czasu wstał od stołu i zataczając się ruszył do swojej kwatery w karczmie. Kiedy do niej dotarł, odłożył wyposażenie na bok i walnął się na łóżko.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #199 dnia: 19 Lipiec 2012, 12:26:57 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything